Médée - Medea (4 Tomes Fr, tek cilt Ing)

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,588
18,966
Sevgili @balkan dostumuzun verdiği pası değerlendiriyor ve Nancy Péna'nın Médée eserini aşağıya ekliyorum. :cool:

8bay0y9zelm9fyy9g.jpg


2fk5zmrmhqfseui7g.jpg


7do7yhxsokfndvl7g.jpg


bjfkgoip2nnk4tf7g.jpg



 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,259
7,243
İlginçtir, Sn. @Osidi 'nin pas değerlendirmeleri Flash bellek kapasitemi iyiden iyiye zorlamaya başladı !! 😊 😊 Şaka bir tarafa , bu paylaşımdaki karelerin birer estetik harikası olarak , renk cümbüşü içinde , tekrar tekrar izlenesi sonuçlarla , benim gibi çizgi roman severleri uzun süre meşgul edeceğini tahmin ediyorum.

Medea demişken, bir bölümü ülkemizde çekilen efsanevi filmdeki büyük sanatçı Maria Callas'ı hatırladım.

Teşekkürler @Osidi
 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
281
1,786
Sayın @Osidi'nin harika paylaşımına baştan sona hızlıca baktım, çizimler ve renk kullanımı ile sadece gözlerim değil ruhum da kamaştı. Epik yaratımlara ilham olacak bu özel eseri paylaşan Sayın @Osidi'ye ve bu özel paylaşıma pas atan Sayın @balkan'a sonsuz teşekkürler.

Anaerkil doğunun Karadenizli Yer ve Ay Tanrıçası, ataerkil batının baskısıyla çocuklarını öldüren cadıya dönüşür Euripides kalemiyle.

Sayın @eankara'nın hatırlattığı gibi Pasolini 1969'da Kapadokya'da çektiği Medea için Euripides'in Medea Trajedyası'nı operada da seslendiren Callas'ı ilk sinema filminde baş rol yapıyor. Ama bu seçiminin nedeni operadaki primadonnalığı değil, Callas'ın Anadolu ile ortak olan etkiliyeci yönleri:

"Mekan olarak Anadolu'yu neden seçtiysem Callas'ı da bu yüzden seçtim. Callas'ın simasının ve bu bölgenin bir çok ortak yanı var. İkisi de zamansız, eskiye ait efsanevi ve gizemli." diyor Pasolini.
Pasolini ve Callas'ın Medea ve Anadolu'ya dair düşünceleri ile Kapadokya'da çekilen Medea filminin hikayesi de şöyle:

Hem Çizgi Diyarı dostları olarak hem de böylesi özel ve güzel vatanın yurttaşları olarak çok şanslıyız, değerini bilip güzel ülkemizi istila ettirmemiz dileğiyle...
 
Son düzenleme:
Üst