scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,210
- 75,910
Mortensen'in Maceraları - v03 - Kırmızı Yakut (Çeviri & Balonlama)
Mortensens Mondæne Meritter (Danca_serinin adı)
Mortensen's Escapades - 03 - The Red Ruby (İngilizce)
Çıkış Yılı: 1994 (Danimarka); 2013 (ABD)
Senaryo ve Resimleyen: Lars Jakobsen
Çeviri & Balonlama: scanfan
Yayıncı: (Danimarka) Graphic Universe (ABD)
54 sayfa, 51 MB, 1283 px, 300 dpi, CBR
Fontlar: GoudyHandtooled, BankGothic (kapak); CCWildWords (balonlar); Bob Morane (başlıklar)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(MediaFire)
4 albümlük serinin 3'üncü albümü Kırmızı Yakut'u sunuyorum.Bu üçüncü albümün neden geciktiğini sizlere izah etmeye hazırlanıyordum ki yayın tarihlerine baktım, aslında gecikmemiş. Aralarında hep 8-9 gün var. Aynı yani. Bana neden daha uzun ve yorucu geldiğini düşündüm (daha yaşlandığım için değil tabii!). Bir kere, daha çok balon vardı ve balonların her birinin içi farklı renkte boyanmıştı. Sarı rengin beyaza yakın çok açık ama farklı tonları da vardı, beyaz zannedip boyadığımda sırıtıyordu. Her seferinde damlalık aletiyle balon içinden renk toplayıp balonları teker teker temizlemek zorunda kaldım. Bir de balonların şekilleri standart olmadığından cümleleri iki ya da üç parçaya bölerek yerleştiriyordum. Bu da 2-3 misli fazla balon yazısı demek. Aklınızdan geçmiştir: Peki neden Photoshop için otomatik balon temizleme "action"ını (eylemini) kullanmadın diye. Bu basit ama çok işe yarayan "action" kodunu 5 yıl önce diyardaşımız sayın "Mandos" sunmuştu. Her tür balonda çalışmamakla birlikte çok işe yarayan ve vakit kazandıran harika bir eylem ekiydi, sıkça da kullanıyordum. Ancak bu seride çalışmadı. Acaba benim Photoshop arıza mı yaptı diye endişelendim. Hatta .atn dosyasını silip baştan yükledim. Durum değişmedi. Ama başka ÇR' larda çalışıyordu. Sebebini bulamadım. Ya değilse bütün balonların içini aynı renk yapmayı bile göze almıştım, o derece sıkıntı çektim yani. Uğraştırdı ama sonuç bence güzel oldu. Albümün sonundaki bilgi metinleri bahanesiyle ve "pen tool" vasıtasıyla Photoshop'ta metni eğri büğrü veya oblik objelerin (resimlerin) kenarlarına düzgün biçimde hizalamayı daha iyi öğrendim (önceden biliyordum ama unutmuşum, şimdi unutmam artık). Bununla ilgili videolar Youtube'da çok var.
Kusura bakmayın, etrafımda bu tür konuları konuşabileceğim fazla insan olmadığı için sizlerle dertleştim.
İyi okumalar,
Saygılarımla.
Ciltler şöyle:
Mortensen'in Maceraları - v01 - Gizemli El Yazması
Mortensen'in Maceraları - v02 - Santa Fe Hapishanesi
Mortensen'in Maceraları - v03 - Kırmızı Yakut (Bu albüm)
Mortensen'in Maceraları - v04 - Gizli Mumya
Kusura bakmayın, etrafımda bu tür konuları konuşabileceğim fazla insan olmadığı için sizlerle dertleştim.
İyi okumalar,
Saygılarımla.
Ciltler şöyle:
Mortensen'in Maceraları - v01 - Gizemli El Yazması
Mortensen'in Maceraları - v02 - Santa Fe Hapishanesi
Mortensen'in Maceraları - v03 - Kırmızı Yakut (Bu albüm)
Mortensen'in Maceraları - v04 - Gizli Mumya
Son düzenleme: