bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,557
70,767
NeverLand
Kutlukhan PERKER, (1972- )


2 Kasım 1972 tarihinde İstanbul'da doğan Kutlukhan Perker, Halide Edip Adıvar Lisesi'ni bitirdikten sonra Eskişehir'deki Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgifilm Bölümü'nden mezun olmuş ve ardından da New York'da Wagner College'de eğitim hayatını tamamlamıştır.

Perker, profesyonel çizerlik kariyeri boyunca Gırgır, Fırt, Dıgıl, Avni, Hıbır, Leman, Öküz gibi mizah dergilerinde ve Esquire, Cosmopolitan, Harper's Bazaar, Aktüel, He and She gibi magazinel ve haber dergilerinde çalışmıştır. Ayrıca Milliyet, Radikal, Star, Yeni Binyıl gazetelerinde de çeşitli resim, çizgiroman, bant ve illüstrasyonlar hazırlamıştır. 1 Numara Yayıncılık tarafından yayınlanan gençlik ve müzik dergisi Rock Kazanı ile Pilot adlı kısa ömürlü çocuk dergisinin yayın yönetmenliğini yapmıştır. Çizerin çalışmaları her ikisi de Çınar Yayınları logosuyla basılan 1999 tarihli 'Türkan Şoray Dudağı' ve 2000 tarihli 'Masal Mafya' isimli kitaplarda toplanmıştır.
 

Hones

Guest
11 Nis 2009
3,044
10,226
New York’a yerleşen çizer Kutlukhan Perker Kahire’yi anlatan çizgi romanı Cairo ile dikkatleri çekti. Halen Vertigo'nun devam eden serisi Air'de çizmeye devam ediyor.

Aslında Gırgır ekolünden gelen bir karikatürist o. Ama son zamanlarda New York’ta sürdürüyor çalışmalarını. Altı yıldır bu kentte yaşayan Kutlukhan Perker bir başka deyişle M.K. Perker, ayrıca Society of Illustrators’ın (Çizerler Birliği) da ilk ve tek Türk üyesi.

Çizimlerinde genellikle M.K. Perker imzasını kullanmayı tercih eden Perker ‘Bunun nedeni çocukken yabancı çizerlere özenmemdi. Onlar hep soyadıyla öne çıkarlar. Bizde ise ilk isim kullanılır. Futbolcular bile ilk isimleriyle tanınır. Oysa tüm yabancı ülkelerde futbolcular da soy isimleriyle bilinir. Ben de bu yaklaşımı beğendiğim için soyadımın başına isimlerimin baş harflerini de ekledim’ diyor.


 
Üst