Korsan paylaşıma ceza yolda

neco50

Süper Üye
11 May 2010
2,726
1,922
Sevgili dostlarım. Kitap Cafe'de bir yazı okudum.
Bunu sizlerle de paylaşmak istedim. Sonuçta paylaşım'a ceza.
Hani korsan dağıtım veya korsan satış dese anladm. İşin ücünda para var. Böyle bir önlem almakta haklılar. Ama ben bir müziği beğendim, arkadaşıma e-posta ekinde gönderdim, ceza.
Daha doğrusu benim anladığım bu.

Bundan sonra Sevgili dostum Yeryüzü, zagor paylaşırken yanında müzik dinletemeyecek bizlere.

Ayrıca bizler de forumda bir çok şey paylaşıyoruz. Acaa ÇD'nin kapanması söz konusu olabilir mi.

Bu işleri iyi bilen arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Kitap kafeden alıntı yazı aşağıda :

Korsan paylaşıma ceza yolda

Kendi bilgisayarından herhangi bir şekilde arkadaşına müzik eseri, sinema filmi veya kitap gönderen, bu tip eserleri sosyal medyada paylaşan, otomatik olarak tespit edilecek.

25 Temmuz 2012 16:12 Çarşamba

Kişiye, 'yasa dışı çoğaltımda' bulunmak suçundan para cezasına kadar yaptırımlar uygulanacak. Bakanlık, telif haklarını içeren kanunu yeniden düzenliyor. 'Fikir ve Sanat Eserleri Kanun Tasarısı' olarak ilgili tüm kesimlere görüş için gönderilen yeni tasarıda dikkat çekici yaptırımlar var.

Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, tasarının en önemli düzenlemelerinin kişisel paylaşımlarla ilgili olduğunu söylüyor. Yabancı ülkelerde de kullanılan sistemde yer alan robot yazılım, bir şarkının veya telif hakkı söz konusu olan bir eserin, hangi bilgisayar üzerinden paylaşıldığını anında 'yakalıyor.' Bunun için öncelikle müzik konusunda kurulmuş meslek birlikleri veya yayınevi, yapımcı gibi eser sahiplerinin haklarını koruyan birimler, kendi veri tabanlarını oluşturacak. Bu veri tabanında müzikler, kitaplar, diziler, filmler yer alacak. Her bir eserin içinde de özel bir kod olacak. Robot yazılım, bu kodlara sahip herhangi bir eserin başka bir bilgisayara gönderilmesi veya paylaşılmasını anında tespit edecek. Genel Müdür Abdurrahman Çelik, internetteki korsan indirmeler ve paylaşımlar nedeniyle telife konu olan eserlerin satışında çok ciddi düşüş olduğunu ifade ediyor. 1994 yılında 120 milyon olan albüm satışlarının, 2004'te 70, 2011'de 9 milyona kadar düştüğünü belirtiyor.

Fransa'da HADOPİ adı ile kurulan sistem sayesinde, ilk uyarıdan sonra paylaşım yapanların yüzde 90'ının bir daha eser paylaşmadığına dikkat çeken Çelik, 1,5 yıl içinde korsan paylaşımın yüzde 2'ye kadar düştüğünü aktarıyor. Bu nedenle Çelik'e göre, korsan paylaşımların önüne geçilmesi konusunda önemli başarılar sağlanılabilecek. Çelik, sistemin kesinlikle kişilerin bilgisayarındaki diğer bilgileri görmeyeceği bilgisini veriyor. Sistemin, sadece özel kodları olan ve telife konu olan eserlerin paylaşımını algıladığını kaydediyor.

Zaman

Tombrax

Aktif Üye
3 Ağu 2010
397
350
İzmit/Gölcük
herkesin aldığı maaş ve fiyatlar ortada ben her ay belirli çizgi romanları alıyorsam belirli gazete yada dergileri alıyorsam bir giderim vardır.tek giderim de bu değildir tabi ki hayat pahalı...kişisel ihtiyaçlar var yemekti barınmaydı.faturalar desen sürekli zamlanıyor. bu durumda aylık 1000 tl maaşı olan bi insan ne film izleyebilir ne de oyun oynayabilir çünkü ihtiyaçları için harcadığı para dolayısıyla elinde fazlla bir miktar kalmaz.her ay 10larca 100lerce yeni yayın çıkıyor.yeni kitaplar,yeni filmler,yeni albümler,yeni video oyunları.bu durumda Türkiye'deki vatandaşlar da haklı olarak korsana başvuruyor.yani 1 oyuna 150-200 TL kim verir? benim şahsi görüşüm "korsan" dedikleri paylaşımı durdurmaları çok zor,yani burada bahsettiğimiz büyük bir kullanıcı topluluğu var nasıl ki şuan alkol veya sigarayı yasakla(ya)mıyorlarsa aynı şey bu konuda da geçerli bence.

Tombrax

Aktif Üye
3 Ağu 2010
397
350
İzmit/Gölcük
1 dvd 35 tl olurmu?..korsan 5 tl heryerde..

O halde vergiyi ıvır zıvırı sil 10 tl olsun kimse korsanla uğraşmasın.

zaten birşeyi ödediğimiz fiyatın %60-70'i vergi olabiliyor.elektrik ve su faturalarını detaylı incelerseniz faturanın çoğunun vergi trt payı vs... olduğunu harcama tutarının aşağı yukarı fatura bedelinin yarısı olduğunu görürsünüz.şuan ülkemizde nerdeyse herşeyde fahiş fiyat uygulanıyor ülke olarak sömürülüyoruz resmen.

mersan00

Onursal Üye
23 Haz 2011
290
549
Ankara
vergiyi filan geçin esas kanımızı sömüren dagıtım tekelleridir. adamdagıtıma fiyatın en az %60 kadarını ayırıyor, yaptıgı sırf dagıtım tekeli olmak, başka bişey yapmıyor. heç bişey olmaz,bunu amerikada başaramadılar,türkiyede hiç başaramazlar, biz hamsi yiruk bişi olmaz....

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
400
234
Mudanya/Bursa
Ben eve internet bağlattırdıysam download yapabilmek için.
Zaten çoğu internet kullanıcısı paylaşım ve indirmek için internet bağlatıyor.
Eğer bu yasak gelirse,torrentlere falanda gelir.Zaten babam eylülün başında kapattırıyor interneti,her ay 60 tl vermekten kurtulmuş oluruz.
Giderim mahallenin dvd satan abisine,ordan 100 tllik oyunuda 5 tlye alırım.Korsan her yerde,bu yasak yapımcıların gelirlerini arttırmayacak.