Kızılmaske Tay Yayınları Fasikül 1.Seri(150 Kuruş-5 Lira Arası)Sayı 090 - Yarasalar

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
4,997
22,760
Sarıyer
Değerli dostlarım,

28.04.1975 tarihli bu Kızılmaske bana 2 farklı açıdan ilginç geldi. Birincisi içinde dolgu çizgiroman olaral "Superman" içermesi açısından, çünkü dolgu içeren temel seriler (bana göre 100 sayıdan fazla basılmış) denince aklıma Tombraks geliyordu, üstelik yılların Süpermen'ini Kızlmaske'de dolgu olarak gördüğümü hiç hatırlamıyordum, hafızanın gereksiz bulduğu şeyleri bellekten çıkardığı idiia edilir, bu konuda araştırma yapmadığımdan kanıta dayalı tıpda ne derece geçerli bir söylem olduğunu bilemiyorum ama benim hafızamdan Süpermen'in çıkmasının son derece doğal olduğunu, tanıyanlar bilir.

2. konu daha bir Kızılmaske'ye özel. Bildiğiniz gibi kızılmaske yumrukları (yüzüğü) ile kurukafa iz bırakır ve genellikle bu izi düşmanlarının yüzüne bırakır. Daha önce kapıya, duvara, kağıda, vs iz bıraktığını okuduğumu hatırlıyorum ama bir macerada "insan yüzünden" farklı iki objeye, ki bunların biri bildiğim kadarı ile işlenmesi bile yüksek sıcaklık gerektiren bir alet, kuru kafa işareti bıraktığını ilk defa bu macerada okuduğumu sanıyorum, tabii ki yanılmış olabilirim.

Sevgi & saygı

[/URL]

file

Moderatör tarafında düzenlendi:

recocore

Süper Üye
26 Nis 2009
1,561
854
Ben de ilk Süpermen'leri Kızılmaske'lerde okuduğumu hatırlıyorum...

Teşekkürler Gulyabani kendimi genç hissetmemi sağladın :)

Aslında yaşlı hissetmemi mi demeliydim acaba? :S Çünkü yaşlılar eskileri hiç unutmazmış. Zaten oldukça da eskilerden bahsediyoruz haliyle...:(

Artık kararı sen ver Sevgili Doktor...;)

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,005
12,071
Ben hatırlıyonum Süpermen'i dolgu olarak. Nasıl unuturum. :) O günkü aklımla, kendi başına bir yayın olmasını hayal etmiş, Süpermen sayfalarını kemsiş ve bir cilt yapmıştım yapıştırıcı yardımıyla. Sayfaların eşit boyda olmasını sağlamak için jilet ve cetvelle ince ince kenarlardan kestiğimi de çok net hatırlıyorum. Sonra cildin üzerine Süpermen logosunu çizmiştim guaj boyayla. Hey gidi günler. Sonra arşivimde geriye ne Kızılmaskelerim kaldı, ne Süpermenlerim, ne aynı dönemde harçlığın büyücek bölümünü yatırarak fasikül fasükül aldığım Gordon ve Mandrakelerim. :( İşte, belki de o yüzden güzel buralarda tekrar rastlamak yitirilenlere.

Teşekkürler Gulyabani.

oktay_izm

Onursal Üye
8 Nis 2009
3,637
39,511
izmir
Hem Kızılmaske, hem fasikül, tadından yenmez valla. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

cngz1

Aktif Üye
3 Ara 2011
113
9,475
İstanbul
Yaşlanma özellikle eskilerden bahsetmeye başlandığı an kendini gösterir. Eskiden söyleydi,eskiden böyleydi diye. Gerçektende güzeldi özlenmez mi ? Ah Ah nerde o günler... Teşekkürler Gulyabani, bizleri eskilere götürdün.