scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,208
- 76,132
***KAYIP PAYLAŞIMIDIR***
MESAJIN ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: 17 Eylül 2014
MESAJIN ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: 17 Eylül 2014
Konya Rehberi (1956)
Mehmet Önder
Dili: Türkçe - İngilizce özeti var
Yazan: Mehmet Önder
Çizimler: ressam Ziya Ceran
Yayınevi: Yeni Kitabevi, Konya
Basım Yılı: 1956
Fiyatı: 400 kuruş.
Küçük boy, 178 sayfa, karton kapaklı
83 MB, s/pdf-A, görüntü-altında-metin (içinde arama yapılabilir)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(mega)1956 yılından kalmış bir rehber kitap (1956'da Konya'da telefon numaralarının 4 rakamlı olduğunu da kitaptan öğreniyoruz). "Konya Rehberi", tarih öncesi dönemlerden başlayarak Konya'nın tarihsel geçmişini, coğrafi yapısını ve turistik değerlerini tanıtıyor. Ağırlıklı olarak Konya'daki müzelerin tanıtıldığı kitapta çok sayıda illüstrasyon da var. Bunları "Ziya Ceran" adlı bir ressam çizmiş. 158. sayfadan itibaren bir de İngilizce özet bölümü konmuş. Bu 20 sayfalık bölümün kitaba ilâve edilmiş olması, kitabın yabancı turistlere yönelik de hazırlanmış olduğunu gösteriyor. Türkiye'de turizm patlamasının 1970'lerden sonra ortaya çıktığı düşünülürse, bunu bir ileri görüşlülük olarak değerlendirmek gerekir. Kitabın yazarı, uzun yıllar "Konya Müzesi"nin müdürlüğünü yapan, daha sonra "Kültür Bakanlığı"nda müsteşar ve ve "Bonn Büyükelçiliği"nde müşavir olarak görev yapan kültür elçimiz "Mehmet Önder" (1926-2004). Bir zamanlar müzecilik denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Mehmet Önder çok sayıda sanat tarihi ve Türk kültürü kitabına daha imza atmıştı. Kitabın fiyatı o zaman 400 kuruşmuş. 1956 yılı göz önüne alındığında bana biraz pahalı gibi geldi.
Aslında kitabı, daha önce ÇD'da tanıtımını yaptığım "Comic Life" adlı bir yazılımda oluşturduğum iki "comics" sayfası vasıtasıyla sunmaya çalıştım, bu nedenle bir tanıtım yazısı yazmayacaktım ama yine de üç dört satır karalamadan duramadım.
Son düzenleme: