Koleksiyon Nasıl Yapılmalı?

aliari

Yeni Üye
28 Tem 2013
13
13
Eskişehir
Aranıza yeni katıldım. Çizgi romanları babamdan duydum öğrendim. Hatta ilk onun Teksas'ını okudum. Şimdilerde bu duygu içimde kıpraşmaya başladı. Ayrıca okuduğum bölümde seneye çizgi roman dersim olduğunu öğrenince mutluluktan uçtum - bizde neden yok diye kıskanmayın sakın :) Bir yandan çizgi roman okurken bir yandan da çocuklarıma güzel bir hatıra bırakmak için koleksiyon yapmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? Hangi çizgi romanların serilerini bulmak daha kolay olur? Bu konularda ve kendi tecrübelerini paylaşabilecek dostlar varsa çok memnun olurum. Sevgilerle...

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,171
İstanbul-İzmir
Hoş geldiniz.
Öncelikle sevdiğiniz tarz ne ise ona yoğunlaşmanızı öneririm.
Örnek olarak ben comicsciyim eh öncelikle comics ve hoşuma giden çizimlere sahip olanları biriktiririm.
Frankafon, fumetti comics manga sevdiğiniz ne ise ona yoğunlaşın ama illaki diğerlerindende örnek bulundurun derim :)

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,177
78,660
hiçbiryerde :)
Hoşgeldiniz efendim,Çizgilerin Büyülü Dünyasına.
"Merhaba" sayfasına yazdıklarımı buraya aktardım şimdi :)
Lal yayınları,klasik serilerini(Martin Mystere,Zagor,Mister No,Conan) toplayabilirsin uygun fiyatlara(piyasa fiyatı 30
iken 10 Tl civarına bulunabilir).
Tex seviyorsan Oğlak yayınları yine orjinal sırasıyla
iki seri halinde ("Altın Seri" 1.sayıdan başlıyor,"Aylık Tex" 400.sayıdan başlıyor.
Extra olarak Almanak,Maxi ve Özel serileri var,onlar ayrı) devam ediyor.
Çizgi Düşler yayınevi Julia,Nathan Never gibi kitaplar basıyor,
Hozcomics Teksas,Tommiks,Kaptan Swing'leri orjinal sırayla bastı bitirdi,tamamlanabilir,Zembla,Dylan Dog devam eden serilerinden...
Comics konusunda çok bilgim yok bir şey diyemem ...
Büyülü Rüzgar var mesela, bu ay
seri sonlanıyor,130 sayı kadar çıkmış,tamamlamak
kolay ve hikayeler de çok iyi...
Marmara Çizgi'den benim aldığım "Yalnız Kurt ve Yavrusu" (23 sayı çıkacak yanılmıyorsam ve şu an 5. sayıda),
"Yürüyen Ölüler" serisi şu an 15. sayıda ve Conan serileri takip edilebilir...
Rodeo'dan vazgeçemediğim "Ken Parker" var 56-57. sayı gibi seri tamamlanacak,
şu an 50.sayıya gelmiş durumda,tamamlanabilir...
Ben kendi biriktirdiğim kitaplardan yazdım
Bunları şimdi toplamaya başlarsan ayda 5 kitap alsan bile,zaten 30 yıl sonra bunlar "eskir" ve bi dünya kitabın olmuş olur.
Çok eski serileri hem tamamlamak zor hem çok maliyetli olur derim ben.

kral911

Süper Üye
12 Ocak 2010
3,038
1,509
burda arşivi rahatlıkla dolduracak kitap var...hepsinden indir...oku hangileri hoşuna gittiyse onlardan arşiv yap...

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,475
8,841
İzmir
Hoşgeldiniz efendim,Çizgilerin Büyülü Dünyasına.
"Merhaba" sayfasına yazdıklarımı buraya aktardım şimdi :)
Lal yayınları,klasik serilerini(Martin Mystere,Zagor,Mister No,Conan) toplayabilirsin uygun fiyatlara(piyasa fiyatı 30
iken 10 Tl civarına bulunabilir).
Tex seviyorsan Oğlak yayınları yine orjinal sırasıyla
iki seri halinde ("Altın Seri" 1.sayıdan başlıyor,"Aylık Tex" 400.sayıdan başlıyor.
Extra olarak Almanak,Maxi ve Özel serileri var,onlar ayrı) devam ediyor.
Çizgi Düşler yayınevi Julia,Nathan Never gibi kitaplar basıyor,
Hozcomics Teksas,Tommiks,Kaptan Swing'leri orjinal sırayla bastı bitirdi,tamamlanabilir,Zembla,Dylan Dog devam eden serilerinden...
Comics konusunda çok bilgim yok bir şey diyemem ...
Büyülü Rüzgar var mesela, bu ay
seri sonlanıyor,130 sayı kadar çıkmış,tamamlamak
kolay ve hikayeler de çok iyi...
Marmara Çizgi'den benim aldığım "Yalnız Kurt ve Yavrusu" (23 sayı çıkacak yanılmıyorsam ve şu an 5. sayıda),
"Yürüyen Ölüler" serisi şu an 15. sayıda ve Conan serileri takip edilebilir...
Rodeo'dan vazgeçemediğim "Ken Parker" var 56-57. sayı gibi seri tamamlanacak,
şu an 50.sayıya gelmiş durumda,tamamlanabilir...
Ben kendi biriktirdiğim kitaplardan yazdım
Bunları şimdi toplamaya başlarsan ayda 5 kitap alsan bile,zaten 30 yıl sonra bunlar "eskir" ve bi dünya kitabın olmuş olur.
Çok eski serileri hem tamamlamak zor hem çok maliyetli olur derim ben.

Şu İstanbul eşrafını çok kıskanıyorum, çok. Klasik seriler 10 tl mi? Abi, siz bir de İzmir'e gelin de alın bakalım 10 tl'den. Kitap alamıyoruz pahalılıktan valla. Bir seri tutturup tamamlayayım, elimde arşiv olsun istiyorum, bir serinin maliyeti bana milyarı buluyo. E, ben nasıl alam o kadar para verip? Etimiz ne, budumuz ne? En sonunda koycam cebime 1.000 tl, atlayıp gelcem İstanbul'a. Aklımda ne kadar seri varsa dolaşıp alcam. Durum onu gösteriyo.