Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çizgi roman dünyasının Missaglia kardeşlerini çizgi romanseverler , ülkemizde yayınlanan , her iki kardeşin oluşturduğu JUDAS serisi ile hatırlamışlardır. Biri çizer , diğer senarist olan kardeşlerden senarist olanının yazdığı bir Mister No macerası olan Kayıp Uçağı , daha önce okumuş olmama rağmen , sayın @ihtiyardost tarafından her zamanki gibi okumaya kışkırtan kalitede , renkli olarak paylaşılan halini görünce , hemen indirip yeniden okudum. Ennio Missaglia . yaptığı çoğu söyleşilerde ,uzun süre Hugo Pratt ile çalışmasını anlatmaktan , ona duyduğu saygıyı açıklamaktan çekinmemiştir. Bilindiği gibi usta senaryo yazarını 1993'te kaybettik . Kayıp Uçak macerasında beni çeken en önemli unsurlardan biri de , Mister No'nun alıştığımız maceracı kişiliği ile karşılaştığı tehlikelerden başka , farklı uçak tiplerinin hem dış hem de iç ( özellikle kokpit ) çizimleri oldu. ( Yani , uçakseverler , sadece Mister No'nun ''pırpırı''nı izlemeyecekler bu kez !! ) Pan - Amerikan Havayollarına bağlı DC-3 tipi nakliye uçağı ve de diğer uçaklar , uçtukları ortam ( Bermuda Şeytan Üçgeni ) , Missaglia'nın hayal dünyasının zenginliğinin sonuçları bir bakıma. Hiç şüphesiz başarılı tasvirlerde , çizer Bruno Maraffa'nın , araştırmalarıyla dökümanlara bağlı çalışmalarının katkısı büyük . Ama , bütün bunların yanında , renkli okumanın keyfi de bir başka ! Çok teşekkürler emeklerinize @ihtiyardost
Son haftalarda ard arda yaptığınız Mister No paylaşımlarınızı büyük bir ilgiyle takip ediyorum. Kırmızı listeler maviye dönmeye devam ediyor.
55. sayı için teşekkürler @ihtiyardost üstadım.
Bana göre bazı çizgi romanlar (özel olarak fumetti'ler) siyah beyaz okunmalı, zira renklendirme çizgiyi geri plana itiyor. Örneğin, İvo Milazzo ustanın Ken Parker çizimlerine renklendirmeyi asla yakıştıramıyorum. Ustanın kıvrak çizgileri renklerin altında kaybolup gidiyor. Kimi çizgi romanlarsa, renklendirme ile adeta bir tabloya dönüşüyor. Mister No bunun en güzel örneği. Kim çizerse çizsin, nasıl oluyorsa tüm maceralarına renkler acaip yakışıyor!
Sayenizde, Mister No maceralarının bugüne kadar paylaşılmamış olan renkli maceralarını okuma şansı buluyoruz değerli @ihtiyardost üstat. Çok teşekkürler, elleriniz dert görmesin...