Marie Curie - The Radium Fairy

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
488
9,476
Ailenin, az bilinen bir özelliği;
Kızı, Irène Joliot-Curie; yapay radyoaktivite keşfi ile 1935'te Nobel Kimya Ödülü kazandı. Bu ödül Curieleri en fazla Nobel kazanmış aile yaptı.
Torunu, Hélène Langevin-Joliot; Paris Üniversitesi Nükleer Fizik Enstitüsü'nde nükleer fizik profesörü ve CNRS'de araştırma direktörüdür . Ayrıca kadınları bilimsel alanlarda kariyer yapmaya aktif olarak teşvik etme konusundaki çalışmalarıyla tanınıyor. Seçkin Avrupalı araştırmacılara verilen Marie Curie Mükemmellik ödülünü veren panelin başkanıdır.

ns2em7gvtrwod9g9g.jpg


 
Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,251
7,201
Bilim Tarihi içinde yer alan her kişinin , farklı hikayesi var kuşkusuz. Ancak , Marie Curie'nin hikayesi , bana çok '' hazin '' gelir . Bir bilim emekçisi düşünelim ki , aradan yıllar geçmesine rağmen çalışma sonuçlarına , notlarına hatta eşyalarına bile , hala yaklaşamıyoruz , nedeni radyasyon. Sadece bu da değil , bu çalışkan kişinin yaşamının sonu da '' hazin '' olmuştur. İlgili paylaşımınız için çok teşekkürler @cagan73
 

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
589
3,118
Türkçe de her 1 kitaba karşı ingilizce olarak belki de binlercesinin olması açısından dolayı dezavantaj olmaya mı başladı benim için bilemiyorum
örneğin özel alanım olarak arşivimde film yapımı üzerine Türkçe birkaçyüz e yakın kitap olmasına karşın ingilizce en az 11.000 kitabım var /veya erişimim var) son sayımımda.

yakınma değil sadece bir serzeniş

Katkılarınızdan dolayı size ne kadar teşekkür etsem azdır sn @cagan73
 
Üst