scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,210
- 75,901
L'art de la BD, tome 1-2
Bernard Duc
Çizgi Roman Sanatı, cilt 1 ve 2
Glénat, 1982, 190 sayfa, CBR, 57 MB
Glénat, 1983, 167 sayfa, CBR, 47 MB
Fransızca, bol resimli
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Bu kitap setinin İngilizce veya Türkçe olmasını çok isterdim. Ne yazık ki orijinal dili Fransızca. Ama çok sayıda resimle desteklenmiş. Kitapların bir özelliği de 1982/1983 yıllarında yayımlanmış olması, yani bilgisayarın, Photoshop'un filan bu alanda kullanılmasından çok önce kaleme alınmış olması. O yıllar çizgi romanın nispeten klasik yöntemlerle üretildiği yıllar. Bu açıdan da ilginç olmalı. Özellikle de çizimle ilgilenen diyardaşlar açısından iyi bir kaynak teşkil edeceğini umuyorum. Kitap çok sayıda görselle desteklenmiş, bunlar hepimizin yakından tanıdığı Avrupa (daha çok) ve Amerikan (daha az) çizgi romanlarından yapılmış alıntılar. Anladığım bir dilden yazılmış olsaydı bir solukta okurdum diye tahmin ediyorum. Böyle bir kitabı balonlayacak arkadaşın çıkacağını da sanmam. Yine de bir umut!
Kitapları ben taramadım, linkler yabancı bir siteden alıntıdır.
Yararlı olması dileğiyle.
Not: Kitabı tarayanlar siyah beyaz olan sayfaları "çift sayfa" olarak bırakmışlar. Renkli sayfaları ise "tek sayfa" yapmışlar. Belki de kitaplar güzel sanatlarda filan okuyan bir öğrencinin elinden geçmiştir. Birçok yeri fosforlu kalemle çizilmiş, ama bu sayfalar siyah-beyaz tarandığı için bu vurgulanmış satırlar pek belli değil.
Son düzenleme: