Louvre Müzesi İle İlgili Değişik Sanatçılarca Oluşturulan Çizgi Romanlar (İngilizce)

kayıntı

Yeni Üye
19 Haz 2022
117
535
Gönderi için teşekkürler sayın Balkan.
Ancak sanıyorum bir sorunumuz var; yanlış hatırlamıyorsam geçen yılın sonlarında bu konu "The Louvre Collection" adı altında çalışılmış ve elbirliği ile bu seri kronolojik olarak şöyle sıralanmıştı:

The Louvre Collection 01 - Glacial Period (2006) Nicolas De Crécy
The Louvre Collection 02 - The Museum Vaults (2006) Marc-Antoine Mathieu
The Louvre Collection 03 - On the Odd Hours (2010) Eric Liberge
The Louvre Collection 04 - Le.ciel.au-desus.du.Louvre (Carrière-Yslaire) The Sky Over the Louvre (2011)
The Louvre Collection 05 - Rohan at the Louvre (2012) Hirohiko Araki
The Louvre Collection 06 - Cruising Through the Louvre (2012) David Prudhomme
The Louvre Collection 07 - An Enchantment (2013) Christian Durieux
The Louvre Collection 08 - Phantoms of the Louvre (2014) Enki Bilal
The Louvre Collection 09 - Guardians of the Louvre (2014) Jirô Taniguchi
The Louvre Collection 10 - The Cross-Eyed Mutt (2017) Étienne Davodeau
The Louvre Collection 11 - The Red Mother With Child (2020) Christian Lacroix
The Louvre Collection 12 - Leonardo 2 (2020) Stephane Levallois

Sadece 04 no'lu kitap hariç (fransızca) olmak üzere bu liste ingilizce olarak tamamlanmıştı.
Sayın Balkan, siz yukarıdaki sayıları gönderince girdim, aradım; "The Louvre Collection" başlığı altında arşivimizde hiç bir şey bulamadım. Sadece "Louvre" yazınca da sizin yukarıdaki gönderiniz çıkıyor.

Yönetici arkadaşlardan arşivde bir sorun olup olmadığını incelemelerini rica ediyorum.
Şİmdiden teşekkürler.

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,662
37,542
Gönderi için teşekkürler sayın Balkan.
Ancak sanıyorum bir sorunumuz var; yanlış hatırlamıyorsam geçen yılın sonlarında bu konu "The Louvre Collection" adı altında çalışılmış ve elbirliği ile bu seri kronolojik olarak şöyle sıralanmıştı:

The Louvre Collection 01 - Glacial Period (2006) Nicolas De Crécy
The Louvre Collection 02 - The Museum Vaults (2006) Marc-Antoine Mathieu
The Louvre Collection 03 - On the Odd Hours (2010) Eric Liberge
The Louvre Collection 04 - Le.ciel.au-desus.du.Louvre (Carrière-Yslaire) The Sky Over the Louvre (2011)
The Louvre Collection 05 - Rohan at the Louvre (2012) Hirohiko Araki
The Louvre Collection 06 - Cruising Through the Louvre (2012) David Prudhomme
The Louvre Collection 07 - An Enchantment (2013) Christian Durieux
The Louvre Collection 08 - Phantoms of the Louvre (2014) Enki Bilal
The Louvre Collection 09 - Guardians of the Louvre (2014) Jirô Taniguchi
The Louvre Collection 10 - The Cross-Eyed Mutt (2017) Étienne Davodeau
The Louvre Collection 11 - The Red Mother With Child (2020) Christian Lacroix
The Louvre Collection 12 - Leonardo 2 (2020) Stephane Levallois

Sadece 04 no'lu kitap hariç (fransızca) olmak üzere bu liste ingilizce olarak tamamlanmıştı.
Sayın Balkan, siz yukarıdaki sayıları gönderince girdim, aradım; "The Louvre Collection" başlığı altında arşivimizde hiç bir şey bulamadım. Sadece "Louvre" yazınca da sizin yukarıdaki gönderiniz çıkıyor.

Yönetici arkadaşlardan arşivde bir sorun olup olmadığını incelemelerini rica ediyorum.
Şİmdiden teşekkürler.

Sayın @kayıntı,

Uyarınız için çok teşekkürler.

Her zaman olduğu gibi paylaşmadan önce paylaşılıp, paylaşılmadığını kontrol ediyorum. Maalesef belirttiğiniz bu bilgilere ulaşamadım. O yüzden paylaşılmamış olduğunu düşünerek paylaştım.

Emeğe saygısızlık olmuş. Bu paylaşımları yapanlardan özür dilerim.

Uyarınızdan sonra tekrar "The Louvre Collection" ve "Louvre" olarak ayrı ayrı kontrol ettim. Yine bir bilgiye ulaşamadım. Sanırım benim bilgisayarımda hata var.

Belirtiğiniz dosyalara ulaşılabilecek linki veya linkleri paylaşabilirseniz, bu paylaşımı yapan arkadaşlarımızın emeğine nispeten saygı göstermiş ve kendilerinden özür dilemiş olurum.

Son zamanlarda bu tür hataları sık sık yapar oldum. Bir önceki paylaşımın olan "Down Under" da daha önce üstelik Türkçe olarak forumda yayınlanmış ama bunu da atlamıştım.

İzin verirseniz, bundan sonraki paylaşımlarda paylaşmadan önce görüşünüzü almak isterim, çünkü hem hafızanız mükemmel, hem de farklı kaynaklara ulaşma yeteğiniz var. Böylece hem mükerrer paylaşım olmaz, hem de forumda gereksiz kalabalık oluşmaz.

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,343
8,191
Sayın @kayıntı,

Uyarınız için çok teşekkürler.

Her zaman olduğu gibi paylaşmadan önce paylaşılıp, paylaşılmadığını kontrol ediyorum. Maalesef belirttiğiniz bu bilgilere ulaşamadım. O yüzden paylaşılmamış olduğunu düşünerek paylaştım.

Emeğe saygısızlık olmuş. Bu paylaşımları yapanlardan özür dilerim.

Uyarınızdan sonra tekrar "The Louvre Collection" ve "Louvre" olarak ayrı ayrı kontrol ettim. Yine bir bilgiye ulaşamadım. Sanırım benim bilgisayarımda hata var.

Belirtiğiniz dosyalara ulaşılabilecek linki veya linkleri paylaşabilirseniz, bu paylaşımı yapan arkadaşlarımızın emeğine nispeten saygı göstermiş ve kendilerinden özür dilemiş olurum.

Son zamanlarda bu tür hataları sık sık yapar oldum. Bir önceki paylaşımın olan "Down Under" da daha önce üstelik Türkçe olarak forumda yayınlanmış ama bunu da atlamıştım.

İzin verirseniz, bundan sonraki paylaşımlarda paylaşmadan önce görüşünüzü almak isterim, çünkü hem hafızanız mükemmel, hem de farklı kaynaklara ulaşma yeteğiniz var. Böylece hem mükerrer paylaşım olmaz, hem de forumda gereksiz kalabalık oluşmaz.
Üstadım, neden emeğe saygısızlık olsun? Yöneticilerimiz her zaman alternatif paylaşımların zenginlik olduğunu söylemiyorlar mı? Ayrıca değerli @kayıntı'nın da dile getirdiği gibi, arama fonksiyonu düzgün çalışmıyorken bir eserin daha önce paylaşılıp paylaşılmadığını nasıl bileceksiniz ki? Bu nedenle lütfen siz yine mevcut durumdaki gibi paylaşımlarınıza devam edin, gerekirse daha sonra bunlar bir başlık altında bir araya getirilip düzenlenebilir.
Paylaşımlarınız ve emekleriniz için sonsuz teşekkürler...

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,662
37,542
Üstadım, neden emeğe saygısızlık olsun? Yöneticilerimiz her zaman alternatif paylaşımların zenginlik olduğunu söylemiyorlar mı? Ayrıca değerli @kayıntı'nın da dile getirdiği gibi, arama fonksiyonu düzgün çalışmıyorken bir eserin daha önce paylaşılıp paylaşılmadığını nasıl bileceksiniz ki? Bu nedenle lütfen siz yine mevcut durumdaki gibi paylaşımlarınıza devam edin, gerekirse daha sonra bunlar bir başlık altında bir araya getirilip düzenlenebilir.
Paylaşımlarınız ve emekleriniz için sonsuz teşekkürler...

Üstat desteğiniz için teşekkür ederim. Arşivimde 18 Tb'lık onbinlerce dosya var, hangisi paylaşıldı, hangisi paylaşılmadı hatırlamıyorum. Arama moturunun çalışmaması bir sorun. Gerçi arama moturu çalışırken de mükerrer paylaşımlarım olmuştu.

Arşivimi, paylaştıklarım ve paylaşacaklarım olarak ayırıyorum. Forumdan indirdiğim dosyaları da ayrı bir başlık altında dosyalıyorum. Ama yaşa bağlı da unutkanlık var. Bazen ben bu kitabı okumuştum ama arşivimde mi yoksa forumda mı diye karıştırdığım da oluyor. Bu da mükerrer paylaşıma yol açıyor.

Onbinlerce dosya içinden seçim yapmak çok zor. Bazı dosyalar 40-50'li yıllara ait, bazıları güncel, bazı dosyalar belli bir kesimin ilgisini çekecek sanatsal ağırlıklı, bazı dosyalar ise çoğunluğun ilgisini çeken türde. Paylaşım yaparken de farklı kültür ve zevklere yer vermeye çalışıyorum.

Ayrıca aşırı paylaşımlarla diğer paylaşımcıların eserlerinin gölgede kalmasına sebebiyet vermemek istiyorum. Çünkü her bir paylaşım bir emek ürünü ve her bir paylaşım özel bir değere sahip.

Bundan sonra mükerrer paylaşımlara sebebiyet vermemek için daha dikkatli olmaya çalışacağım.

Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,136
77,461
hiçbiryerde :)
Sevgili "calligrapher" gibi ben de muhteşem buldum bu tematik konuyu
ve ilk aklıma gelen; mesela İstanbul Arkeoloji Müzesindeki paha biçilmez
tarihi yansıtan objelerin, o müzenin tarihinin, şu an ziyaret edenlerin vb
bir çok konuda bir çok kitabın yazılabileceği oldu...
Keyifle inceleyip okuyacağım bu kitapları.

Ayrıca evet, tekrar tarama bir zenginliktir diyoruz genel olarak. Yabancı
dilde çizgi roman paylaşımlarının ise taşıma link olmamasını sevgili
"direnc11" üstadım çok defa dile getirmişti, çünkü bir süre sonra bu
taşıma linklerin ölüyor olması kaçınılmaz...
Bu bakımdan sevgili "balkan" üstadım, tekrar olsa da olmasa da
gönül rahatlığıyla bu nitelikli kitapları bizlerle buluşturmaya devam
etmenizi çok isterim, tüm çizgi roman sevenler gibi...

Teşekkürler, sevgi ve saygılar

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
484
9,301
Bir link buldum:
https://www.cizgidiyari.com/forum/k/the-louvre-collection.177079/
ama gerçekten bulmak çok zor; sanırım yönetici arkadaşlar teknik bir çözüm bulamamışlar.
Gönüllü paylaşım esasına dayanan bir forumda farkında olmadan yapılan mükerrer tanıtımların emeğe saygısızlık anlamına gelmemesi gerektiğini düşünüyorum
Hatta belki de konuyu zenginleştirip dikkatinden kaçan arkadaşların takip etmesini sağlar.
Bilhassa bilim ve tarih temalı olan tüm paylaşımlarınızı büyük bir açlıkla takip ettiğimi bilmenizi isterim.

kayıntı

Yeni Üye
19 Haz 2022
117
535
Sayın Balkan hocam, ben şahsen gönderilerinizden son derece memnunum. Mükerrer olması da bir sorun değil; burada olduğu gibi o 12'lik "Louvre" serisini hatırlatmanız bakımından bile iyi oldu.
Benim esas dikkat çekmek istediğim, arşivlerde istenen kitaplara ulaşamamak büyük sorun. Esas büyük hafıza kaybı bu durum, umarım yönetici arkadaşlarımız ilgilenir.

Selamlar Sevgiler

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,662
37,542
Bir link buldum:
https://www.cizgidiyari.com/forum/k/the-louvre-collection.177079/
ama gerçekten bulmak çok zor; sanırım yönetici arkadaşlar teknik bir çözüm bulamamışlar.
Gönüllü paylaşım esasına dayanan bir forumda farkında olmadan yapılan mükerrer tanıtımların emeğe saygısızlık anlamına gelmemesi gerektiğini düşünüyorum
Hatta belki de konuyu zenginleştirip dikkatinden kaçan arkadaşların takip etmesini sağlar.
Bilhassa bilim ve tarih temalı olan tüm paylaşımlarınızı büyük bir açlıkla takip ettiğimi bilmenizi isterim.

Üstat @cagan73 paylaşımınız üzerine hatırladım. @Osidi Üstat ve diğer arkadaşlarda paylaşımlarda bulunmuştu bende beğenmiştim. Ama yaşlılık kötü birşey, unutkanlık ise bonusu.

Louvre Müzesi ile ilgili eserleri derleyip, paylaşan Üstat @kayıntı 'ya hem teşekkür ederim, hem de paylaşımını unuttuğum için kendisinden özür dilerim.

FETHA

Kıdemli Üye
7 Haz 2019
133
672
Paylaşım için teşekkürler @balkan üstadım. Arama motoru sorunu olduğunu düşündüğüm siteler için genellikle google arama motoru üzerinden o siteyi sorgulamayı tercih ederim. Ayrıca google gibi arama motorlarının bir site üzerinde arama yapmak için hazır komutları vardır. Bu örneğimizde Google üzerinden site:cizgidiyari.com The Louvre Collection şeklinde arama yapınca isabetli sonuçlar çıkabiliyor. Alternatif olarak denenebilir. [NOT: "site" komutu, ":" işareti, ve "site adı" bitişik yazılmalı. Sonra boşluk bırakıp istediğiniz kelimeleri arıyorsunuz]