Modern İnsanın Kökeni

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
510
9,692
Tozlanmış raflarımdan bir kitabı sizlere paylaşmak istiyorum:
20 küsur yıl önce aldığım ve beni kendi konusunda çok aydınlatan bu kitap, her zaman aklımın bir köşesinde durmuştur.
Sadece 100.000 yıllık Sapiens tarihimizden önce, 2 milyon yıl boyunca yaşayan Erectus türünün, yeryüzüne yayılıp, ateşi keşfedip, kabileler halinde yaşayarak pek çok alet yaptıklarını ve bir doğa kültürü geliştirdikleri keşfedildiğinde bilim çevreleri oldukça heyecanlanmıştı. Üstelik Erectus keşfedilen ilk tür de değildi.
Kutsal metinlerde insanın cennetin içinde, çamurdan yaratıldığı yazılmakta... Ancak bu kitap bu konuda felsefe yapmıyor. Nerede kim tarafından, ne bulundu, bulunan bu fosiller hangi kimyasal metotlarla tarihlendirildi, kemik özellikleri incelenerek yaşam şekilleri nasıl belirlendi, bulunan bu bulgular şu an nerede? Özne, bilimsel metodlarla bulunan tüm olguları içermekte...
Bu kitap elinde fırça ile tüm ömrünü kazı yapıp keşfederek, bulduklarını tarihlendirmek için çaba sarf eden bilim insanlarını ve buluntularını anlatıyor.

xo8yjdsazjpqa295g.jpg


 
Son düzenleme:

Firt

Yeni Üye
5 Şub 2023
30
102
erectus adlı insan türünün 1 milyon yıl yeryüzünde yürüdüğü söylenir
bu tür ile sapiens arasında tek fark olduğu tahmin ediliyor
hikaye anlatabilme becerisi
yazar noah ın yazmış olduğu homo deus yarinin kisa tarihi kitabını okumanızı öneririm
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,260
7,246
Sn. @cagan 73 , yine çok önemli bir paylaşımda bulundu. Bir süredir , bu kitabın yeni basımını ( 2017 tarihli , Nurdan Soysal çevirisiyle ) edinmeyi düşünmekteydim. Ödüllü yazar Roger Lewin'in kitabını , güzel sunumuyla paylaşarak okumama imkan sağlayan @cagan73 'e teşekkürlerimi belirtiyorum. Son zamanlarda okuduğum @cagan73 bilim kitaplarının artış göstermesi beni sevindiriyor. Zİra , hepsi de nitelikli ve önemli bilgiler içermekte.
 
Son düzenleme:
Üst