Marc Antoine Mathieu - Sens (2014)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,662
37,541

Sens (2014)

Marc-Antoine Mathieu (3 June 1959, France)​

Marc-Antoine Mathieu Antony'de (Hauts-de-Seine) doğdu ve Angers'te büyüdü. Mathieu, Angers'deki sanat okuluna gittikten sonra, Angoulême, Blois Paris ve Bastia'da sergiler düzenlemesiyle tanınan sanat ajansı Lucie Lom'un kurucu ortağı oldu. Komik kariyerine ilk çıkışını 1987'de Futuropolis'in kardeşi Jean-Luc'la birlikte yarattığı ilk albümü 'Paris-Mâcon'u yayınlamasıyla yaptı.

Doksanlı yıllarda Delcourt için 'Julius Corentin Acquefacques' karakteriyle Kafkaesk tarzıyla dikkat çeken birkaç albüm yarattı.1993 yılında L'Association'un Patte de Mouche koleksiyonu için 'La Mutation' resmini çizdi. Ertesi yıl Autrement yayınevinin ortak kitabı olan Le Retour de Dieu için 'Yükseliş'i yaptı. Onun 'Le Répertoire Professional de la B.D. Frankofon 1998-1999' C.N.B.D.I. tarafından yayımlandı.

1997'de. 1998'de bir başka Patte de Mouche olan 'Le Coeur des Ombres' ile L'Association'a geri döndü. Yine Delcourt adına 2000 ve 2001 yıllarında 'Mémoire Morte' ve 'Le Dessin'in yapımcılığını üstlendi. 2001'deki ilk sayısından itibaren Pavillon Rouge'da absürt ve esprili 'Le Réalisme est Relatif' ile yer aldı. Kısa öykülerinden oluşan bir derleme 2005'te Delcourt tarafından yayımlandı ve 2006'da Futuropolis için 'Les Sous-sols du Révol'u yaptı.

kayıntı

Yeni Üye
19 Haz 2022
117
536
Fransızca diye bakmadan geçiyordum neredeyse, insan hiç olmazsa biz Fransızca fakirleri için "sans parole" ibaresi koyar hiç olmazsa sayın Balkan.

Sans'a gelince; çizgi ile felsefe nasıl yapılır diye soran olursa bu muhteşem esere bir göz atsın derim. Şahsen üstünkörü bir yorum yapmak istemiyorum, 'Algı'larımın iyice açık olduğu bir zamanda tekrar bakacağım.

Teşekkürler Balkan, eşsiz bir eser bu.

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,662
37,541
Fransızca diye bakmadan geçiyordum neredeyse, insan hiç olmazsa biz Fransızca fakirleri için "sans parole" ibaresi koyar hiç olmazsa sayın Balkan.

Sans'a gelince; çizgi ile felsefe nasıl yapılır diye soran olursa bu muhteşem esere bir göz atsın derim. Şahsen üstünkörü bir yorum yapmak istemiyorum, 'Algı'larımın iyice açık olduğu bir zamanda tekrar bakacağım.

Teşekkürler Balkan, eşsiz bir eser bu.

Sayın @kayıntı , ne söyleseniz haklısınız. Yüklerken ikilemde kaldım. Sonra çizer, Fransız olunca Fransızca bölümüne yükledim.

Sözsüz, sadece çizgilerle, bir öykü nasıl anlatılabilir diye Marc-Antoine Mathieu' nun en beğendiğim bu eserini paylaşmak istedim.

Dilerim bundan sonra bu linki tıklayanlar yorumunuzu dikkate alırlar.

İlginiz için çok teşekkürler

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,343
8,166
Enfes bir albüm! Önce çizimleri sindire sindire inceledim, sonra sayfaları hızla çevirerek adeta bir film gibi izledim. Çizgi dünyası uçsuz bucaksız; her gün yeni sanatçılar ve eserlerini keşfediyoruz, keşfettiklerimiz keşfetmediklerimiz yanında okyanusta damla misali. Değerli @balkan üstadım, bu harika paylaşımınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım...