kırık linkler

cbilen

Yeni Üye
4 Eyl 2010
92
164
İstanbul
Merhaba, Bir kaç çizgi romanı indirirken Çeşitli nedenlerle (silindiği için, geçersiz dosya olduğu için veya megaupload veya filesonic olduğu için )kırık linklerle karşılaştım ve bunları kırık link butonundan bildirdim. Daha sonra şeytan dürttü ve başkalarını da kontrol etmeye başladım seri olarak ve fırsat buldukça ve son bir kaç günde 25-30 arası kırık link bildirdim. Bunları bildirirken bir mod arkadaşın linki yeniledikten sonra umarım sizinde yenileyeceğiniz günler gelecektir şeklinde bir mesajını gördüm.
Oldukça mantıklı bir cevap ve bir çok modun veya yükleyenin yoğunluğunu veya fırsat bulamamasına yardımcı olacak bir çözüm. Bunun için neler yapabiliriz. Eğer yapabileceklerimiz varsa ve buna uygun bir cevap olursa sanırım bir çok kişi kırık link bildirimini yaparken linki de yenileyebilir. Nasıl yardım edebiliriz diye başka öneriler varsa elimizden geleni yapmaya çalışırız. (en azından ben yapabileceklerim için uğraşabilirim.)
Teşekkürler

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,769
Sevgili dostum ,
Olumlu yaklaşımınız ve yardım etme isteğinizden dolayı teşekkür ederim.
Konu yönetimde görüşülüyor.
Size menfi - müspet bir cevap yakın zamanda verilecektir.
Bilgilerinize.

samuray64

Süper Üye
17 Eyl 2009
946
1,983
28:58 E - 41:01 N
üye olarak eski olmama rağmen fırsat bulup bu güzel forumdan çr indirmeye yeni başladım, bende olsa o kırık linki bulunan sayılar, ben sormadan eklerim zaten.
ama eski-yeni olduğum için zaman geçmesi gerek...

alisir

Yeni Üye
9 Şub 2012
77
19
Şahsen bende " Teksas ve Tommiks " serilerinden oluşan iyi bir depom var.
Bu kitaplardan kırık linkler bana mesajla bildirilirse olanları ekleyebilirim , o kadar indiriyoz, bi katkımızda olur!
Açıklama: Benim bilgisayarımda rapid hep sorun çıkarıyor. Bu nedenle sorunlu linkleri tespit etmede zorranıyorum. Bir mod arkadaşla da bu konuyu konuştuk ama sorunum ancak yeni pc ile çözülecek anlaşılan...

homeric

Çeviri & Balonlama
19 Eyl 2009
338
3,251
Kütahya
Kırık linklerin liste halinde yer aldığı bir konu açılırsa elimizde olan kitapları üyeler olarak yükleyebiliriz.Bu konu başlığı altında herkes yenileyeceği linki yazar ve karışıklık olmaz. Bu da benim önerim.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,746
44,832
denize sıfır
üyelerinde yardımcı olabileceği bir proje üzerinde çalışıyoruz kısa zamanda sizlerle paylaşacağız.:)

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,899
141,102
Değerli dostlar,forumdaki arkadaşlar liste beklemekten ziyade kırık olarak gördükleri linkleri yenileme şansı varsa bize bu konuda yardımcı olurlar ve iyide olur.
Elimizden geldiğince gördüğümüz linkleri zaten yenilemeye çalışıyoruz.

kargakara

Yeni Üye
24 Ağu 2011
12
4
Kırık linkler ile ilgili bir gelişme var mıdır? Özellikle ret kit gibi pek çok serinin seri halde linkleri ölmüş durumda. Artık tet tek bildirmemi mi istersiniz. Yoksa konuyla ilgili çalışmanız başka bir yerden mi duyruldu.
Bu arada ölü linkler büyük çoğunlukla rapidshare kaynaklı ve dosyalar şikayet üzerine silinmiş gibi gözüküyor.
Ölü linklerin fazlalığı dolayısı ile ben browserımda aşağıdaki linke benzer srkriptler kullanıyorum. Ölü linki hemen kırmızıya çeviriyor. Bu sebeple oldukça faydalı.

Konuyla ilgili gelişmeleri paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Özellikle zagor serileri çok yetim kaldı

neco50

Süper Üye
11 May 2010
2,726
1,922
Kırık linkler ile ilgili bir gelişme var mıdır? Özellikle ret kit gibi pek çok serinin seri halde linkleri ölmüş durumda. Artık tet tek bildirmemi mi istersiniz. Yoksa konuyla ilgili çalışmanız başka bir yerden mi duyruldu.
Bu arada ölü linkler büyük çoğunlukla rapidshare kaynaklı ve dosyalar şikayet üzerine silinmiş gibi gözüküyor.
Ölü linklerin fazlalığı dolayısı ile ben browserımda aşağıdaki linke benzer srkriptler kullanıyorum. Ölü linki hemen kırmızıya çeviriyor. Bu sebeple oldukça faydalı.

Konuyla ilgili gelişmeleri paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Özellikle zagor serileri çok yetim kaldı

Sayın Arkadaşım, linkler elden geldiğince yenileniyor.
Toplu bildirim yapmanız anlamsız. Her konunun altında bulunan kırık link butonu ile iki satır birşeyler yazarak bildirimde bulunabilirseniz, bizlerin haberdar olması ve arşivinde olan arkadaşların (Yönetici olması bile şart değil mesajına link erkleyerek) linkleri yenilemesi daha kolay olur.

Kırık olan linkleri kırmızıya boyamakla ne kasdettiğini anlamadım. Açarsan sevinirim.

Ayrıca herşeyi yöneticilerden beklemek yerine biraz da üye arkadaşların çaba göstermelerini diliyorum.

ElimeS

Aktif Üye
28 Eyl 2011
311
189
Arkham City
Doğru Bir Konuya Değinmişsin Dostum. O Kırık Linkleri Kırmızı Gösterme Şeyi Güzel Bide Rapid Linkleri Ço Çabuk Kırılıyor Bence mediafire Yüklenmesi Ömrünü Uzatır. Fakat mediafire Upload Ederken Çoğu Zaman Hata Veriyor O Yöndende Kullanışsız.

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,098
37,241
İstanbul
Sevgili dostlar rapidshare bundan bir süre önce en popüler yükleme platformuydu. Zaman içerisinde sıkıntılı bir hal aldı. Korkarak söylüyorum bugünün popüler platformu mediafire'ın başına da yarın bir şeyler gelebilir. Forumda tuhaf bir algı var; kırık link yenilemek yöneticilerin işi. Böyle bir şey yok sevgili dostlar. Forumun her üyesi link yenileyebilir ve foruma bir ucundan katkıda bulunmak isteyen dostların yapabileceği en uygun işlerden birisi bu. Üzülerek söylüyorum çok nadir örnekler dışında bu yönde hemen hemen hiç katkı gelmiyor. Haydi dostlar, katkınız gerekli.

kargakara

Yeni Üye
24 Ağu 2011
12
4
Sayın Arkadaşım, linkler elden geldiğince yenileniyor.
Toplu bildirim yapmanız anlamsız. Her konunun altında bulunan kırık link butonu ile iki satır birşeyler yazarak bildirimde bulunabilirseniz, bizlerin haberdar olması ve arşivinde olan arkadaşların (Yönetici olması bile şart değil mesajına link erkleyerek) linkleri yenilemesi daha kolay olur.

Kırık olan linkleri kırmızıya boyamakla ne kasdettiğini anlamadım. Açarsan sevinirim.

Ayrıca herşeyi yöneticilerden beklemek yerine biraz da üye arkadaşların çaba göstermelerini diliyorum.

Sayın Neco50 program ölü linkleri kırmızı renkte gösteriyor.
Böylelikle o linkin çalışıp çalışmadığını kullanıcı linke tıklamadan görebiliyor.
Bu sayede ben forumdaki bütün kırık linkleri bildirme gibi bir çabaya giriştim.
Böylelikle paylaşıma katkıda bulunmayı amaçlamıştım.
Bir şekilde kırık linkler bilinirse zaman içerisinde fırsat bulundukça düzeltilir diye.
Bildirim mesajı olarak kırık link bildirimi ya da kırık link bildirimi teşekkürler olarak iki adet ibare kullandım.
Fakat fazla link bildiriminden dolayı bir hafta ceza aldım.
Ayrıca bir yöneticiden de özel mesajdan "insan ol" şeklinde hakaret yedim.
Ek olarak insan olmamaya devam edersem gereğimin yapılacağı da çok nazikçe belirtildi.
İlginç olan çoğu forumda kırık link bildirimi desteklenir ve zaman zaman ödüllendirilir.
Mesela,

Yöneticilerin bu tarz faşizan ve hakaret içerikli msjlar yollamasını kınıyor, eğer ortada bir problem varsa medeni çerçeveyi koruyarak anlaşmak yerine, karşımızdakinin kim olduğunu bilmediğimiz bir ortamın rahatlığında keyfi uygulamalardan kaçınılmasını diliyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,130
Kastamonu
Birkaç seriyi indirirken çok sayıda kopmuş bağlantı (kırık link) ile karşılaştım. Hemen sayfanın altına bir mesaj yazıp dosyanın silindiğini bildirmeye başladım. Bir yönetici beni "Bu şekilde yapmak yerine "Kırık Link Bildir" düğmesini kullanmalısın," diye uyardı.

Ondan sonra rastladıklarımın hepsini "Kırık Link Bildir"e tıklayarak bildirdim. İlk başta ne yazacağımı bilememiştim ama oraya yazdıklarımızın bazı yöneticilere yönlendiğini anlayınca şöyle bir metin belirleyip, hepsine aynı şeyi yazdım:

Zagor, Tay Fasikül ...., dosya silinmiş. Saygılarımla.

Bildirdiğim bozuk bağlantıları birkaç gün sonra kontrol ettiğimde gördüm ki direnc11 ve Kinowa adlı yöneticiler, yüzde 98'ini yenilemiş.

İkisine de bu fırsatla bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,113
İstanbul-İzmir
Her gün 30-40 tane aynı insandan gelen kırık link bildirimi hele ki o üye 2-3 senedir burada ve hiç bir katılımı olmayan biriyse çok can sıkıcı olabiliyor.
Sitemizin destek üye grubu sayılan katılımcı üyelerimiz kırık link dediği zaman iki elimiz kanda bile olsa yenilemeye çalışıyoruz.

Hiç kimsenin bildiriminide geri plana atmıyoruz aslında ama birazda bizleride düşünün azıcık :(
Siteye giriyoruz hiç bir katkısı olmayan katılımı olmayan üyelerin onlarca kırık link bildirimi sadece bizlere mesaj olarak geldiğinden ne yeni mesajları ne konulan paylaşımları görebiliyoruz.
Bizlerde hepiniz gibi çizgi roman okumak konuşmak isteyen insanlarız sadece..
Defalarca özel mesajla ne olur artık dur dediğimiz kişi nefes almadan devam ediyorsa aynı davranışa evet ben gereğini yapar azıcık motorunu soğuturum.
Kırkbeş yıllık koministim ama bu durumda olurum azıcık faşist!

kargakara

Yeni Üye
24 Ağu 2011
12
4
Her gün 30-40 tane aynı insandan gelen kırık link bildirimi hele ki o üye 2-3 senedir burada ve hiç bir katılımı olmayan biriyse çok can sıkıcı olabiliyor.
Sitemizin destek üye grubu sayılan katılımcı üyelerimiz kırık link dediği zaman iki elimiz kanda bile olsa yenilemeye çalışıyoruz.

Hiç kimsenin bildiriminide geri plana atmıyoruz aslında ama birazda bizleride düşünün azıcık :(
Siteye giriyoruz hiç bir katkısı olmayan katılımı olmayan üyelerin onlarca kırık link bildirimi sadece bizlere mesaj olarak geldiğinden ne yeni mesajları ne konulan paylaşımları görebiliyoruz.
Bizlerde hepiniz gibi çizgi roman okumak konuşmak isteyen insanlarız sadece..
Defalarca özel mesajla ne olur artık dur dediğimiz kişi nefes almadan devam ediyorsa aynı davranışa evet ben gereğini yapar azıcık motorunu soğuturum.
Kırkbeş yıllık koministim ama bu durumda olurum azıcık faşist!
Sayın Şerif Engin

Beni defalarca uyaran mesajlar gelen kutumda bulunmamaktadır.
Sadece 05.11.2012 tarihinde attığınız hakaret içerikli mesajınız bulunmaktdadır.

Forumun paylaşım şeklini ben kurmadım ve değiştirmeye de yetkim, sorumluluğum yok.
Dolayısı ile kırık link butonu ile ilgili sıkıntılarınız var ise bunu değiştirecek olan sizlersiniz.
Bana hakaret edemezsiniz.

Mesela isterseniz torrent kullanımı ile paylaşımı daha özgür ve katılımcı yapabilirsiniz.
Yönetici kullanıcı ilişkisi gibi ayrımları ortadan kaldırıp, paylaşımı tekelden alıp "anonymous" kılabilirsiniz.
Böylelikle iddia ettiğiniz "kominist ruhu" belki değil ama "Komünist ruhu" gösterirsiniz.
Hatta buradan hemen paylaşımı torrente açayım.
Acaba kaç ışık hızında konuyu siler ve beni engellemeye çalışırsınız?

Fakat paylaşımın şekli gerçekten ne kadar çağ dışı olursa olsun benim üzerinde durduğum önemli bir konu değil.
Çünkü bilgi bir kez internete konulduğunda, o bilgi kesinlikle ve kesinlikle ulaşılabilir olur.
Dolayısı ile bilgiye ulaşma kısmında çok motorum soğudu diyemem.
Devletin dns bazlı engellemelerine dahi çözümler mevcut iken neyseki internet hala özgür.
Benim üzerinde durduğum konu saygısızlığınız ve bir şekilde saygısızlığınızı haklı çıkarma çabalarınız.
En kötü koşullarda bile, size kişisel bir saldırıda bulunulmadıkça böyle davranmanız ayıptır.

Son düzenleme:

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,113
İstanbul-İzmir
Tabii neden torrent eklemeyelim sizin için?
Olur efendim hay hay!
Hatta adresinizi verin arşivlerimizi harddisklere koyup evinize gönderelim olmaz mı?
Yeter ki siz yorulmayın..

Yahu anlamamaktaki ısrarını ben anlayamıyorum!
Dön bir defa 2 senede yazdığın mesajlara bir bak?
Sadece link kırık yenileyin olmadı her gün 30-40 adet kırık link bildirimi?
Bizim üyelerimizde istediği zaman konu açmakta özgürdür (politika haricinde) sınırlamamızda yoktur.
Ama saatler harcanarak taranan, günlerce uğraşarak balonlama , çeviri veya renklendirme yapılan kitapları toplu istemen ise yüzsüzlük değilse nedir bilemedim!

Evet az önce bildiğin hakaret ettim aşağıdada atılan özel mesajı görebilirsin.
Ve hala 'insan' olmaya davet ediyorum.

Artık ayıptır yahu!
Bunca zamandır üyesin bir tane teşvik edici mesajın yok!
Habire link kırık yenile mesajı!
Ayıptır yahu indirip okuduğunun onda birine millet milyarlar ödüyor!
Azıcık insan olmaya davet ediyorum sizi!
Olmam diyorsanızda gereğini şahsen yapacağıma size söz veriyorum!

Bu mesaja rağmen arka arkaya 25 adet daha kırık link bildirimi yolladın (ki bizde o arada yenilemeye devam etmeye çalışıyoruz o da ayrı)
bende sözümü tuttum.

kargakara

Yeni Üye
24 Ağu 2011
12
4
Sayın Serif Engin,

Sizin gibi birinden torrent falan istemiyorum, saçmalamayın.
Terbiyesizlik yapmak için sanki fırsat kolluyor gibisiniz.
Üstelik buna bütün site yöneticileri de göz yumuyor, bravo!
Size özelden söylediğim gibi, insanlık bu seviyede size kaldıysa buyrun tepe tepe kullanın.
Ayrıca rica ediyorum lütfen gereğini yapın artık.
İnternette nasıl despot olabileceğinizi, nasıl suda iz bırakacağınızı hep beraber görelim...
Zaten birileri daha özgür ortamlarda çizgiroman paylaşımları yapmaya başladılar bile, yıllardır yurt dışında olduğu gibi ..
Bir an önce hakkettiğiniz yere, internetin kısa tarihinin tozlu sayfalarına karışmanız dileği ile...

Yaşanan bu talihsiz ve son derece seviyesi düşük tartışmadan dolayı huzuru kaçan çizgiroman severlerden özür diler, daha özgür ortamlarda özgür paylaşımlarda buluşmayı dilerim.

papillon7

Yeni Üye
7 Ocak 2010
97
298
Bence kırık link butonu kaldırılsın.
Forumun bir yerinde kırık linkler diye bir bölüm açılabilir. Kırık linkleri yenilemek isteyen de oradan takip edebilir. Böylece kırıcı tartışmalara gerek kalmaz.

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,113
İstanbul-İzmir
Zaten birileri daha özgür ortamlarda çizgiroman paylaşımları yapmaya başladılar bile, yıllardır yurt dışında olduğu gibi ..
Bir an önce hakkettiğiniz yere, internetin kısa tarihinin tozlu sayfalarına karışmanız dileği ile...

Hah şöyle rengin belli olsun işte.
Aman diyeyim o birilerinin bulunduğu ortama git.
Sanki bu sitede insanları statü statü ayıran varmış engajesi yapmaya çalış ama başarılı olamazsın.
Burada her üye ve yönetici aynıdır merak etme senin bahsettiğin 'özgür ortam' neresi olduğu bellide orada rahat edersin.

Farkettiysen hiç bir yönetici seninle ilgili bir işlem yapmıyor ki içinde ne varsa kusasun diye?
Özgür ortam böyle oluyor işte şakşakçıların paye verildiği yerlerde değil!

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,130
Kastamonu
Bence kırık link butonu kaldırılsın.
Forumun bir yerinde kırık linkler diye bir bölüm açılabilir. Kırık linkleri yenilemek isteyen de oradan takip edebilir...
İşte bu güzel bir fikir. Yeri de tam olarak, anasayfadaki "Çizgidiyarı Feysbukta" penceresinin üzeri olabilir...

Düzenleme: "Kırık Link Bildir" düğmesinin kaldırılmasına gerek yok; oraya yazılan notlar, bahsettiğim pencereye yönlendirilir.

Son düzenleme:

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,398
Kimse kızmasın ama herkes yükü yöneticilerin sırtına yüklemiş durumda , herkes indirdiklerinin birkaç tanesini alternatif olarak yükleyip paylaşsa böyle bir sorun olmaz , bir çizgiroman'ın altında sadece bir yada iki link oluyor sonrada kırılınca sorun oluyor halbuki indiren arkadaşlarda yükleyip paylaşsa 5,6 farklı link oluşmuş olur böylece bir ikisi kırılsa diğerleri sağlam kalır

mandakata

Yeni Üye
15 Eki 2009
1
0
kirik linklerle ilgili bilgi sormak icin baktim.
Konu nerelere gitmis arkadasin gittigi iyi olmus bunun yazisi boyleyse cenesi hic cekilmez.
Begenmiyosan ceker gidersin alindiysan ozelden cevabini kufrunu eder topyekun yollanirsin. forumu kirletmeye ne hakkin var