Mister No KM 018c - Kızılderililer Atakta [Sansürsüz]

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
485
6,021
Sansürsüz projesi sırasında dikkatimi çeken ayrıntılardan bir tanesi, Türkçe çevirilerde konuşma balonlarının yeniden çizilmesi ve bazen de yerlerinin değiştirilmesi idi. Bu yapılırken arka planda yer alan çizimlerin kısmen ya da tamamen silinmesi de gözüme çarpan başka bir detaydı.

Ancak bu sayının bulduğum İtalyanca taraması ile Türkçe taramasının 19 sayfasında büyük bir farklılık vardı ve bunu paylaşmak istedim.

Aşağıdaki resimde üstteki Türkçe baskıda yay çekmiş kızılderiliyi takiben havada süzülen bir ok görülürken, altındaki İtalyanca taramada bu kare mevcut değil. Ben Türkçe versiyonu esas aldım ve sadece son karede oku yedikten sonra, ağzındaki sigarayı düşürerek hayata veda eden kardeşimizin sansürlü karesini düzelttim. Toprağı bol olsun, umarım ağzından düşen sigara Amazon'da bir yangına sebeb olmaz :)

dftqhf4o5ysyaxhzg.jpg

İtalyanca yayınlar kullanarak, Türkçe yayında sansürlenen kareler düzenlendi. Sansürlü Türkçe sayfalar albümün sonuna taşındı.
Kareleri düzenlenen sayfalar: 19, 67, 68, 72, 88, ve 93 [baskıda 211, 259, 260, 264, 280 ve 285. sayfalara denk geliyor]

Not: Sansürsüz serisinde yükleyeceğim hiçbir tarama bana ait değildir. Ben sadece sansürlenen kareleri İtalyanca kopyalarını kullanarak düzenledim, resimleri çözünürlüklerine dokunmadan optimize edip %5 kurtarma kaydı ekleyerek RAR formatında arşivleyip CBR formatına dönüştürdüm.

Son düzenleme: