Megaupload kapandı. Dosyalar gitti.

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,406
6,634
Ankara
Selamlar;
Bilindiği üzere megaupload sitesi Amerikan mahkemeleri tarafından kapatıldı. Bununla birlikte birkaç paylaşım sitesi daha kepenk kapattı. Sitede bulunan bir çok link de bu yüzden kullanılamaz hale geldi.
Ben gözüme çarpanları kırık link ile bildirmeye çalışıyorum; fakat burada da bununla ile ilgili bir konu açmayı gerekli gördüm.
Bu kadar emek verilerek oluşturulmuş dosyaların siber uzayda yok olmaması için daha önce yükleyen, ya da indiren arkadaşların aynı başlık altına alternatif linklere yüklemesi öyle sanıyorum ki faydalı olacaktır.
Bu konudaki düşüncelerinizi isterseniz bu başlık altında paylaşabiliriz.

Muhabbetle...

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,171
İstanbul-İzmir
Bizde sizden şöyle bir ricada bulunalım o zaman:
Lütfen Megaupload olarak paylaşımlar için kırık link bildiriminde bulunmayın!
Arkadaşlar dört koldan yeniden upload ediyorlar zaten.
İnanın kırık link bilidiriminden yeni konuları göremez olduk :(

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,378
Teşekkürlerle,
Herhalde sizde bu mesajınızdan sonra indirdiğiniz dosyalara bir alternatif geçersiniz.

Ve bu şekilde devam edilmesi ümidi ile üyelerde kırık link bildiriminde bulunmadan konunun tüm sayfalarını okuyarak yeniden yükleme olmuş mu? Link yenilenmesi yapılmış mı görüp "kırık link bildir" butonunu kullanırlar..
Yönetimin günde 5 sayfa link yenilemesi çok sıkıcı ve zor oluyor, heleki şu sıralar 2 3 site dışında upload edilecek yer kalmamışken.

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,406
6,634
Ankara
Selamlar;
Sn Şerif Ergin'i anlaşılan bu konu uzun süredir rahatsız ediyor olmalı ki gayet masumane düşüncelerle açtığım bu konuya kırmızı renk ve koyu harflerle cevap yazma ihtiyacı hissetmiş :(
Yıllardır internet kullanan birisi olarak, forum etiklerine dikkat etmeye çalışırım. Bu başlığı da bir çok yeni yetme internet kulanıcısının bu günlerde sıkça yaptığı gibi "neden bu kırık linkler yenilenmiyor?" yaklaşımıyla değil; bu ortamda daha çok bulunan yetişkin insanların yapması gereken bir yaklaşımla, yani "bu konuda ne yapabiliriz?" yaklaşımıyla açtım. İnşallah düşüncelerimi düzgün ifade edebilmişimdir.

Diğer yandan olaya açınım kazandırmak için şu anda bildiğim kapalı ve açık siteleri aşağıda listelemek isterim. Eksiğim varsa lütfen ekleyin.

Paylaşımı kapatan veya tamamen kapanan siteler:
* megaupload ve ona bağlı mega ile başlayan bir çok site
* fileserve
* filesonic
* filejungle
* uploadstation
* filepost
* x7.to
* uploadbox
* enterupload
* uploaded.to (sadece abd'ye kapattı)

Şu an açık olan upload yapabileceğiniz siteler:
* Mediafire
* hotfile
* rapidshare
* depositfiles
* turbobit
* bulletupload
* freakshare
* netload.in
Bunlarla birlikte, aslında neredeyse internet kurulduğundan beri var olan ve benim yıllardır kullandığım bir "usenet" kavramı var. Ortalama 1.000 gün boyunca dosyalar orada sorunsuzca kalabiliyor ve çok yüksek hızlarda dosya yükleme ve indirme işlemleri yapılabiliyor (ama maalesef bedava bir hizmet değil)

1 mbit bağlantım ile evden yükleme ve indirme işlemleri ne kadar çileli olsa da elbette bu çorbada benim de tuzumun olması bana gurur verir. İş yerinde usenet dışı tüm siteler engelli olduğu için bir işe yaramaz; fakat usenet kullanmayı düşünürseniz tüm linklerinizi çok kısa bir sürede yenileme sözü verebilirim.

SSA

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,171
İstanbul-İzmir
İlginize teşekkür ederim :)
Yazım size özel değil devamlı kırmızı :)
Aslında sizin açtığınız konu altında genele basit bir ricaydı benimkisi yoksa bir serzeniş değil.
Katılımcı dostların her türlü tavsiyesi veya uyarısı dikkate alınır emin olun .
Desteğiniz ve iş birliğiniz içinde ayrıca teşekkürler.

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,406
6,634
Ankara
Ben genelin aksine, internet ortamında nezaketin, açık sözlülüğün ve de dilimizi doğru düzgün kullanmanın çok daha fazla önemli olduğunu düşünüyorum. Dost sohbetlerinde yapılanlar kapalı kapılar ardındadır ve sadece oradakileri etkiler. Oysa internet ortamında öyle mi ya? Yazdığınız her satır, söylediğiniz her söz molla google tarafından kara kaplı deftere kaydediliyor. Ayrıca, burası gibi özel ortamlara gelen genç arkadaşlarımıza (zaten sokakta uydurukça ya da İngilizceden evirme bir çok yanlış şey işleniyor) biz ağabeyleri olarak güzel ve örnek alınacak şeyler göstermeli, bir tartışmanın nasıl seviyeli olabileceğini davranışlarımızla ve kullanacağımız güzel Türkçe ile örneklemeliyiz diye düşünüyorum.

Neyse, konuyu dağıttım galiba :) Hızlı cevaplar için teşekkür ederim.