Kırık Linkler Hk. (Yönetici değil üye sıfatıyla yazılmıştır)

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,137
37,524
İstanbul
Aşağıda yazacaklarımın tamamı yönetici değil, Çizgi Diyarı'nın bir üyesi sıfatıyla yazılmıştır ve asla yönetimi bağlamamaktadır.

Bu güzel Pazar günümün en önemli aktivitesi, daha önceki pek çok gündeki gibi kırık link yenilemek oldu. Bir ihtiyaç olduğunu düşündüğüm için bu sevimsiz işe zaman ayırmak zorunda hissediyorum kendimi. Ancak son zamanlarda yaşanan kimi nezaketsizlikler beni son derece rahatsız ediyor. Bu rahatsızlığı paylaşmam gerekli;

Kırık link bildiriminde bulunarak linklerin yenilenmesi talebi bir istektir ve her istek gibi gereken nezaket gösterilerek dile getirilmelidir. Hele bir de bu isteğinizin karşılığında en ufak bir bedel ödemiyorsanız.

Bugün üç üyemiz arka arkaya 8-10'ar, belki daha fazla link bildiriminde bulundu. Bu bildirimler ilk bildirimleri değildi. Daha önce de defalarca benzeri şekilde link bildirimleri var. Üyelerden farklı olarak yönetici ekranlarında son mesajlar listesinde bu bildirimler de yer alıyor. Bugün bir ara son 50'lik mesaj listesinde neredeyse kırık link bildirimlerinden başka bir şey yoktu. Oturdum hepsini yeniledim ve beklemeye başladım. Acaba bu üç üyeden bir tanesi genelden ya da özelden bir mesajla teşekkür edecek miydi? Boşa bir beklenti olduğunu biliyordum çünkü bu arkadaşlarımızın forumdaki aktiviteleri kırık link bildirmekle sınırlıydı. Bundan böyle bu arkadaşlarımız (asuman3000, falcetus ve kitapsever111) ve benzeri arkadaşlarımız gereken hassasiyeti göstermedikleri takdirde hiçbir taleplerine yanıt vermeyi düşünmüyorum. En başta da söylediğim gibi bu kişisel bir karardır. Bu arkadaşlarımızdan yerine getirilen istekleri karşlığında bir reaksiyon bekliyorum. Bu reaksiyon herhangi bir şekilde teşekkür etmek, her hangi bir konuya mesaj yazmak ya da mesela indirdikleri her beş çizgi romandan bir tanesi için alternatif link üretmek olabilir.

Madem bu konuyu açtım bu vesileyle diğer rahatsızlıklarımı da dile getireyim:

- Bildirimlerin bir kısmında son derece kaba üsluplar kullanılabiliyor. Biraz daha nezaket lütfen.

- Mediafire konforu dediğim bir alışkanlık var dostlarımızda. Başka platformlara (ziddu, rapid, hotmail, vs...) yüklenen linkler aktif olmasına rağmen buralardan indirmek görece zahmetli olduğu için kırık link bildiriminde bulunuyorlar. Yapmayın lütfen. Biraz da siz zahmete katlanın. İndirmek için gerekiyorsa otuz saniye bekleyin. Bir sonraki indiriminiz için yine gerekiyorsa otuz dakika bekleyin.

- Toplu bildirim: Canımı en çok sıkan şeylerden birisi de bu. Listenin altına kırık link bildiriminde bulunup seride pekçok sayıya ait linkin çalışmadığını bildiren bir kırık link bildirim türü... Zahmete girip teker teker bildirmek yerine bu işi de her biri birer süper kahraman olan yöneticilere havale ediyorlar. Onların adına bu işi de yöneticiler yapacak ve hangi sayıların çalışıp çalışmadığını yöneticiler bulacak. Ayıptır yahu, biraz insaf.

Bu mevzuyla ilgili şikayetim çok aslında ama meseleyi uzatmak istemiyorum. "Karşılıksız paylaşım yapıyoruz" dediysek bu kadarını da hak etmedik. Ben kendi adıma karşılık bekliyorum; saygı bekliyorum, empati yapılmasını bekliyorum.

Saygılarımla.

Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,319
143,651
Biz Türklerin en bariz alışkanlıklarından birisi de apalamadan koşmaya çalışmaktır. Ben bu örneği bir sürü insana anlatırım.

Forumumuzda yüklenen konular o kadar çok ki, haliyle çalışmayan linkler olacaktır. Bir kere 1 yıldan önceki yapılan paylaşımlarla ilgili bence ilk önce yükleme yapan arkadaşa özelden mesaj atmak lazım. Nediye yöneticilere atılıyor, anlamıyorum. Ayrıca o işlere zaman ayırana kadar arkadaşlarımızın tercüme editleme işlerine yoğunlaşması lazım bence.

Şayet yükleyenden herhangi bir geri bildirim alınmazsa o zaman kırık link bildirimi ile kısaca anlatılarak yöneticilerden yardım istenilmesi bana daha doğru geliyor.

12 Şub 2010
15,003
546,887
Üç yıllık üye
Hiç oranında teşekkür mesajı var
Arka arkaya 15 adet kırık link bildiriminde bulunuyor
Binlerce link indirmiş, helal hoş olsun, onbinlercesini daha indirsin
Hiç olmazsa yenilenen her 5 link için bir teşekkür etmez mi?
Bu, karşılık beklemek değil, nezakete davettir
Haftanın her günü link yenilemekle kalmayıp tatil günü, pazar günü onlarca link yenileyen yöneticiye karşı bir saygı sorunudur
Saygı ve nezaket, olmazsa olmaz bir koşuldur
Saygılarımla

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,475
8,831
İzmir
Aslına bakarsan sayın hocam, bu forumda yönetici ne iş yapar bilmiyorum? Dediğiniz gibi sadece kırık link mi yeniler, yoksa forumun genel işleyişini mi takip eder? Üslupsuz bir sürü yazı var forumda, bunu konuları dolaşırken görüyorum. Örneğin Panda bilmem kaç rumuzlu bir üyenin yazılarından, çeviri yapan arkadaşları çok ama çok olumsuz eleştirmesinden bende rahatsız oldum. İnsanın hevesini kaçıracak bir şekilde, sanki bilerek yazılmış gibi bir amacı var. Uzaklaştırılması bence de uygun olmuş. Veya başka bir örnek vermek gerekirse, ismini hatırlayamayacağım, Örümcek Adam ve Batman konularıyla ilgili olarak site ismi isteyen bir arkadaş vardı. Yazıları insanı tövbe estağfurullah dedirtecek türden. O da uzaklaştırıldı. Bunlar gerçekten güzel şeyler, bu tür insanların forumda bence de yeri yok. Arkadaşlar bıkıp usanmadan bir şeyler paylaşıyor, kitap çeviriyor, tarama yapıyor, veya ne bileyim Gandor08 dostumuz gibi geceli gündüzlü frankofon veya comics ekliyor, bu insanların hevesini kırmamak gerek. O yüzden tüm arkadaşlar elini vicdanına koysun ve öyle istekte bulunsun. Çok teşekkürler. Sevgi ve saygılar.

tolgam

Çeviri & Balonlama
5 Mar 2011
229
604
Diğer VIP Li forumda (Anlayan anlar isme gerek yok.) Bu tür bir hareket -Hiç mesajı olmayan birinin 10-15 tane kırık link bildirmesi- Ban sebebidir.... Geçenlerde meraktan açtım okuyorum cezalandırmaları cezaların %70i sırf bu yüzden atılmış....Elin Moderatörü uğraşır mı hiç?
Atmış banı geçmiş...
Bizim yöneticilerden yüzü görünce tabi adamlarda hiç kıllarını kıpırdatmıyor...
Bende bildirim yapıyorum ama yaparsam 2 günde 1 yapıyorum mesela o zaman da tek kitap falan...
Bu işi abartan üyeler önce bir uyarılmalı Çok abartırlarsa banlanmalılar bence. Yoksa olan gariban yöneticilere oluyor....

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,137
37,524
İstanbul
Aslına bakarsan sayın hocam, bu forumda yönetici ne iş yapar bilmiyorum? Dediğiniz gibi sadece kırık link mi yeniler, yoksa forumun genel işleyişini mi takip eder? ...

Evet, yöneticiler sadece benim dediğim gibi kırık link yeniler, bu forum da böyle kendi kendine gider :) Gözünü seveyim sevgili darkwood ben ne zaman "yöneticiler sadece link yeniler" dedim? :)

Söyleyeyim yöneticinin ne yaptığını:

- Tarama yapar (olanağı olan her üyenin yapması gerektiği gibi)
- Çeviri - balonlama yapar (olanağı ve yeteneği olan her üyenin yapması gerektiği gibi)
- Yabancı dillerde paylaşım yapar (olanağı olan her üyenin yapması gerektiği gibi)
- Dinlemeyeceklerini bile bile bu tür paylaşımlarda dikkat edilmesi gereken hususları belirler, takip etmeye çalışır
- Konulara mesaj yazar, paylaşım yapan arkadaşlara destek olur
- Herhangi bir hususta zorluk çeken üyelere yardımcı olur
- Üyelr yanlış yere konu açar, bunu düzeltmeye çalışır
- Çizgi roman listelerini hazırlar, günceller
- Kırık link yeniler
- Sorunlu üyelerle uğraşır. Yediği küfürleri hazmetmeye çalışır
- Forumun teknik alt yapısını korumaya çalışır
- Kanuni sorunlarla boğuşur
- Tüm bunlar için para harcar
...

Bu liste de çok uzar gider, sevgili darkwood ama konumuz bu değil şimdi. Yöneticiler ne yaparı başka zaman konuşuruz.

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,475
8,831
İzmir
Hocam, beni güldürdün valla şimdi. Ben o giriş cümlesini, sonraki yazacaklarıma dayanak olması için kullanmıştım. Yoksa sizin veya diğer sevgi değer yönetici dostlarımızın yaptıkları faaliyetleri irdelemek değildi amacım. Sanırım siz yanlış anladınız. Yazının tamamını tekrar okuyun, konuyu anlayacaksınız. Değinmek istediğim konu, yerli yersiz bildirimlerde bulunarak başkalarından medet uman ve başkalarının yaptıklarını beğenmeyip onları aşağılayan kişileri kınamaktı.

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,137
37,524
İstanbul
Hocam, beni güldürdün valla şimdi. Ben o giriş cümlesini, sonraki yazacaklarıma dayanak olması için kullanmıştım. Yoksa sizin veya diğer sevgi değer yönetici dostlarımızın yaptıkları faaliyetleri irdelemek değildi amacım. Sanırım siz yanlış anladınız. Yazının tamamını tekrar okuyun, konuyu anlayacaksınız. Değinmek istediğim konu, yerli yersiz bildirimlerde bulunarak başkalarından medet uman ve başkalarının yaptıklarını beğenmeyip onları aşağılayan kişileri kınamaktı.

Hocam, bu mesajının da ilk cümlesini pas geçiyor ve sonra söyleyeceklerine dayanak olsun diye yazdığını kabul ediyorum. Bugün hassasiyetimin biraz fazla, hoşgörümün epeyce az olduğu bir gündeyim.

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,367
3,561
Midgard
Yönetime zaman zaman bende sıkıntı vermişimdir. Şu eski linklerin kırık bildirimini az yapmadım bilmiyordum yöneticilerimizin elinde bulunmadığını özür dilerim o konu hakkında da yeri gelmişken. Geçen seneydi sanırım rapidshare patlayınca herkese açık duyuru yapılmıştı o gün çoğu seri yenilenmişti. O sistemi oturtabilsek yöneticilerin üstündeki bu kırık link yenileme yükünü de azaltmış oluruz. Hatta yöneticilerden bir ricam olacak: Elimde bulunan serileri ben bildireyim o konuların kırık linkleri olursa hepsini ben yenilerim. Saygılarımla.

umut22

Aktif Üye
8 Tem 2010
397
989
Kırık link bildirimlerini normal üyelerinde görebileceği bir yer olsa (mesela yeni mesajlar ile arama sekmesinin arasında) bizlerinde bu konuda yardımcı olacağına emin olabilirsiniz.

Biz bir aileyiz dedik, Çizgidiyarı ailesi. Birlikten kuvvet doğar.

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,137
37,524
İstanbul
Dün yazdığım sitem yüklü mesajımdan sonra sayın falcetus'tan ve sayın kitapsever111'den özel mesajlar aldım. Durumlarını izah eden bu mesajları için kendilerine teşekkür ediyorum. Bahse konu mesajım nedeniyle bile olsa kendileriyle iletişime geçmiş olmaktan dolayı memnunum. Gösterdikleri hassasiyeti kıymetli buluyorum.

Amacım kimseyi rencide etmek, üzmek, hedef haline getirmek değildi. Daha önce pek çok kez karşılaştığım bir durumla bir kez daha karşılaşmıştım. Epeyce birikmiş olmalı... Sitem etmek istedim ve bunu yaptım. Bir şeylere işaret etmek istedim. Öte yandan kalp kırmak son istediğim şey; buna neden olduysam bağışlasınlar.

Bu bir yana mesajımın içeriğiyle işaret etmeye çalıştığım hassasiyetin tüm üyelerimiz, tüm dostlarımız tarafından paylaşıldığı günleri görmek arzu ve hedefinden vaz geçmiş değilim.

Sevgiler, saygılar.

Dip Not-1: Sayın asuman3000'den de mesaj geldi: Yeni kırık link bildirimleriydi bu mesaj. Bu konu açıldıktan sonra dahi kırık link bildiriminde bulunmaya devam etti. Hepsi bir yana linki sağlam konuya yaptığı "Kırık Link" bildiriminin sehven yapıldığını var sayıyorum.

Dip Not-2: Bu tartışma kırık link bildiriminde bulunulmaması yönünde bir muhteviyata sahip değildir. Sadece biraz daha mâkul miktarlarda ve yine bu tartışmanın içeriğinde işaret edilen hususlara dikkat edilerek yapılması beni memnun edecektir.

Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,137
37,524
İstanbul
Kırık link bildirimlerini normal üyelerinde görebileceği bir yer olsa (mesela yeni mesajlar ile arama sekmesinin arasında) bizlerinde bu konuda yardımcı olacağına emin olabilirsiniz.

Biz bir aileyiz dedik, Çizgidiyarı ailesi. Birlikten kuvvet doğar.

Bunun üstünde çalışıyoruz, sevgili Umut22. Önerin ve mesajın için çok teşekkür ederim. İstediğim(iz) tam böyle bir şey.

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
2,018
5,165
Navajo Köyü
sevgili neco50 ve direnc11 kırık link yenileme konusunda 1 numara bende bu konuda yardımcı olmak isterim arşivim bayağı geniş bir görev verilirse seve seve yaparım her ne kadar internet sıkıntım olsada

Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,137
37,524
İstanbul
En çok link yenileyenler arasında benim ismimi de andığınız için teşekkür ederim, dostlar ama bu türden isim anmalar her zaman bazı isimleri atlama, unutma riskini içerir ve bu kez de öyle olmuş :) Benden daha fazla link yenileyen isimler var bu forumda. Ben de isim vererek başka isimleri atlama riskine girmeyeyim ama bir kez daha altını çizmek gerekirse benden daha fazla link yenileyen dostlarımız olduğunu, binlerce, onbinlerce linkin bu dostlarımız, bu üstadlarımız sayesinde yenilendiğini unutmayalım. Tekrar teşekkür ederim.

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
2,018
5,165
Navajo Köyü
En çok link yenileyenler arasında benim ismimi de andığınız için teşekkür ederim, dostlar ama bu türden isim anmalar her zaman bazı isimleri atlama, unutma riskini içerir ve bu kez de öyle olmuş :) Benden daha fazla link yenileyen isimler var bu forumda. Ben de isim vererek başka isimleri atlama riskine girmeyeyim ama bir kez daha altını çizmek gerekirse benden daha fazla link yenileyen dostlarımız olduğunu, binlerce, onbinlerce linkin bu dostlarımız, bu üstadlarımız sayesinde yenilendiğini unutmayalım. Tekrar teşekkür ederim.

bir o kadarda mutevazisiniz maşallah sizden ve diğer kırık link düşmanları abilerimizden Allah razı olsun

cemsultan

Aktif Üye
25 Eyl 2009
403
403
Az yada çok emeği geçen herkese teşekkürler.Şu forumdan yararlanabiliyorsak bu siz büyüklerimizin sayesindedir.Emeğinize,yüreğinize ve derin hoşgörülü sabrınıza sağlık:)