Kocaeli 5. Kitap Fuarı, 11-19 Mayıs 2013

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
514
3,760
Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir salon sahflara ayrılmış durumda. Geçen yıl çizgi roman az plak çoktu. Bakalım bu yıl nasıl olacak. İlgilenenler için Leman'dan da iki adet söyleşi var. Beylikdüzü'nden farklı olarak giriş bedava. Otopark bedava. Ulaşım inanamayacağınız kadar kolay. Kadıköyden Beylikdüzü'ne gidene kadar geçen sürede Kocaeli Kitap Fuarı'na rahat iki defa gelirsiniz :)

Selamlar
Lami

Bay_X

Onursal Üye
30 Haz 2012
1,672
17,417
Çok teşekkür ederim Sayın Tiryaki. Yaklaşık bir yıldır Gölcük'te ikamet etmeme rağmen, haberim yoktu. Kitap fuarlarını hep merak ederdim. Bu vesileyle merakımı gidermiş olacağım. Saygılarımı sunarım.

Tombrax

Aktif Üye
3 Ağu 2010
397
350
İzmit/Gölcük
Bir aksilik olmazsa pazar günü gideceğim inşallah.
Dediğiniz gibi ulaşım oldukça kolay. Gölcükten minibüsle yarım saatte falan ulaşıyorsunuz, hatta daha kısa sürüyor yolculuk.

Tombrax

Aktif Üye
3 Ağu 2010
397
350
İzmit/Gölcük
Bugün fuara gittim. Çizgiroman ve romanlar karışık olmak üzere 45 kitap aldım.
Çizgi Düşler'in sahibi İlker Özer'in (Özer Sahaf) standına da uğradım. Tanesi 5 tl'den 2 Tenten, 2 Asterix ve 1 Swing (Hoz) aldım, bir de Lal Kitap'ın yayınladığı Conan Klasik Maceralar 1. cildi aldım ancak onun fiyatı 10 tl idi.
Yayınevlerinden bahsedecek olursam İthaki Yayınlarından Edgar Allan Poe'nun tüm hikayelerinin tek ciltte toplandığı bir kitap vardı yaklaşık 1000 sayfalık. Fuara özel indirim varmış, yanlış hatırlamıyorsam 37.50 tl'ye aldım onu da. Genel olarak fiyatlar iyi diyebilirim gezdiğim standlarda.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,746
44,832
denize sıfır
Ben askerliğimi İzmit'te yaptım ama o dönem fuar varmıydı hiç hatırlamıyorum yıl 91. ama fuarlar fiyat bakımından çok uygun çeşit bol insanın sırtına çuvalı atıp öyle eve dönesi geliyor.:)

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
514
3,760
İzmit'te Kitap Fuarı'nın bu yıl 5.si yapılıyor. Daha önce yokmuş sanırım. Kocaeli büyük kitabevlerinin pek yaşa(ya)madığı bir yer. Carrefour'daki Remzi 1-2 yıl dayanabilmişti. Real'deki D&R 2. yılını dolduramadan önce yorgancı oldu, sonra tencere tavacı, şimdilerde ikiye bölünmüş halde telefoncu olarak hizmet veriyor. Şehirdeki yegane kitabevi NT(iki şubesi var) ama oralarda, hemen hemen sadece dini yayın okuyanlara hizmet veriyor. En esaslı kitap satışını 3 adet sahaf ve alışveriş merkezlerindeki kitap rafları yapmaya çalışıyor. Türkiye'nin çalışanı en çok olan en sanayileşmiş kentinde okuma ve kültürün böyle diplerde geziyor olması tuhaf. Demekki çalışanların okumayanları Kocaeli'de, okuyanları İstanbul'da yaşıyor. Benim gibi okuyan az bir kitlede sahaflardan nasiplenmeye çalışıyor evil evil. Allah'tan internet var. Muhabbet nereye kaydı yahu. Yaram deşildide... Neyse...

Dün fuara sadece kısaca turlamak için gittim. Tüm stantları şöyle bir bakıp çıkmaya çalıştım. Sonuç orada geçen 4,5 saat 400TL civarı alış veriş. Alışverişin çoğu plaklara gitti bu sefer. Edebisahaf çok hesaplı fiyatlarla plak getirmiş taşı gediğine koyduk anında. Özer sahaf standında her yıl olduğu gibi bu yılda sevgili Ferhat bekliyor(forumlardaki nick'i johnnyfreak). Ayaküstü lafladık biraz. İnsan Özer Sahaf deyince bu stantta yer gök Çizgili Düşler yayınlarıyla dolu olacak zannediyor. Oysa tam tersi sadece 8-10 tane Çizgili Düşler kitabı gördüm. Gerisi ya başka yayınevlerinin çizgi romanları ya da bildik sahafiye kitapları. Geçen yıl da böyleydi. İlginç. Sahaflarda alıcı gözle bakarsanız, kıyıda köşede bir dolu Tay, Ceylan kitapları 1-2TL'den satılıyor. 74 baskısı Malkoçoğlu buldum bir sayı mesela. Sahafiye fiyatları bu yıl insaflı. Geçen yıldan derslerini almışlar sanırım... O kadar aramama rağmen yinede 72 tarihli Son Havadis Gazetesi sayısı bulamadım. Diğer iki salondaysa bildik tüm yayınevleri gelmiş açmışlar. Dikkatimi çekti, neredeyse her iki stant arasında mutlaka dini yayınlar ya da dini ideolojiyi anlatan kitapların satıldığı yayınevleri özellikle göze çarpıyordu. Geçen yıllarda bu tür yayınları satanlar ve diğer idolojik ağırlıklı satış yapanlar çoğunlukla bir tek salona yerleştirilmişti. Bu yıl aralara dağıtmışlar. Buna karşılık Atatürkçü Düşünce Derneği vb STK'ların stantları sahafların arkasında ıssız yerlere konuşlandırılmışlar. Oralarda bilerek biraz daha çok vakit geçirdim. İçimden geldi nedense. LÖSEV standında el yapımı oyuncaklar satılıyordu. Kanserli yavrularım için alışveriş yapmayı ihmal etmedim.

Lalkitap, fuarın en merak ettiğim bölümlerinden biriydi. Gittim baktım stantta bir arkadaş üç ayrı yayınevinin kitaplarını satmaya çalışıyor. Lalkitap diyerek bana bir kaç tane okul öncesi çocuk yayını gösterdi. Abartmıyorum sadece bir kaç tane. Tek bir çizgi roman yoktu. Tezgahın üstü alabildiğine diğer yayınevlerinin çocuk kitaplarıyla doluydu. Stand afişinde ise kocaman Lalkitap yazısı göze çarpıyordu. Çizgi Roman yayıncılarımız satışlarımız az filan diye yakınırken bu manzaraları dikkate alıyorlar mı acaba?

Yaşar Nuri Öztürk külliyatı vardı çok hoştu. Kur'an Gözüyle Kurtuluş Savaşı verilmiş piyasaya. Bir de son çıkardığı Şirk konulu kitabı var. Ben Böyle Buyurdu Maun Suresi kitabıyla bir açılış yaptım. Gerisini de getiririm büyük ihtimal. İndirimi güzel. Sevgili Aşkın Güngör'ün Gohor Cam Kent kitabı da aldıklarım arasındaydı. Tavsiye ederim. Sindire sindire gezmeyi önümüzdeki hafta sonuna bırakarak çantamı alıp eve yollandığımda saat 20.00 civarıydı.

Haftaya Uğur Dündar imza günü var. TÜBİTAK standında Mısır Piramitleri'nin gizemi gösterisi var. Enver Aysever söyleşisi var benim ilgimi çeken. Meraklısına Türkan Şoray imza günü var. Detaylı özeti önümüzdeki hafta sonu aktarırım arık.

Selamlar
Lami Tiryaki

Son düzenleme:

Tombrax

Aktif Üye
3 Ağu 2010
397
350
İzmit/Gölcük
Biz de fuarda yaklaşık 4.5 saat civarı dolaştık ve 500 tlye yakın bir harcamamız oldu. Bir dahaki sefere bavulla mı gitsek diye düşündük çıkınca :D
Muhtemelen bu cumartesi bir kez daha gideceğiz.
Lami beye katılıyorum, Lal Kitap standında tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradım. Ben gittiğimde kendi yayınlarından hiç yoktu.