miadı dolmuş sayfalar

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
594
3,820
istanbul
son iki üç gündür arşivimi tamamlamaya uğraşıyorum. zagordan başlayarak hard diskim elverdiğince sırayla paylaşımları indiriyorum. bu arada alternatif atarama yapan arkadaşlara da tekrar teşekkürlerimi sunarım. elleri dert görmesin.
fakat zagordan indirmeleri yaparken şöyle bir durumla karşılaştım:
mesela zagor aksoy yayıncılık & AD-DE yayınları&ecem yayınları sıralı listelerde hemen hemen her sayının alternatif taraması ve linki mevcut ( sağolsun yapan arkadaşlar ) fakat aynı zamanda rapide yüklenip artık ulaşılamayan sayfalarda mevcut. bunlardaki paylaşımlara artık ulaşmak mümkün değil. bu sebepten linki çalışan paylaşımların muhafaza edilip diğer sayfaların kaldırılması server ı da rahatlatacaktır diye düşünüyorum.
herkese kolay gelsin.

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,465
7,208
ben de aynı görüşü kara murat için söylüyorum.eski taramalar degişti yeni ve daha kaliteli taramalar yapıldı ayrıca aynı konular birleştirilerek daha güzel bir liste olur ve böylece konu kirliliği ortadan kalkar diye düşünüyorum.

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,552
29,150
İzmir
Arkadaşlar forumumuzda yüzlerce çizgi roman çeşidi ve binlerce konu mevcut. Konuların çoğu ilk taramaları ile forumumuzda. İlk taramalar da önemli, çünkü onlar sayesinde internette bu günlere gelindi. Unutmayalım ki emeklemeden yürünmez. Yürümeye başladığımızda ise alternatif taramalar başladı. Eski, tarama kalitesi düşük, düzenlemesi kötü çalışmalar tekrar gözden geçirildi, tarandı hatta balonlandı. Gerek eski gerekse tekrar taramalar konu çeşitliliğini arttırdı. Bu noktada bir kişinin emek verip paylaştığı sayıyı kaldırmak yanlış olur diye düşünüyorum. Eğer kalitesi düşük ve alternatifi varsa zaten alternatifi indirip edinebiliriz.

Konuların linklerinin çalışıp çalışmadığını yönetici arkadaşların kontrol etmesi mümkün değil. Bundan dolayı ''kırık link bildir'' butonu var. Çalışmayan link yenilenmezse zaten kaldırılıyor. Böylelikle düşük kaliteli konuların linkleri kırılmış ve yenilenmiyorsa hemde alternatifi varsa bu konu zaten ''Linkleri Çalışmayan Konular''a taşınmış oluyor.

Bir çizgi romanı paylaşmak, herkez okusun demek için zaman harcayan, emek veren kişiler sayesinde bu günlerdeyiz. Birçok paylaşımın kalitesi düşük, ama o başlangıçtaki şartlar için düşünürsek elde olmayandan iyidir.

Ben şahsen kalitesi düşük diye bir konunun silinmesine karşıyım, kalitesi düşük taramanın yenilenmesi taraftarıyım.

Selamlar.

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
594
3,820
istanbul
The_DarknesS;291812Çalışmayan link yenilenmezse zaten kaldırılıyor. Böylelikle düşük kaliteli konuların linkleri kırılmış ve yenilenmiyorsa hemde alternatifi varsa bu konu zaten ''Linkleri Çalışmayan Konular''a taşınmış oluyor. Ben şahsen kalitesi düşük diye bir konunun silinmesine karşıyım' Alıntı:
darkness sana tamamiyle katılıyorum. tabiiki kalitesi düşük diye konu silinmemeli. aslında ben de indirirken beyazlatılmış, tek sayfa taranmış fakat boyutu da ikiye üç e katlanmış olanlar yerine 30 - 35 mb lık ilk taramaları tercih ediyorum. malum hard disk te yer problemi.
benim bahsettiklerim rapide yüklenmiş artık ulaşılamayan konulardı. bunların altenatif olarak tekrar taranıp media fire a da yüklenmiş olanları var fakat ayrı sayfa olarak açılmış, aynı konuya eklenmemiş. bu şekilde aynı sayı çr ın hem çalışmayan rapid linkli sayfası hem de ayrıca bir media fire sayfası oluşmuş. mükerrer yani.
kendim de hep hard diskte yer sorununu düşündüğüm için olaya direk "yer kaplamasın" mantığıyla yaklaşmıştım. olay budur.

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,465
7,208
eski taramalara lafım yok tabiki önce onlar vardı ben sadece konuların toparlanması gerektiğini savunuyorum.kimsenin emegine saygısızlık edilsin demiyorum sadece bir örnek vermek istiyorum kara murat sayı-3 adına üç tane konu var bunlar birleştirilse daha güzel olmazmı bunu demek istedim.

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,552
29,150
İzmir
Sanırım ben yanlış anlamışım arkadaşlar.
Mükerrer konular tabiki de elenmeli. Aynı konu, aynı tarama olursa birisini kaldırmak lazım.
Ama hangileri ?
İşte bu noktada sizin yardımınıza ihtiyaç var.
Gözünüze çarpanları yazarsanız mükerrer olanı sileriz.