Le marchand de tapis de Constantinople (Fr)

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,616
19,566
oi2n74cyub64z4k9g.jpg

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,254
7,323
Sn. @Osidi 'nin paylaştığı bu iki cildi görünce , daha önce diyarımızda sunulan '' Hasib '' ya da '' Küçük Korsan Kral '' ( @scanfan paylaşımları ) çizgi romanlarını hatırladım. Farklı grafik yapılarıyla , David Beauchard çalışmaları , çok ilgi çekicilerdi. Sn. @Osidi 'nin paylaşımıyla yukarıda gördüğüm iki cilt bu sanatçıyı hatırlattı bana.

Sanatçı Reimena Yee , bana göre '' Doğu Dünyasının Geleneksel Resim Tarzı ''nı, şaşırtıcı derecede iyi araştırmış. Bazı sayfalarda ebru çalışmalarını , bazı sayfalarda Karagöz sahne dekorunu ya da minyatür gibi eserleri hatırladım. Bu tarza yakın , yine diyarımızda bulunan Craig Thompson'ın '' Habibi ( Sn. @Gulyabani paylaşımı ) bulunuyor. Ancak ,Yee Doğu tarzı uyarlamayı bir adım daha ileriye götürmüş. Çok beğendim.

Tekrar tekrar inceleme gerektirecek iki cilt . Bizdeki sanatçılardan , bu tarzda minyatür uyarlaması yapan Sn. Murat Palta aklıma geliyor. Çizimler üzerinde durdum ama, İstanbul'u ele alan konu da çok ilgi çekici.

Çok teşekkürler @Osidi

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,662
37,542
İstanbul Halı Taciri; aşk, aile, inanç ve kayıp hakkında muhteşem bir hikaye.

Sıradan bir adam olan Zeynel'in yaşamı ve ölümü sırasında olağanüstülüklerle karşılaşacak olan hayatını ve vampire dönüşmesinin sonuçlarını anlatıyor.

Tanınmış aydın bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen genç Zeynel, küçük bir köyden gelen, büyük hayalleri olan Anadolulu Ayşe ile tanışır. O tereddütlü ve başkalarının taleplerini yerine getirmek için acele ederken, kendisi tam tersine kendinden emin ve amacına nasıl ulaşacağını tam olarak biliyor. Karşılaşmaları belki de şanstan öte bir şeydir…

Yirmi beş yıl sonra Ayşe başarılı bir iş kadını, Zeynel ise onun mutlu kocasıdır. Ancak bir yolculuk sırasında iyi bir Samiriyeli rolünü oynar ve onun çöküşüne neden olacak gizemli bir gezgine yardım eder...

Talihsiz sonuçlara zorlanan adam, lanetiyle barışmayı öğrenmek ve sahip olduğu insanları korumak için fedakarlıklar yapmak zorunda kalacaktır. en çok değer verdiği şeylerden fedakarlık etmek anlamına gelse bile sever.

Zeynel'in kendisini öldüren vampiri bulduğu 18. yüzyılda İngiltere'deki maceralarının devamı ve sonu!

Vampire dönüşen halı tüccarı Zeynel, kaderine razı olur ve ailesinin geçmişini araştırmaya başlar.

Eşi Ayşe'nin ölümünün ardından İstanbul'la bağları zayıfladı ve yeni bir yuva arayışıyla Batı'yı dolaştı. Genç arkadaşı Alfred Grimsley'nin daveti üzerine İngiltere'nin sakin bir kasabasına giden Zeynel, orada tanıdığından çok farklı bir Türkiye tutkusuyla karşı karşıya kalır.

Zeynel'in yeni hayatı, Zeynel'in ölümünden sorumlu vampir Mora Strigoi'nin kapısına gelip ondan af dilemesiyle altüst olur. Mora ve gizemli bir seri katilin peşine düşen Alfred'in gelişiyle Zeynel, kurduğu her şey yıkılmadan önce geçmişiyle barışıp barışamayacağına karar vermek zorunda kalacaktır.

Farklı çizgileri, bizden öyküsü ile bu güzel kitap için Üstat @Osidi 'ye teşekkürler