Kilimanjaro'nun Karları (Varlık)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,901

Kilimanjaro'nun Karları (Varlık)
Kilimanjaro'nun Karları - Ernest Hemingway (Hikâyeler)
Çevirenler: Vahdet Gültekin, Mustafa Yurdakul
Varlık Yayınları sayı: 689, Büyük Cep Kitapları Serisi: 122
3. Baskı Temmuz 1959, (İlk baskısı 1953, 2. baskısı 1956'da yapıldı)
113 sayfa, s.pdf, 2 Lira fiyat etiketi konmuş

ERNSTHEMWY_Kilmnjr_Krl_Varl_k_kapak.jpg

Ernest Hemingway'in ünlü hikâyesi "Kilimanjaro'nun Karları" ("The Snows of Kilimanjaro") 1952 yılında sinemaya da aktarılmıştı. Henry King ve Roy Ward Baker'ın birlikte yönettikleri filmin başrollerinde Gregory Peck, Susan Hayward ve Ava Gardner oynamışlardı. Film çevrildikten üç yıl sonra, Nisan 1955'te Türkiye'de sinemalarda gösterildi. Aşağıda filmin lobi kartlarından dördü görülüyor.
Kilimanjr_Karlr_film_lobikart.jpg

Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,901
Tşkler, türkçe dublaj film linki de youtube'dan gelsin ;-)
Ben de tam filmin lobi kartlarını yüklüyordum ki siz filmin kendisinin linkini vermişsiniz. Teşekkürler sayın tabure.

Şu imkâna bir bakar mısınız? Kitap, yani orijinal eser, eserin film uyarlaması (üstelik Türkçe dublajla) ve filmin afişleri aynı sayfada duruyorlar ve bunlara birçok kıymetli kitap dostuyla birlikte bakma ve yorumlama fırsatına da sahibiz. Bütün bunların bizim eğitime ilk başladığımız yıllarda (uzun zaman evvel) da el altında olmasını ne kadar çok isterdim.

Son düzenleme:

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
80
170
denizci
Tamam, dijital ortamda; tüm Varlık'ların tamamlanacağı anlaşıldı artık :rolleyes:, eline sağlık üstadım, gerçekten çok kıymetli yayınlar bunlar :)

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,203
5,225
"Varlık külliyatı"na devam. Teşekkürler. Sayenizde nefis bir taşınır arşivim oluyor.

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,021
Bastiani Kalesi
Ben de tam filmin lobi kartlarını yüklüyordum ki siz filmin kendisinin linkini vermişsiniz. Teşekkürler sayın tabure.

Rica ederim, böyle klasik eserlerden adapte filmleri de es geçmemek lâzım. Aslında bu tür adaptasyonlarda karar vermek de çoğu zaman zor olur, kitabı mı önce okuyup, filmi seyretsek, yoksa önce filmi seyredip, kitabı sonra mı okusak diye...

Aslında önceki tecrübelerime göre her iki şekli de fena olmuyor. Mesela yazar Mehmet Eroğlu'nun "insanlar ikiye ayrılır, Tatar Çölü'nü okumuşlar ve okumamışlar" dediği kadar önemli bir eser olan "Tatar çölü"'nde ben önce filmi seyrettim sonra da kitabı okudum ve müthiş zevk aldım.

Başka bir eserde David Mitchell'in "Bulut Atlası"nda ise önce 600 sayfalık kitabı okudum, sonra da filmi izledim ki, onda da tam tersi kitabı önce okumuş olduğumdan filmi çok iyi takip edebildim ve keyif aldım. Wachowski kardeşlerinin filmini seyredenlerin çoğu (ki bence film geçen senenin en iyi sinema olayıydı ve Oscar'da hakkı yendi) eserde 6-7 hikaye içiçe olduğu için ve kitabı okumadıklarından filmi tam olarak anlayamadı...

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,893
5,286
Ne kadar teşekkür etsem az gelir !!! Mis gibi eski kitap kokusunu
duyumsadım. Emeğine teşekkürler.

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,901
Sayın "tabure" filmi kaydetmek olanaklı mı ? Nasıl ?
Yöntemini bilmiyorum.

Youtube'dan kayıt yapmak için ücretsiz ve küçük bir program var: "Youtube Downloader". indirebilirsiniz. Free yani ücretsiz olan versiyonunu indirin. Kullanımı çok basit zaten.
Sayın Tabure yerine ben cevaplamış oldum.
Umarım yararlı olmuştur. Saygılar.

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,021
Bastiani Kalesi
Scanfan cevaplamış indirme sorusunu. Ben de bir alternatif önereyim, bilmiyorum hangi internet tarayıcıyı tercih ediyorsunuz ama opera'nın son 18.versiyonunu ( ) yükleyip, içindeki eklenti sayfasından, "FVD Video Downloader" eklentisini de etkinleştirirseniz, gezdiğiniz sayfada bir video varsa sadece bir tıkla istenilen formatta bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz. Gayet pratik, ayrıca opera da diğer tarayıcılardan daha üstün gibi geliyor bana kullanış açısından özellikle sık kullanılan linklere erişim vs açısından, şahsi görüşüm tabii...

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,893
5,286
Sayın scanfan ve tabure isteğime verdiğiniz yanıtlara teşekkür ederim.
Şimdilik "Youtube Downloader" 'ı uygulamaya koyabildim. Öbürünü henüz
beceremedim. Teşekkürler . Sayın scanfan ne olur bu "Varlık" kitaplarına
devam ediniz. Uzun zamandır yenisini göremedim. Başarı ve kolaylıklar
dilerim.
Sayın tabure için ek : Fatih Altaylı'ları iyi tanırım. Bu günlere
gelmemizde o ve benzerlerinin çok suçu var. Unutmayalım. Şimdi çıkıp böyle
yazması onların yaptıklarını unutturmaz.