Marvel evreninde bir ilk

bogurtlen

Yeni Üye
22 May 2012
45
73
istanbul
X-Men karakterlerinden Northstar, erkek arkadaşına evlenme teklif ediyor. Bu evlilik Marvel evreninde bir ilk...

ntvmsnbc
Güncelleme: 11:23 TSİ 25 Mayıs. 2012 Cuma

Marvel’ın dünyaca ünlü çizgi roman serisi X-Men’in bu hafta piyasaya çıkan sayısında, ekibin karakterlerinden Jean-Paul Beaubier, uzun zamandır birlikte olduğu erkek arkadaşına evlenme teklif edecek. Düğün ise haziranda.

Northstar olarak da bilinen Beaubier, insanüstü hızda hareket edip uçabilen bir Kanadalı. Northstar’ın gay olduğu 1992’de çıkan bir sayıda ortaya çıkmıştı.

Marvel Genel Yayın Yönetmeni Axel Alonso yaptığı açıklamada, 'Astonishing X-Men No.50' başlıklı sayıda Northstar’ın dizlerinin üzerine çöküp erkek arkadaşı Kyle Jinadu’ya evlenme teklif edeceğini belirterek, “Marvel evreni, bugüne kadar her zaman pencereden dışarı baktığınızda gördüğünüz şeyleri yansıtmıştır” dedi.


Çizgi roman dünyasındaki bu evliliğin ABD Başkanı Barack Obama'nın 2 hafta önceki eşcinsel evlilikleri destekleyen açıklaması sonrasında hızlandığı yorumunu yapanlar oldu.

Batman de eşcinsel
Çizgi roman dünyasında eşcinsel karakterlerin sayısı artıyor. Batman ve Robin’in eşcinsel bir çift olduğu ve yayıncıların artık bunu açıklaması gerektiği savunuluyordu. Çizgi romanın yayıncısı ise bu tartışmalara iki ay önce nokta koymuştu. Playboy’a konuşan Alonso Batman'in gay olduğunu söylemişti.
 

strider

Süper Üye
29 Şub 2012
1,041
1,045
gay'ler çizgi roman okumuyor mu dedi acaba birileri bu marvel'a :p yoksa kadronun tercihleri mi değişti acaba... :) gay de olsa o onlarda süper kahraman :p neyse en azından 92 den beri gay'miş spider-man gibi bir olaya gitmemişler bu sefer :)
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,107
İstanbul-İzmir
Ne yazık ki dünyaya yutturdukları gelir kapılarından birini daha reklam yapıyorlar yine!
Geçtim dini yanlarını , fiziksel iğrençliğinide olayın takıldığım nokta özendirme kampanyaları!
Gaylerde çizgi roman okur olabilirde hatta ama ne yapalım pembe giydirek kahramanları????
 

dezocan11

Çeviri & Balonlama
10 Kas 2009
163
226
İzmir
Çizgi romanlar öyle ya da bölye gerçek hayatı yansıtmalı. Eşcinsellik iğrenç filan değildir, kişilerin ruh halleri ve düşünceleri ile ilgilidir ve bize saygı göstermek düşer. (Yoksa niye "Bütün insanlar eşittir." diye bağırıyoruz.)

Ayrıca Batman gay filan değil. Sanki bir sayıda Alfred'i öptü de bu kadar abartıyorlar. Batman'in eski absürd atmosferi 80'ler ve 90'larda (ÇR'ler için) kendini tamamen karanlık bir havaya bırakmıştır. Sırf polemik olsun diye hala "Batman aslında GAY." diye bağırıp duruyorlar.
 

bogurtlen

Yeni Üye
22 May 2012
45
73
istanbul
radikalde çıkan haber : )
Süper kahraman Batman ’in yazarlarından Grant Morisson, erkek dergisi Playboy’a ilginç açıklamalarda bulundu. Bugüne değin pek çok çizgi romanı basılan Morrison, “Gay’lik Batman ’in içinde var” diye konuştu. Röportajda, gay’liği aşağılayıcı bir anlamda kullanmadığını belirten Morrison şunları söyledi: “Gay diyerek Batman ’i aşağılamak niyetinde değilim ama Batman gerçekten çok, çok gay. Bunu inkâr etmenin bir anlamı yok, konseptin temeline inince gay olduğunu görüyorsunuz. Bence insanlar da bu yüzden Batman ’i seviyor. Bütün kadınlar ondan hoşlanıyor, fetiş kıyafetler giyip çatıdan çatıya atlıyor ve onu yakalamaya çalışıyorlar. Ama onun umurunda olmuyor. Daha ziyade yaşlı adamla ve genç çocukla takılmayı tercih ediyor.”
 

Kadri Balta

Aktif Üye
27 Mar 2012
406
2,221
Yok yapıyosun madem 2 tane herifi gay yapıçağına 2 tane bayan gay yap hem estetik açıdan güzel olur hem kıyafetler taytlar dahada yakışır.Kimsenin cinsel tercihine birşey dediğim karıştığım yok ama ben napıyım şimdi 2 herifi koyuyosun karelere estetik yok sanat yok bayan olsa daha iyi olurdu herifler olmamış.Cinsel tercihlere birşey dediğim yok ama herifler iğrenç haketten.
 

bogurtlen

Yeni Üye
22 May 2012
45
73
istanbul
hem igrenc de hem bişey dedigim yok , iğrenç olan kendi gibi olmayan başkasına tahammül edememek , ondan rahatsız olmaktır .
 

gruznan

Çeviri & Balonlama
20 Eki 2011
251
914
biz conan'la büyüdük...conan'ın gay olduğunu düşünebiliyor musunuz?

aynı şey diğerleri için de geçerli...her ne kadar tayt-pelerin giyiyor olsalar da çizgiroman kahramanları her zaman fazlasıyla erkek ya da fazlasıyla kadın olmuşlardır...

ben çizgiromanların pencereden dışarıya bakınca gördüğüm şeyleri yansıtmasını istemiyorum...öyle olmasını isteseydim ne çizgiroman alırdım, ne kitap okurdum, ne film-dizi vs.izlerdim...oturur bütün gün camdan dışarıya bakardım...

çizgiroman başka bir dünya... bırakın bazı hayallerin kağıt üzerinde de olsa gerçekleştiğini görelim...gerçek dünyayla her gün yeterince boğuşuyoruz zaten...iki dakka rahat verin kardeşim... (olm bi git, der gibi oldu :) )
 

sanji54

Kıdemli Üye
30 Ocak 2010
207
30
gayliğe veya insanların tercihlerine bişey diyeceğim yok ama yıllardır takip ettiğmiz karakterlerin bir anda geye dönüşmesini istemem .illa gey karakter yapıcaz gerçekleri yansıtıcaz diyorlarsa en baştan gay bi karakter yapsınlar.hayranlık duyduğumuz bir karateri yapıp bizim o karakterlerle ilgili bütün görüşlerimizi değiştirmeleri çok saçma olur.
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,107
İstanbul-İzmir
Üşenmedim aradım buldum!
Marvel X-Men klasik seri cilt 1 de Norhtstar karakterinin kızkardeşi 'keşke Jean Paul kadar sert ve acımasız olabilseydim' diye tanımlıyor şimdi gay olan karakteri!
Yani devşirme bir gay yaratma durumu var ortada ve ilk dediğime geliyor konu?
Yine reklam yaparak gayliğe özendirme durumu var!
 

strider

Süper Üye
29 Şub 2012
1,041
1,045
eşcinselliğe kesinlikle karşı değilim ama,
bakın örümcek adamı öldürüp yerine siyah ve gay birini koydular.
northstar haberindeki kapakta siyah ve gay biri var (tabi beyaz da varda) neden eşi siyah :) baya bi reklam, politika vs. kokmuyor mu?

albino, kızıl ve lezbiyen kahramanımızı yadırgıyor muyuz :) ama yakındır dc ona da siyah bir eş bulur :)
 
Son düzenleme:

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Erkek eşcinselliğini hoş bulduğum söylenemez ama herhalde bir tanesi beni taciz etmediği sürece "iğrenç" diyemem ve kişinin insani kalitesini göz ardı edip sadece bilmemnere tercihine göre değerlendiremem ;)

Bununla birlikte bildiğim kadarıyla Northstar Alpha Flight grubunun üyelerinden olup yayınevinin ilk gay karakteridir.
90'lı yılların sonunda Hulk'un birlikte savaştığı Pantheon grubundan biri de gay olarak tasarlanmıştı yine.

Ve en komik sahnelerden biri bir toplantıda bu ikisinin samimi sohbeti ve diğerlerinin şaşkın ve ne yapacağını bilmez tavırlarıydı :) Sayıyı hatırlar sahneyi bulursam paylaşmak isterim...
 

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
Reklam kokan hareketler bunlar

Yav şu Batman'le amma uğraştılar ha , suçluları acımadan öldürüyordu olmaz bu adam kötü örnek dediler , öldürmeyi bıraktı olmaz bu adam çok karanlık , yanına bir tane yardımcı koydular bu seferde bu ne yav hep erkeklerle takılıyor gay'dir bu gay demeye başladılar, yanına artık Batwoman filan koymaya başladılar bu seferde bu ne yav bu karakter komedi karakteri oldu hadi bundan komedi dizisi yapalım dediler , bi karakterle bu kadarda oynanmaz be kardeşim, Morrison da karakterin geçmişini bilmiyor mu gerçi Arkham Asylum'um da onunda kötüleri nasıl farklı farklı karakterize ettiğini biliyoruz (yinede çok güzel bir öyküdür)
 

zinzi

Süper Üye
19 Nis 2011
770
418
Yeditepe İstanbul
İnsanların cinsel tercihi beni ilgilendirmiyor. Kimsenin yaşam tarzına da söz söylemeye hakkım olduğunu düşünmüyorum. Kısaca beni ilgilendirmez.
Ama gel gör ki. Bu eşcinsellik film, dizi ve en sonunda çizgi romanlarda gözümüze sokulmaya başlandı.

Sizce bu ç.r'leri karakteri oturmuş olgun insanlar mı yoksa yeni ergen genç nesil mi daha çok takip ediyor. Biraz olsun eğilim içerisinde olan genç bünyenin bunun ne kadar etkisi altında kalacağını tahayyül edemiyormusunuz.
İğrenç bulduğum bu hareket tarzıdır.

Etkilenmenin ve kendine bir hedef seçmenin en etkin olduğu yaşlarda bir süper kahraman'ı örnek olarak görmek doğal bir süreçdir. Okursun, hayal kurarsın ve bu senin yaşamına da yansır. Sonuç nedir ? Toplum tarafından dışlanmak, ailenin ret etmesi. Problemlerle dolu bir hayat.

Belkide mübalağa yapıyorumdur. Hiç de o kadar abartı bir şey değildir. Ama benim nazarımda iğrenç bir yaklaşımdır.

Şükürler olsun Conan'larla büyümüşüm...
 

bogurtlen

Yeni Üye
22 May 2012
45
73
istanbul
homofobiden şaşmam diyorsunuz yani : )) yorumlara bak ! çok çirkin bi zihniyet bu , o kadar eşcinsellere tahammülsüzseniz okumayın olur biter , yok ozendiriciymiş yok cizgiromanlarda görmek istemiyormuş .gerçek hayatta da bu tür fikirlerin nerelere gittiği ortada . ayrıca çizgi roman da olsa kaslı pazulu güçlü erkeklere bakmak okumak o kahmaranları sevmek de eşcinselliktir : )
 

zinzi

Süper Üye
19 Nis 2011
770
418
Yeditepe İstanbul
Sayın börtü böğürtlen .Olayı kişiselleştirmeyin. Sizin şahsınıza bir söz söylenmedi.

Siz benim düşünceme tahammül edemezken hangi hakla bana hoşgörü zırvası satmaya çalışıyorsunuz. İki hemcinsin birbirleriyle olan cinsel münasebetlerinden rahatsız olmak size göre çirkin bir zihniyetse sizin de bundan tahrik olmanız benim için o kadar çirkin.

İnsanları çirkin zihniyetli olarak yaftalıyorsunuz ama ne kadar çapraşık bir zihniyetiniz olduğunun farkında bile değilsiniz. Çizgi romanlarda ki kaslı pazulu erkeklere bakmak size göre eşcinsellik olmaya devam edebilir.

Homosevicilikden şaşmam diyorsunuz.
 

bogurtlen

Yeni Üye
22 May 2012
45
73
istanbul
kişiselleştiren sensin ,benim sölediklerimden anladığı şeye bak : ) benim gibi olmayan yok olsun ,gozum gormesin, igrenc diyen tavır hastalıklı çapraşık ve çirkin .
 

zinzi

Süper Üye
19 Nis 2011
770
418
Yeditepe İstanbul
Düşünce özgürlüğünü savunuyorsa tüm düşüncelere açık olmalı insan. Tutarsızlığınız burda başlıyor. Önce söylenenleri gereksiz yere üzerinize alıp da tuhaf bir savunmaya girdiniz. Sonra söyleyen sadece ben olmadığım halde saldırdınız. Sizin zorunuza giden bir durum var ortada.

Kusura bakmayın umrum da değilsiniz.

Önce sizli bizli konuşurken şimdi gayet laçka bir halde sen demektesiniz. Konu uzamaya devam ederse özel mesaj yolu ile galiz küfürler ve tehditler de savurabilirsiniz.
Sokakdaki çöpçüye kafa tutan atarli ergen'e benzettim sizi.


Forum ahalisini bu drama ile rahatsız etmekten şahsım adıma özür dilerim.
 

bogurtlen

Yeni Üye
22 May 2012
45
73
istanbul
kendi kendine coştun . ben ayrımcılık, nefret söyleminden bahsediyorum ,gelmiş neler söylüyor .yok küfür ,tehditmiş cok komiksin : )
 

zinzi

Süper Üye
19 Nis 2011
770
418
Yeditepe İstanbul
Bende yayınevinin genç bünye üzerindeki oyunlarından bahsediyorum. Politik yaklaşım ve satsın da nasıl olursa olsun yaklaşımdan dem vuruyorum.
Siz neyin nefretinden bahsediyorsunuz ?

İlahi komedya. Güldürdün tüm sevicilerimizi.
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
:) Coşkuyu bölüyorum bağışlayın araya giriyorum... Girdim!

Marvel'in "gay" okurları tavlamak gibi bir tavrı var mı bilmiyorum ancak aklıma gelen tek şey "gay"lerin de okur olabileceği ve onların da her insan gibi hak ettikleri şekilde toplumda yer alabilecekleri ve temsil edilebilecekleridir.

Toplum, aile, kişiler bazında gaylikle ilgili sorun çıkması da sanki bir gencin "aaaa, gay kahraman özendim dur olayım bari" demesinden değil çevresinin hoşgörüsüzlüğünden olduğuna inanıyorum.

Bir insan bebekliğinden itibaren büyüttüğü, üzerine titrediği evladını cinsel tercihinden dolayı hayatından nasıl siler, arkadaşını nasıl görmezden gelir onu bilemiyorum...! O kişinin yatak muhabbeti yıllara yayılmış kişiler arası sevgi ve saygıya neden yansısın ki? Kaç kişi her önüne gelen kadınla yatağa giren bir adama adam muamelesi yapmayı kesiyor ki kadına ve gaylere böyle bir muamele anlaşılır olsun!

50 sene önce kadınlar sahneye çıkamıyor sokakta yürüyemiyordu şimdi bazı kesimlerin görüşlerini saymazsak hayli özgürler... Toplum bozuldu mu? Özgür ve açık ailelerde yetişen çocuklar bozuk mu? Yarın gayler CEO olunca holdingler batacak mı? Bakkal gayse ekmek gramaj mı kaybedecek?

Bilmiyorum... Soruları soruyorum ama yanıtlarını ben de arıyorum :D
 

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,478
8,806
İzmir
Eşcinsel evlilik bence o kesimden de okuyucu kazanmak için yapılmış. Sonuçta Marvel Univerce, her kesime hitap ediyor. Lezbiyenlerde var. Storm gibi...
 

seymin

banned
15 Ağu 2009
225
239
Kötü olan, Gay veya Lezbiyen karakter değil, Marvel'in sırf ticari kaygılarla bu durumundan para kazanmaya çalışmasıdır. Eskiden beri süregelen ve değişik cinsel tercihleri olduğu bilinmeyen bi karakteri aniden Gay'e çevirmek kabul edilebilir bişey değil...

Üstelik te bunu "baba" karakterlerden biriyle de yapmıyorlar ne olur ne olmaz diye...

Madem eşcinsel hakları konusunda hassassın ve X-men den birini gay yapacaksın, yapsana Volverine'i gay... Ama olmaz...Tırışka bi karakterle pastadan payımızı alalım derdindeler.

Samimi olmayan her şey iğrençtir. Tıpkı bunun gibi...
 
Son düzenleme:

kral911

Süper Üye
12 Ocak 2010
3,050
1,514
gayse gay yatak odası görüntülerini göstermesinler yeter..:D x-mende aşkın işi ne dövüşün kardeşim dünyayı kurtarın...:D gönül isterdi ki gerçek hayatta savaş olmasın sadece romanlarda ve filmlerde olsun..
 
Son düzenleme:

user01

Kıdemli Üye
15 Ocak 2010
102
144
Bursa
Şuan 4-5 tane gay süper kahramanalrımız var.
Hele şu Spider-Man olayını hala anlamıyorum ,Siyahi ve gay,Spider-Man ile ilgisi yok.
 
Son düzenleme:

user01

Kıdemli Üye
15 Ocak 2010
102
144
Bursa
zenci diyince ırkçı siyahi diyince medeni diye biliyordum ben halbuki :D Güleceğim yoktu :D
Arkadaşım benim demek istediğim o değilki,bir Spider-Man fanı olarak Ultimate Spider-Manin bitmesi yerine onun adı altında Peter Parkerla uzaktan yakından bir alakası olmayan bir karakterin gelmesi ve gay süper kahramanların çoğalması ki arkadaşlar haklı.
Ne bakımdan ?
Baştan yeni bir gay karakter yapsalar lafımız yok ama herkesin sevdiği kahramanlar birden gay damgası yiyince hoş olmuyor.
Kimsenin tercihi kimseyi ilgilendirmez...
Ama yinede rahatsızlık verdiysem değiştirebilirim..
Düzenledim...
 
Son düzenleme:

hakanbi

Süper Üye
3 Şub 2011
511
75
bunları duyan bizimkilerin(zagor,tommiks,teksas,mister no vb.)inşallah akılları bulanmaz.
 
Üst