L'Avocat - Galandon Laurent (Auteur), Giroud (Auteur), Volante (Illustrations) (Frankofon – Fransızca/İngilizce) (Macera)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,506
35,043





L'Avocat - Tome 1 - Jeux de loi

Avukat - Cilt 1 - Hukuk oyunları

KONU

Léopold Sully-Darmon, Paris barosunun en ünlü avukatıdır.

Saddam Hüseyin'in ordusunda eski bir subay olan ve şu anda Fransa'da mülteci olan mahkumlara işkence yapmakla suçlanan bir kadını savunmaya hazırlanıyor.

Masum mu, suçlu mu? LSD bu soruyu ancak müvekkilini başarıyla akladıktan sonra soracaktır.

Mahkeme salonlarının ve medyanın yıldızı manipüle edilmiş olabilir mi?

Kişisel görüşüm Costa GAVROS’un Müzik Kutusu’nun Fransızca adaptasyonu.


Eseri Oluşturanlar:


Laurent Galandon

Laurent Galandon'un ezilenlerin senaristi olduğunu söylemek haksızlık olmaz. Bu yazar, sadece beş yılda, ortak özelliği belirli topluluklara veya bireylere dikkat çekme açma arzusu olan bir dizi albüm yazdı. "L'Envolée sauvage"ın sürgün edilmiş çocuklarından, "Quand souffle le vent"ın çingenelerine, "Innocents coupables"ın cezai tarım kolonilerinin çocuklarına veya "Lip, des héros ordinaire"ın mücadele içindeki işçilerine kadar, Galandon yeryüzünün lanetlilerinin kaderini tasvir etmeyi sever. Minimalist diyalogları ve sessizliklere ve duygulara bırakılan büyük kısmı halkın kalbini kazanmıştır.


Frank Giroud

Aslen Toulouse'lu olan Frank Giroud tutkulu bir karakterdir; aktör, kısa öykü yazarı, grafik tasarımcısı ve çok daha fazlasıdır. Tarih doçenti, 1982'de Glénat'ta Louis la Guigne karakterini (Dethorey'nin çizimi) yarattı ve bu karakterin başarısı yavaş yavaş diğer tüm faaliyetleri bırakıp kendisini yalnızca yazmaya, tutkusuna adamasına olanak sağladı. O andan itibaren albümlerinin önceden yayınlandığı çeşitli dergilerle (“Spirou”, “Tenten” vb.) düzenli olarak işbirliği yaptı. Aile dramlarından Tarihin gizli tarafına, büyük maceralardan casusluk veya havacılık dünyasını da içeren samimi hikayelere kadar çok çeşitli alanları araştırdı ve elliden fazla tasarımcıya senaryolar sağladı. Hikayeleri bir düzine dile çevrildi ve "The Decalogue" ile bir milyondan fazla kopya satan ender seriyi taçlandıran "Altın Albüm" ödülünün sahibi oldu. Angoulême'de birçok kez ödüllendirilen sanatçı, 2002 yılında Alan Moore, Pierre Christin ve Jean Van Hamme'nin ardından en iyi uluslararası senarist dalında prestijli “Max und Moritz” ödülünü kazandı. Giroud, 2015 yılında Lombard'da yeni bir dizinin senaryosunu yazdı: "L'Avocat".


Frédéric Volante

1975 yılında Etterbeek'te doğan, kariyerine İtalya'da karikatürist olarak başladı ve New York ormanında mafya, gangsterler, teröristler ve seri katillerle savaşan İtalyan-Amerikalı bir polis memurunun hikayesi olan "Nick Raider" dizisinde çalıştı. Albümler Sergio Bonelli Editore tarafından yayınlandı ve Volante daha sonra aynı yayıncıyla "Esprit du vent" ve "Lukas" serileri için çizimlere imza atacaktı. Fransa'da, Richard Malka'nın senaryosuna dayanarak 1950'lerde Fransız organize suçunun gerçek liderleri olacak dört Yahudi kardeşin hikayesini anlatan 12 Bis (Glénat) için “Les Z”yi çizdi. Aynı zamanda Laurent Galandon'la birlikte Grand Angle (Bamboo) için Orta Doğu'daki nevrozun kalbinde yer alan ve kadın intihar bombacılarından oluşan bir örgüte odaklanan bir hikaye olan “Shahidas”ı imzaladı. 2015 yılında Lombard'da Laurent Galandon'la birlikte ama aynı zamanda Frank Giroud'la birlikte “L'Avocat” dizisine başladı.
 

orpa

Çeviri & Balonlama
23 Tem 2015
1,383
35,106
İzmir
Teşekkürler @balkan üstadım. Güzel paylaşımlar bunlar. Tam da @orpa üstadımızın beni çevir balonla demesini bekler gibi. Orpa Üstadıma ayrıca selamlar sevgiler.

@aziz balıkçı Üstadım, beğeniniz ve desteğiniz için çok teşekkürler. Dilerim Üstat @orpa mesajınızı görür.
Bu kitap 2023 yılından beri çevrilecek kitaplar arşivimde duruyordu. Nedense bir türlü sıra gelmedi. Kesin bir tarih veremesemde ilk fırsatta siz değerli dostların isteğini yerine getireceğim. Teşekkürler.
 
Üst