Martin Mystere N.420 - Il ballo dei morti (SBE Febbraio 2025)

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,754
21,969
lngt2mi9qoqkl3j7g.jpg

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,298
7,623
Kapağa bakınca, resmin ortasındaki Martin Mystere'i görmesem Dylan Dog macerasına ait bir kitapla karşı karşıya olduğumu zannederdim ! Diyarımızda Türkçe olarak , yakın zamanlara kadar, Martin maceralarını , meraklı bazı dostlardan, özellikle de Sn. @ihtiyardost, Sn. @murtaza5 , Sn @cizgicicocuk , Sn @altan 'ın paylaşımlarından okuma imkanını buluyordum. Ancak, son zamanlarda Julia ( dostumuz Sn. @Pertev 'in kulakları çınlasın ) ya da benzeri ciltler gibi Martin maceralarının da Türkçe paylaşımlarını göremiyorum.

Bilindiği gibi Alfredo Castelli, Martin maceralarının her şeyi idi. Senaryo yazarı olarak yer almadığı maceralarda da , grafik ve senaryo olarak gerekli kontrolları yapan, son sözü söyleyen kişiydi. Çizimler ya da senaryo açısından Castelli'den onay almadığı için yayınlanmayan maceraların var olduğunu , çeşitli Bonelli sanatçılarının röportajlarından anlıyoruz. Bu açıdan, Martin sevenler gibi benim de Castelli sonrası bu serinin nasıl yol alacağı merak konusu.

Sn. @Osidi 'nin paylaştığı bu macera, Şubat 2025 tarihini taşıdığından bu açıdan da önemli. Nitekim, serinin önemli sorumlularından Carlo Recagno'nun Castelli hakkında yazdığı giriş yazısı, bir bakıma bu duruma işaret ediyor.

Martin maceralarının dilimize çevrilmiş olarak diyarımızda yeniden görmek dileklerimle, Sn. @Osidi 'ye teşekkürlerimi sunuyorum.

bliyaal

Yeni Üye
18 Ocak 2020
55
110
Son senelerde hem maceralarda hem de çizimlerde eskiye kıyasla kalite düşüşü olduğunu düşünüyorum. Yorgunluk belirtisi mi acaba? Martin'in altın yılları 80'ler ve 90'ların başlarıydı. Edgar Allan Poe, H. P. Lovecraft, Ambrose Bierce ve Jorge Luis Borges gibi yazarları ilk defa Martin'in maceralarından öğrendim.