L'Univers de Juan Gimenez

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,583
18,888

seesafn5o9foxt49g.jpg

 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,243
7,167
Juan Gimenez'in çizimlerinin , bilim kurgu hayranları açısından unutulmaz 2D çalışmaları olduğunu düşünmüşümdür. Gimenez 'in , Heavy Metal dergilerinin fırtına gibi estiği 2000 öncesi yıllarda , sadece macera çizeri olarak değil , ünlü derginin kapak çizeri olarak da güzel işler çıkardığını hatırlıyorum. Sn. @AUMURG 'un kulakları çınlasın , bence Gimenez'in en unutulmaz çalışması '' Metabaronlar '' olmuştur. Sn. @Osidi 'nin sunduğu kitaba bakarken, 4 yıl önce kaybettiğimiz sanatçının , özellikle '' Bilim Kurgu '' alanında çizdiği maceraları hatırladım. Örneğin, müthiş ejderhalar çizmişti.

Çok teşekkürler Sn. @Osidi . Ancak , uygun görürseniz '' devasa arşivinizde belki bulunuyordur '' düşüncesiyle sizden bir talebim olacak.
1970'lerin '' Underground Çizgi Romanları '' konusunda diyarımızda , Robert Crumb gibi çok az sayıda sanatçının kitaplarına rastlayabiliyorum. Bu konuda, örneğin ; Clay Wilson , Spain Rodriguez, Gilbert Shelton , Art Spiegelman gibi sanatçılar ya da dönemin kısa ömürlü çok sayıda dergileri hakkında bilgiler veren katalogları diyarımıza kazandırırsanız sevinirim.

Yıllar sonra , bu anlayış ülkemize gelmiş , Lombak , Lemanyak gibi dergilerimizin estetik anlayışını etkilemiştir. Ama, bana göre o çizimlerin estetiği bir başkaydı. Şimdiden teşekkürlerimle Sn. @Osidi .
 
Üst