Malkoçoğlu"Ayhan Başoğlu" - Kızıl Kule

Hones

Guest
11 Nis 2009
3,038
10,394
"Macar ovalarının amanvermez akıncısı Malkoçoğlu efsanesi burada bitecek.Adamlarımın önünde kendi elimle öldüreceğim seni."

2vdjn1j.jpg

Tarama : Mistercaki-Melih41[/URL]

Moderatör tarafında düzenlendi:

Kroker

Süper Üye
27 Nis 2009
1,739
2,271
Yaptığın alıntı maceranın heyecanı hakkında ipucu veriyor, hemen indiriyorum, çok teşekkür ederim.

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,141
4,713
Bulunmaz bir paylaşım .bir zamanlar kitaplığımızda mevcuddu ama kayboldu gitti .Şimdi sayende tekrar okuma fırsatı doğdu.Teşekkür dostum.Çizim olarak değilsede konu olarak Suat Yalazın kızıl kule adlı eseri ile benzerlik oluşturur.

savok

Admin
30 Eki 2009
20,014
85,700
Kasımpaşa
Canım kardeşim sağol,
Çizgi diyarının amanvermez savaşçısı
hones efsanesi daha yeni başlıyor
kaçırmayın.
Sevgi ve saygılarımla.

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,901
142,854
Eline sağlık Hones,Malkoçoğlu denince aklıma hep Cüneyt Arkın geliyor,tek başına bir orduyu yok eden adam:D teşekkürler dostum,harika bir kitap

DELİ BALTA

Yeni Üye
5 Eyl 2010
91
112
ben hep tarihimizdeki gerçek kahramanların ihmal edildiğini düşünürüm.akıncıların dünyanın ilk komando sınıfı askerleri olduğunu söylersem belki beni anlarsınız.evet akıncılar(malkoçoğulları,mihaloğulları,turahanoğulları gerçekten yaşadılar.(kısa bir anekdot;Mihaloğlu Ali Bey tuna nehrini kuzeye doğru 330 kere geçti,bu geçişlerinin birinde Macar kralının sarayını basarak kız kardeşini kaçırdı.daha sonra müslüman olarak mehtap ismini alan bu kadından beş oğlu oldu.oğullarının hiç biri yatağında ölmedi)
bilmem anlatabiliyormuyum?

Fatih Sultan Mehmet İstanbulu fethinin ardından 16 ülkeyle birden savaşa girmişti.
Ölümünden önce avrupada rakip devlet kalmamıştı.16 yılllık bu savaşta vurucu güç olarak akıncıları kullanmıştı.Fatih dönemi (bence)akıncıların altın çağı denebilir.Ama bu insanlarla ilgili bilgileri avrupalı tarihçilerden öğreniyoruz.

Lütfen arda arda mesajları düzenle tuşuyla oluşturalım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

dişlivida

Süper Üye
11 Nis 2010
1,115
4,621
önce ayhan başoğluna türk çizgi roman dünyasına böyle güzel bir kahramanı kazandırdığı teşekkürler . hones kardeşe de alıntı olsada bize kazandırdığı için ona da teşekkürler