Kart koleksiyonu yapan veya kartlara ilgi duyan var mı?

LeBeau

Çeviri & Balonlama
1 May 2020
193
4,344
Öncelikle iyi akşamlar.

Kendimi bildim bileli kartlara ve bu tarz koleksiyonluk eşyalara ilgi duyarım.
Önceden büyük bir koleksiyonum vardı ama çoğunu kaybettim maalesef.

Diyardaki sevgili üyelerin çizgi roman koleksiyonlarına aşinayım.
Acaba içinizde bu tarz kart, taso vb koleksiyonları olanlar var mı?
Veya bu tarz bir şeye ilgi duyarlar mı merak ettim.

1991_vintage_marvel_trading_cards_1438498120_bdacef07.jpg


Konu için tam uygun bi kısım bulamadığım için buraya açtım.
Konuya özel bi bölüm varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim.
 

Ray Luca

Aktif Üye
11 Tem 2016
357
1,357
Çengelköy
Eskiden o tarz şeyler biriktirmeyi severdim ama artık kitap biriktiriyorum.
Başka bir koleksiyon için çok zamanım yok maalesef.
Ancak benim kızın oynadığı Brawl Stars adlı bir oyunun bilmem kaç serisini biriktirmeye çalışmıştık.
1000 tane falan Brawl Stars kartımız var yani kızımla ortak. :)
 

TheRealAlpino

Aktif Üye
14 May 2016
375
1,742
Bana göre çok özel bir koleksiyon türüdür kart koleksiyonculuğu. Ama ülkemizde maalesef bu kültür bir türlü oluşamadı. Halbuki çocukluk döneminden hatırlarım etrafımızda satılan kart ürünlerinden epey koleksiyon yapma şansımız da vardı aslında.

Ciklet/sakızlardan çıkan kartlar ki hatırladıklarımın en başında Tarzan gelir. Sonrasında araba,uçak,tren vs. gibi (bunların bir ismi var aklıma gelmedi şimdi) temalı kartlarda satılıyordu. Ayrıca sakızlardan çıkan (Turbo, Tipitip tarzı değil, ince karton baskılı olanlar) kartlarda tam bir koleksiyonluk malzemelerdi. Ama bunları daha çok pişti tarzı oyunlarda harcardik :)

90'larda biraz daha bilinçli kart koleksiyonları oluşmaya başladı. Benim en çok gözlemlediğim He-Man'in 80'ler de Panini albümünde yayınlanmış yapıştırmalı resimlerin tümünün Tunç Pazarlama isimli bir firma tarafından sakızlarla beraber verdiği koleksiyonu sayabilirim. Günümüzde bu seri çok abartılı rakamlara satılmakta (Zaten şu anda yeniden popüler olması ile beraber He-Man ile ilgili her türlü materyal abartılı rakamlara satılmakta. Ülkemizde bu durum daha da vahim şu zamanlarda :))

Ben sizin özellikle görselde paylaştığınız kart koleksiyonlarını çok beğenirim. Hatta 2008-2010 arasında ebay'den Spider-Man Ultra '95, Marvel vs. DC, Star Wars Finest, Conan: Art Of Hyborian ve bir kaç tane de sinema filmleri temalı kart koleksiyonlarından tam set olarak satın almıştım.

Bir de tüm bunlara ek olarak ufak çaplı telefon kartları koleksiyonumda var. Özellikle 1999-2007 arası ülkemizde kullanılan telefon kartlarından epey bir miktar toplamıştım (çoğu tematik olarak tam set halinde).

Keşke daha bilinçli ve bol çeşitli kart koleksiyonlarına sahip olabilseydik. Düşünsenize mesela Türk çizgi roman karaktlerlerinin yer aldığı kart serileri veya sinemamızdan bol çeşitli kart koleksiyonlarının çıkmaması için hiçbir sebep yokmuş aslında. Aslında talep olsaydı mutlaka yapılırdı diye de düşünüyorum.

Aşağıya koleksiyonumda ki kartlardan bazılarının görsellerini ekliyorum. Resimler 2008 senesinden.


 

memogianni

Süper Üye
26 Haz 2011
895
1,853
İstanbul
Telefon kartlarından ben de bayağı biriktirmiştim. Sizinki kadar olmasa da bendeki de ciddi bir sayıya ulaşmıştı. Hatta bir ara herkese haber vermiştim, kartlarını atmasınlar bana versinler diye.

Hepsini bir arkadaşıma pul koleksiyonumla beraber hediye ettim.

Pul koleksiyonu derken sadece hayvan ve bitki görseli bulunan yaklaşık 5000 adet puldan oluşan bir kolksiyondu.

Arkadaşım kendi pul kolksiyonunu (benimkinden çok çok zengin bir koleksiyondu) maddi sıkıntıya girince satmaya karar verdi. Ben de benimkileri de verdir. Belki değer artar hem de ufak da olsa bir katkıda bulunurum diye. Tabii bu bahsettiğim 20 sene falan önceydi.
 

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
593
3,761
istanbul
madeni ve kağıt para koleksiyonum var bi de rahmetli dedemden yadigar 400 tane kadar plağım.
değiş tokuş veya hibeye açığım ;)
 

ed86

Süper Üye
3 Kas 2018
837
1,669
90'lardan futbolcu kartlarım ve çizgi film kahramanlarının olduğu kokulu kağıtlarım ve tasolarım duruyor. Çizgi roman olanlar az var sanırım bu tarzda. Gösterdikleriniz çok güzel.
 
Üst