Michael Blake - Kurtlarla Dans

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,654
18,406
mmeFE2TL_o.jpg




Savaştan nefret eden teğmen Dunbar hayatının en mutlu günlerini kurtlar ve kızılderililerle birlikte yaşadı. Yıllar sonra ordu gelip onu buldu ve ondan seçimini yapmasını istedi. Dunbar, gerçek kurtların dişlerini ancak o zaman görebildi.


Yönetmenin Kurgusu Film
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,906
5,309


Sayın oktayyapıcı13 ;

Ne yazık ki okumadağım bir roman.
Sunumdaki gerçek kurtların Amerikan Emperyalizmi olduğunu biliyoruz...
Çizgiromanda kızılderililerle özel ilişkisi olan birçok kahraman var. Bunlardan TEX'i anımsatmakla yetiniyorum.
İnsanlıktan nasibini alan her yaratık duyarlı olmak zorundadır. Bunlardan biri de Oyuncu-Yönetmen Kevin Costnerr'in aşağıdaki satırlarını ( arka kapaktan ) aşağıya alıyorum :

"
Amerikalılar Güney Afrika ya da Brezilya Ormanlarındaki olayları kınıyor. Ama Kızılderililere yaptığımız soykırımı hala kabul etmiyoruz..." -- Kevin Costner (Yönetmen)

Ne zoruma gidiyor biliyor musunuz ??? Bizim içimizde Amerikan taraftarı , işbirlikçisi o kadar çok ki.... Gençliğimizde biz NATO ve Amerikan Emperyalizmine karşı çıkarken bunlar hep karşımıza dikildi. Yetinmedi CIA in emri ve yönlendirmesiyle binlerce insan öldürdüler... Bu satırları niye yazdım biliyor musunuz? Siz dik durmazsanız sırtınıza basan , tepenize çöken çok olur... Örnek mi ? : Biliyorsunuz AB Emperyalist devletleri yetmezmiş gibi ABD Emperyalist devleti de Bizi "Ermeni Soykırımı" suçlamasıyla suçlu buldu.... Şu feleğin işine bakın bize soykırımcı diyenler kendileri tarihte soykırımın hasını yapmış ( Fransa , İngiltere , Almanya , ABD vb. Bir düşünün bu ülkelerin kendi topraklarında veya sınırlarının dışında yaptıklarını ... ) Şimdi de Filistin'e yapılan soykırım için nasıl da canla başla maddi ve manevi olarak İsrail'i destekliyor...
Elbette ki biz bunlara gerekli tutum almadıkça biz suçluyuz....

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim....



 
Üst