La Part de l'ombre T01 - Tuer Hitler (Fransızca)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,662
37,542

La Part de l'ombre T01 - Tuer Hitler

Gölge Parçası T01 - Hitler'i Öldür

Hitler'i neredeyse öldüren adamın inanılmaz ama gerçek hikayesi...

Berlin, Aralık 1955. Soğuk Savaş'ın ortasındayız. Guntram Muller, en büyük günlük gazetelerden biri olan Berliner Zeitung'da gazetecidir. Oldukça tuhaf bir olayla ilgileniyor: 1941'de Adolf'a suikast girişiminde bulunduğu için Naziler tarafından idam edilen "aydınlanmış" olduğu söylenen genç İsviçreli Maurice Bavaud'un davası.

İsviçre Konfederasyonu'nun talep ettiği bu duruşma, en hafif ifadeyle şaşırtıcı bir kararla sonuçlandı: 1941'de başı kesilen genç "terörist", beş yıl hapis ve beş yıl sivil hak kaybı cezasına çarptırıldı. 1939'da Abwehr'e katılan ünlü Kripo'nun (Kriminalpolizei) eski müfettişi Guntram, bu hikayeyle yakından ilgileniyor. Olaylar sırasında Himmler'e yakın biri tarafından, genç İsviçreli'nin en güvenli yer olan ünlü Kartal Yuvası'nda Führer'e bu kadar kolay yaklaşmasına yardımcı olabilecek olası suç ortaklarını araştırmakla görevlendirilmişti.

1955'te hâlâ geçmişinin acısını çeken Guntram, Maurice Bavaud'un anısını canlandırmaya çalıştı ve bu kez gazetecilik amaçlı geniş bir soruşturma başlattı. Bu konuda, gazetede çalışan ve hoşlandığı genç bir adam ona yardım ediyor. Wolf Fiala, idolü ünlü Albert Londons gibi bir muhabir olmanın hayalini kuruyor. Guntram'ın Bavaud'un hikâyesindeki karmaşık konuyu çözmesine yardım edecek.

Bu tuhaf olay sırasında oluşturulan tüm hipotezleri keşfedeceğiz: Bavaud, Tanrı'nın delisi, yalnız bir katil miydi? Gizli bir örgüt adına hareket eden bir casus muydu, müttefikler tarafından mı yoksa Hitler'e yakın biri tarafından mı görevlendirilmişti? Diktatöre nasıl bu kadar yakından ve defalarca yaklaşabildi? İsviçre onu bir Alman casusuyla takas ederek ona yardım etmeyi neden reddetti? Ancak görünüşler nadiren insanların gerçekte ne olduğuyla örtüşür...

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,662
37,542