KIZILMASKE - Fantom Şatosu (Renklendirme)

boga

Onursal Üye
27 Kas 2010
201
2,498
02cjc.jpg
Kızılmaske renklendirme çalışması tamamlanmıştır.
Keyifli okumalar ,

Alternatif

Şifresiz olarak 24mb CBR Mediafire linki:

Ekli dosyalar

• Fantom.jpg
    Fantom.jpg
    22.5 KB · Görüntü: 58
Son düzenleme:

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
909
4,773
İzmir
Sayın boga, tüm uğraşlarınız için teşekkürler. Güzel ve zahmetli bir çalışmayı daha bitirmişsiniz. Ama nazar deymiş herhalde. Dosyayı rar'a çevirdikten sonra belki de yanlışlıkla şifre konmuş. (ben boxca com'da olanı indirdim.) Şifreyi bize lütfen bildirir misiniz. İyi günler diler, bundan sonraki renklendirmelerde kolaylıklar dilerim.

boga

Onursal Üye
27 Kas 2010
201
2,498
hata için özür dilerim.
uploaded için şifre : cizgidiyari

okan1964

Onursal Üye
27 Ağu 2012
688
944
Boga arkadaşım yine bizleri sevindirdi, eminim yeni çalışmalarıyla hayatımızı daha da renklendirecektir. Bizim çalışmalarımızda da sağolsun yardımcı oluyor.. Ellerine , gözlerine sağlık..

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,743
45,038
denize sıfır
Harika bir çalışma olmuş.Lakin neden şifreleme gereği duydunuz anlamadım.Bende indirdim,şifre yanlış diyor.

boga

Onursal Üye
27 Kas 2010
201
2,498
Arkadaşlar,
Bu renklendirmeyi bitirebilmek için her gece saat yaklaşık 03:00 de yattım. Uykusuzluktan mı nedir neden şifre koyma ihtiyacını duyduğumu hatırlamıyorum. Eve gidince şifreyi tekrar girerim. Bu arada diğer linki kullanabilirsiniz.

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
310
14,325
Sevgili Boga;renklendirme çalışmalarınızı ilgiyle izliyor ve takdir ediyorum.Büyük emek ve zaman gerektirdiğini bildiğimden, en azından bu tür teknik konulardaki aksaklıkları gidermede yardımcı olmak istedim.Yukarıya cbr 24mb olarak eklediğim şifresiz mediafire linkini akşama isterseniz kendi yeni linkinizle değiştirebilirsiniz.Bir gün görüşebilmek dileğiyle esen kalın...

boga

Onursal Üye
27 Kas 2010
201
2,498
Sn. Zamangezgini ,
Teknik yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Bay_X

Onursal Üye
30 Haz 2012
1,672
17,656
Emek ve zaman gerektiren bir çalışma. Mükemmel olmuş. Nasıl yapıldığını bir öğrenebilsem... Teşekkürler üstadım. Saygılarımla.

Son düzenleme:

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,317
4,648
Sevgili Boğa kardeşim harika olmuş,verdiğiniz emek ayırdığınız zaman için sevgiler ve sonsuz teşekkürler.En iyi günler dilerim hoşçakalın.

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,354
304,776
Sayın "boga",
emekleriniz için teşekkür ediyorum.
Renklendirme gerçekten çok güzel olmuş.
Naçizane küçük bir önerim olacak;
özellikle bazı balon içlerinde yoğun olmak üzere nokta ya da çizgi tarzında lekeler dikkati çekiyor.
Bu kadar emek verilmiş paylaşımda bunların temizlenmesi sadece dakikalar alır.
Takdir sizindir.
Saygılarımla...

bayrakzaf.gif

12 Şub 2010
15,003
546,887
Harika olmuş, macera da çok güzel

Diyarda yeni bir çığırın başlangıcı bu

Teşekkürler boğa, teşekkürler

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,137
37,524
İstanbul
Sevgili boga, bize bu keyfi yaşatabilmek adına günlerce uykusuz kalmışsın. Bu emeklerinin karşılığını nasıl öderiz, doğrusu bilmiyorum. İnanılmaz güzel bir iş olmuş. Bugüne kadar başkalarınca renklendirilmiş çalışmaları gıptayla izler, onları takip ederdik. Şimdi içimizden birinin yaptığı harika çalışmalar elimizin altında. Bu büyük mutluluk.

Renklendirme bu kadar güzel olunca orjinal balonlamalar biraz sırıtmış. :) Belki bir başka dostumuz da bu güzelim renklendirmenin balonlamasını yeniden yapar.

Sevgili boga, Diyar'ımızı ve hayatımızı renklendiriyorsun. Çok teşekkür ederim.

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,901
143,031
Renkli çalışmaların devamını görmek sevindirici oldu.
Emek dolu paylaşımlar için teşekkür ederim.

recocore

Süper Üye
26 Nis 2009
1,560
854
Sevgili boga renklendirme tek kelimeyle harika olmuş elinize gözünüze sağlık...

Özellikle yazılarda piksel basamakları göze çarpmakta. Birçok kişinin ve sanırım sizin de bildiğiniz gibi bunun iki sebebi olabilir: Birincisi, kullandığınız taramada çözünürlük düşük ise aynı görüntü daha az pikselle ancak basamaklı şekilde gösterilebilir. Bu rahatsız edebilen basamakları daha az belirgin yapmak için resim programları siyah beyaz resimlerdeki keskin siyah beyaz geçişlerini yumuşatmak için gri tonlama algoritmaları kullanıyorlar. Gordon ile ilgili önceki bir mesajınızda gri bölgeler renklendirmede sorun oluşturduğundan resmi siyah beyaz kaydediyorum demiştiniz. Piksel basamakları bu yüzden de oluşmuş olabilir. Bir çok Kızılmaske macerasında (baskısında demek daha doğru olacak) siyah beyaz baskılarda gri tonlar kullanılmadığından (ki Kızılmaske'nin kostümündeki noktalar da buna delildir) taranmış resimlerin (çizgileri kesikli değil daha devamlı gösteren gri tonlamaları içeren resimlerin) siyah beyaz kaydedilmesine gerek olduğunu, dolayısıyla da renlendirmede bir sıkıntı oluşturacağını düşünmüyorum.

Kesinlikle bu haliyle de harika bir iş çıkarmışsın... Dediklerimi, alabileceğin bazi basit bazı tedbirlerle çok değerli emeklerinin karşılığını daha iyi alman için yapılan yapıcı eleştiri olarak değerlendirmeni dilerim. Ben farklı düşünüyorum da diyebilirsin, karar elbet senin.

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,141
20,871
mükemmel çalışmaların için bir kez daha
teşekkürler.

boga

Onursal Üye
27 Kas 2010
201
2,498
Sayın Recocore,
Değerli eleştirileriniz için teşekkür ederim. Ancak bazı konularda sizi bilgilendirirsem eminim fikirleriniz değişecektir.
Yapmış olduğum gordon renklendirmesinde taramayı ben yaptığımdan dolayı yüksek çözünürlükte yapmıştım, oysa kızılmaskeyi siteden aldım ve çözünürlüğü düşük idi (renklendirme yapmak için) bundan dolayı balonlarda kayıplar oluştu.
Renklendirme yapmak için resimleri tekrar siyah-beyaz olarak kaydediyorum çünkü, forumdaki siyah-beyaz olarak görünen kitaplar sanırım tarayıcı ayarlarından olsa gerek taranırken renkli formatta kaydediliyorlar ve bahsettiğim gri tonlamalar oluşuyor.(Bunu görebilmek için her hangi bir siyah-beyaz cbr sayfasını herhangi bir resim görüntüleme programında büyütürseniz siyah beyaz zannettiğiniz resimdeki gri tonları göreceksiniz.)
Sanırım bundan sonraki renklendirme çalışmalarımda taramayı benim yapmam gerekecek.
Sayın direnc11 dostumuzun dediği gibi bir arkadaşımız balonlamaları tekrar elden geçirebilirse çok daha güzel olacak.
Allaha emanet olun ,
http://www.cizgidiyari.com/resim/?v=mno1.png

Son düzenleme:

recocore

Süper Üye
26 Nis 2009
1,560
854
Sevgili Boga,
Çözünülüğün düşük olmasını da bir sebep olarak gösterdiğim halde, doğrudur ben de bir ayrıntıyı atlamışım. :S Bunda Diyarımızın büyük ustalarının büyük sorumluluğu var. ;) Bizi alıştırdılar kaliteye, biz de eskiden beri her şey mükemmelmiş gibi bir kabulle eleştiri-yorum yaptık.:9 Hatırlatman üzerine Savok ustanın beyazlatılmış eserini inceledim. Orada da beyazlatma sırasında çizgi devamlılığı için gerekli dediğim gri pikseller yok olmuş ama gerek çözünürlüğün yüksek oluşu, gerekse tarama hatalarının azlığı nedeniyle olsa gerek; düzenlemelerde sadece daha açık grilerin yok olmasıyla çizgi sürekliliğinin önemsiz derecede bozulması, bizlerde olumsuz bir algı yapmıyor, gözümüze gayet hoş ve güzel geliyor. Tabidir ki her renklendirmek istediğin eserde bu kaliteyi bulamazdın, bu ayrıntıyı atlamışım.
Taramaların nostaljik görünmesi için bazı ustalarca özellikle renkli kaydedildiğini de biliyorum.
Beyaz dengesi iyi kurulsa bile tarama hataları nedeniyle beyaz bölgelerde grilikler olabiyor. Bu griliklerin giderilmesi sırasında da çizgi sürekliliğini daha iyi gösteren gri pikseller de elbet kaybolacak, buna yapacak bir şey yok. Beyaz alandaki istenmeyen grilikler koyu bölge (gölgeleme) grilikleri olmadığından resimde olmaması daha iyi elbette. Dolayısıyla ikilemde kalma durumunda elbette senin yaptığın daha doğru.

Eleştirim, çok değerli emeklerinin karşılığını daha iyi alman, dolayısıyla da daha bir şevkle daha çok renklendirme yapman :4: düşüncesiyle yapılmıştı...

Sanırım bundan sonraki renklendirme çalışmalarımda taramayı benim yapmam gerekecek.

Zaten çok zor bir iş yapıyorsun Sevgili Boga, bir de tarama ile yorulmamalısın. Diyarımızda özellikle son zamanlarda çok kaliteli işler yapılıyor. Bu çalışmaları renklendirirsen hiç bir yapıcı eleştiriye bile mahal vermeyecek süper renkendirmelerin ortaya çıkacağından eminim.

Son düzenleme: