Beymelikli18
Onursal Üye
Yeşilçam'ın usta ismi Kartal Tibet hayatını kaybetti!
Suat Yalaz'ın 1960 yılında yarattığı çizgi roman karakteri Karaoğlan'ın sinemaya uyarlanan Karaoğlan: Altay'dan Gelen Yiğit adlı filmde başrolü üstelenerek sanat dünyasıyla tanışan Tibet, "Tarkan" karakteri ile bütünleşmişti.
Yeşilçam'ın usta ismi oyuncu, yönetmen ve senarist Kartal Tibet, 83 yaşında hayatını kaybetti. Türk sinemasına oyunculukla adım atan Kartal Tibet, unutulmaz Tarkan filmlerinde başrol oynamıştı. Kartal Tibet, yönetmenlik kariyerine ise Tosun Paşa filmiyle başlamıştı.
Filmleri ve Dizileri:
Karaoğlan: Altay'dan Gelen Yiğit (1965) - Karaoğlan
Hıçkırık (1965)
Ölmeyen Aşk (1966) - Ali
Çalıkuşu (1966) - Kamuran
Baybora'nın Oğlu (1966) - Karaoğlan
Kanunsuz Yol (1966)
Yiğit Kanı (1966)
Beyoğlu'nda Vuruşanlar (1966)
Fatih'in Fedaisi (1966)
Ben Bir Sokak Kadınıyım (1966) - Ferdi
Ölüm Temizler (1966)
Bir Millet Uyanıyor (1966) - Yüzbaşı Davut
İnsan Bir Kere Ölür (1966)
Camoka'nın İntikamı (1966) - Karaoğlan
O Ankara'da 1938'de dünyaya gelen Kartal Tibet, imza attığı 200'e yakın filmle Türk sinemasına büyük katkılarda bulunmuştu.
KARTAL TİBET HASTALIĞI NEYDİ, NEDEN ÖLDÜ?
Usta oyuncu ve yönetmen Kartal Tibet, 2 Temmuz 2021 tarihinde İstanbul'daki evinde 83 yaşında vefat etti. Kartal Tibet'in hastalığı neydi, neden vefat etti henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Başımız sağolsun arkadaşlar..
Suat Yalaz'ın 1960 yılında yarattığı çizgi roman karakteri Karaoğlan'ın sinemaya uyarlanan Karaoğlan: Altay'dan Gelen Yiğit adlı filmde başrolü üstelenerek sanat dünyasıyla tanışan Tibet, "Tarkan" karakteri ile bütünleşmişti.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Yeşilçam'ın usta ismi oyuncu, yönetmen ve senarist Kartal Tibet, 83 yaşında hayatını kaybetti. Türk sinemasına oyunculukla adım atan Kartal Tibet, unutulmaz Tarkan filmlerinde başrol oynamıştı. Kartal Tibet, yönetmenlik kariyerine ise Tosun Paşa filmiyle başlamıştı.
Filmleri ve Dizileri:
Karaoğlan: Altay'dan Gelen Yiğit (1965) - Karaoğlan
Hıçkırık (1965)
Ölmeyen Aşk (1966) - Ali
Çalıkuşu (1966) - Kamuran
Baybora'nın Oğlu (1966) - Karaoğlan
Kanunsuz Yol (1966)
Yiğit Kanı (1966)
Beyoğlu'nda Vuruşanlar (1966)
Fatih'in Fedaisi (1966)
Ben Bir Sokak Kadınıyım (1966) - Ferdi
Ölüm Temizler (1966)
Bir Millet Uyanıyor (1966) - Yüzbaşı Davut
İnsan Bir Kere Ölür (1966)
Camoka'nın İntikamı (1966) - Karaoğlan
O Ankara'da 1938'de dünyaya gelen Kartal Tibet, imza attığı 200'e yakın filmle Türk sinemasına büyük katkılarda bulunmuştu.
KARTAL TİBET HASTALIĞI NEYDİ, NEDEN ÖLDÜ?
Usta oyuncu ve yönetmen Kartal Tibet, 2 Temmuz 2021 tarihinde İstanbul'daki evinde 83 yaşında vefat etti. Kartal Tibet'in hastalığı neydi, neden vefat etti henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Başımız sağolsun arkadaşlar..
Son düzenleme: