Leman Dergisi İle İlgili Bir Yorumcu Mesajı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,738
Sevgili Çizgi Diyarı Takipçileri,

Geçenlerde Leman Dergisi'nin 1000. sayısı ile ilgili bir başlık açıldı sitemizde.Ben de Leman Dergisini hiç okumadığımı belirtmiştim.Beni yazılarımdan tanıdıysanız 1980 sonrası yapılan hiç bir şeyi beğenmediğimi hemen söyleyebilirsiniz.

Ne film ne şarkı ne de çizgi roman.

Hiçbirşey..

Hazzetmiyorum.

Ancak bu başlık açıldıktan sonra Leman Dergisi ile ilgili internette araştırmalar yaptım.Biraz önce bir internet sitesinde Leman Dergisi ile ilgili Nihat Genç adı ile yapılan bir yorum dikkatimi çekti.

Yorum şu;

Misafir - Nihat Genç

Leman'ın bininci sayısına üç dört sayfa tutan okunması bir saat süren Topaçlar Cumhuriyeti başlıklı makale hikaye karışımı bir yazı yazdım, halim kalmadı, bittim, derken Oda TV'de Leman haberi altında yorumu gördüm. Ne saçmalıklar ne bitmek bilmeyen iftira enerjisidir bu.. Bin defa dedik usandık bir daha diyorum, Leman burada ben Nihat Genç buradayım, bir sorunuz varsa ekranda ropörtajda canlı canlı yüzümüze karşı bize sorun, yeter artık sallamayın, yuh be.. Her suçlama her sinsilik her salınan kokuyla uğraşacak halimiz yok.. İftiralardan yorulmaz mısınız, yahu daha ölmedik hayattayız, göz göre göre bu iftiraları atabiliyorsanız demek biz ölsek arkamızdan neler sallayacaksınız.. Hangi birine yetişeceksin.. Bir bardak süt içmek için inek satın almak gibi Leman bir zaman önce bir eşeklik yani acemilik yapıp matbaa satın aldı, beceremedi, makine de artık kullanmadan öyle duruyor, neyse, vergi dairesi herkese ayrım gayrım yapmadan bu topraklarda yaşayan sana bana ona şuna herkese diyor ki yatırım yaptığınızda verginizden düşülür, şimdi bunun neresi imtiyaz, neresi özel teşvik, neresi ayrıcalık, neresi kayırma, neresi torpil... Diyelim su idaresi diyelim telefon şirketi abonelerine indirim yaparsa ben almayayım mı diyeceksiniz, ki sana bana özel değil herkese.. Yahu bu ne manyaklıktır.. Amerikan elçileriyle toplantılar yapıp medyada kelle kopartanlara tek satır yazacak hesap soracak güçleri yok, ama Leman sordu.. Şimdi Türkiye Tayyip Erdoğan medyasından inim inim inliyor, biz Özallar'ı, Demireller'i Tansular'ı Susurluklar'ı gördük, çaresiz kaldık, oturduk, kendi yağımızla nasıl kavruluruz dedik.. Avrupa'daki bağımsız dergileri inceledik, özellikle Fransız mizah dergilerine uzandık.. Yan gelirlerimiz mi olsun dükkan mı açalım hediyelik eşya mı satalım, ne
yapalım, bu vahşi medya patronları karşısında ayakta kalalım.. Becerdik beceremedik tuttu tutmadı ama işte kimseye eyvallah demeden ve alayına meydan okuyan bininci sayıya kadar geldik.. Cemaatin kucağında oturup yazanlar, medyaya ağzına gümüş kaşıkla yazar olanlar ,haseti olanlar kıskançlık krizlerine girenler, adlarını vermeden işte açın ınternet sayfalarını sallayıp duruyorlar.. Gestapo liberallerin meyhane masalarında mamalanmış lapalaşmış iftira mezelerini de bir takım ördekler aynen yalayıp yutuyor.. Yuh be.. Adam, bininci sayı diyor, bininci... Bin sayıdır kimseye ağbi ağam paşam efendi dememiş, kimseye eyvallah demeden bininci sayısını hazırlıyor, eğilmemiş bükülmemiş yalamamış terketmemiş ve bu en acımasız günlerde hala lafını istediği özgürlükte yandaşın cemaatcinin liberalinin alnına yapıştırmaya devam ediyor.. Yaşadığımız topraklarda bağımsız bir dergi olmak ve bağımsız bir yazar olarak kimseden maaş almadan ayakta kalmak nedir, nasıl olur. biz bin sayıdır biliyoruz.. Bin... Bu sinsi iftiraları atan arkadaşlar önce önlerindeki 'ot'u değiştirsin ya da gerçek yaşayan insanların yüzüne karşı konuşacak cesarette olsunlar.. Nihat Genç adını yazacak kadar okuma yazma biliyor, ama Nihat Genç, bu satırlara Nihat Genç adını onurla yazabilmek için bağımsız dergilerin odalarında kıran kırana olmak ya da hiç olmamak
kavgasında on yıllarını geçirdi.. Mecbur muyuz her iftiraya cevap vermek için kendimizi bu kadar meşgul etmeye, ne yapalım, bu kavga kıskançlık haset içinde tasmalı köpeklerle, boynunda hiç tasma izi olmamışların onur kavgası.. Saygıyla..

2011-01-11 22:17:27

Leman Dergisi ile ilgili bilgi ararken haberi bulduğum link te bu;

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,746
44,832
denize sıfır
burda anlatılmak istenen nedir arkadaşım siz 80 sonrasını beğenmiyorsunuz anlarım ama hep orada takılıp kalmak da yanlış olmazmı..
bende çocukluğumu özlüyorum ama hayat devam ediyor bu gününde keyfini çıkaralım derim.her görüşe saygılıyız ama biz böyle istiyoruz diye böyle olmuyor maalesef.:(:)

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,738
Sevgili büyük beyaz,

1980'den sonrasını neden sevmediğimi hep düşündüm.Bununla ilgili araştırmalar yaptım.Yıllar önce bir kitapta 1980 tarihi ile ilgili bir değerlendirme okumuştum.Bu tarih çok önemli bir başlangıcın tarihi olarak nitelendirilmişti kitapta.Ama iyi olmayan şeylerin başlangıç tarihi.Hatırladığım kadarı ile dünyada ve evrende çok önemli kozmik değişikliklerin olmaya başladığı tarih olarak nitelendirilmişti kitapta.Bunu okuduktan sonra iyice soğudum.Okuduğum kitaplar,izlediğim filmler,sayfalarını çevirdiğim çizgi romanlar herşey ama her şey seksen öncesi.Benim için en iyi sinema oyuncusu hala Sadri Alışık.En iyi tiyatrocu hala Nejat Uygur.En iyi şarkıcı Emel Sayın.En iyi film Dünyada Benden Büyük Yok.

Leman Dergisi ile ilgili açılan başlığı okuyunca 1000 sayı mizah dergisi yayınlanmış olduğunu ve bunlardan bir tanesini bile okumadığımı fark ettim.İnternetten bir şeyler araştırmaya kalkınca iyi ki okumadım diye sevindim.

Sethan'a tapanlarla tapmamakta diretenler mizah dergilerinde bile birbirlerine girmişler.

Bakalım savaşı kim kazanacak?

arihanu

Kıdemli Üye
5 Eki 2010
208
516
"Muhalif olan en ufak gruba bile çamur atmak gerekirki onları kendi tarafçılarımıza kötü gösterelim" anlayışın da olan yönetimler olduğu için çamur atanlar bitmez, insanları hainlikle de suçlarlar şekilde görüldüğü gibi sözde "hazineden "teşvik" almakla" suçlarlar. Mizah dergilerini bile düşman olarak görüyor bunlar, içindekileri bile önemsemezler, ilk 2 sayfa da kendilerine ne laf attılar anca ona baksınlar.e adamların işi gücü hiç olmadığından açıyolar, penguen, uykusuz, leman sırayla bakıyorlar bugün bize ne demişler diye.

bir de "niye nihat genç bu sayıda leman'da yazıyor?" diye sitem edenler de var, nihat genç bundan 10 yıl önce de Leman'da yazıyordu.Herkes kendi çapında yorumlamış, son çizgide ise artık neredeyse terörist ilan edecek duruma gelmiş yorumcular :) (ki odatv de) hemen dolduruşa gelme , her okuduğuna kanma, inanma bu olsa gerek.

prof

Yeni Üye
8 Ocak 2010
2
0
Sevgili büyük beyaz,

1980'den sonrasını neden sevmediğimi hep düşündüm.Bununla ilgili araştırmalar yaptım.Yıllar önce bir kitapta 1980 tarihi ile ilgili bir değerlendirme okumuştum.Bu tarih çok önemli bir başlangıcın tarihi olarak nitelendirilmişti kitapta.Ama iyi olmayan şeylerin başlangıç tarihi.Hatırladığım kadarı ile dünyada ve evrende çok önemli kozmik değişikliklerin olmaya başladığı tarih olarak nitelendirilmişti kitapta.Bunu okuduktan sonra iyice soğudum.Okuduğum kitaplar,izlediğim filmler,sayfalarını çevirdiğim çizgi romanlar herşey ama her şey seksen öncesi.Benim için en iyi sinema oyuncusu hala Sadri Alışık.En iyi tiyatrocu hala Nejat Uygur.En iyi şarkıcı Emel Sayın.En iyi film Dünyada Benden Büyük Yok.

Leman Dergisi ile ilgili açılan başlığı okuyunca 1000 sayı mizah dergisi yayınlanmış olduğunu ve bunlardan bir tanesini bile okumadığımı fark ettim.İnternetten bir şeyler araştırmaya kalkınca iyi ki okumadım diye sevindim.

Sethan'a tapanlarla tapmamakta diretenler mizah dergilerinde bile birbirlerine girmişler.

Bakalım savaşı kim kazanacak?

Baba Sethan kim ya?

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,738
Bir çizgi roman okuyucusu ve de hayali binlerce iyi kötü kahramanın maceralarını okuyan biri olarak şeytan'a inanmamı kimse beklemesin benden.

Sethan Stephan demek!

Mu Stephan ise Aziz Stephan.

Türkçe'de Mustafa deniyor.Yabancılar doğrusunu yazar her zaman,Mustapha diye.

Stepan Seth'in inananı anlamına geliyormuş.

Seth'de eski Mısır'da bir Tanrı mı imiş neymiş?

Aslında Tanrı'nın pek çok ismi olmasına rağmen asıl adı Seth'miş filan.

Keşke başka bir şey yazsaymışım!

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,738
Mısır Tanrısı olan Seth'in amacı dünyayı ele geçirmekmiş deniyor eskilerin masalların da.

Bakalım savaşı kim kazanacak hakkaten?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...