Dalgamı geçiyorsunuz anlamadım.kaç tane bastıracaksınız?
dijital derken?İç sayfalarını kendi printerınızda kabını veya tamamını dijitalcilerde bastırabilirsiniz... Ofset matbaalarda tek bir baskı için uğraşmazlar... Renk ayrımı başlıca maliyettir zaten.. En iyisi dijital... Nerden biliyorsun diyorsan; daha önce bu işleri yaptım...
arayan bulur emin ol bulursunTamam üstadlarım değerli fikirleriniz için teşekkürler ama herkes akıllı o güzelim çizgi romanları satmıyor ki ikinci el toparlayalım
dıjıtal derken?
Bende düşündüm bunu yapmayı.Şuanda satılmayan eski fumettileri bastırmayı düşündüm.Lombak,kemik gibi basımı bitmiş mizah dergilerini de.Ama kaç para tutacağını hiç bilmiyorum.Yazıcılar da pahalı...Amma dur bahalım ramazan bayramı yaklaşıyor :4:
Canon MP280 kullanıyorum, bitmeyen kartuşuyla. Sonra da kendim ciltliyorum, bu kadar. Tadından yenmiyor , ucuz, pratik.
en az maliyetli çözüm şu bence ; önce kartuşu doldurulabilir mürekkep tanklı bi printer alacaksın.( yaklaşık 150 TL ) mürekkep sorunu olmadığı için tüm jpegleri kağıda dökeceksin. sonra da zımbalayıp okuyacaksın.Evet arkadaşlar benim elimde çizgi romanlar var jpeg olarak tabii ki pc den okumak elinde okumak kadar zevk vermiyor bildiğiniz şöyle kaliteli çizgi roman basan ciltleyen elinize orjinaliymiş gibi veren bildiğiniz matbaalar varsa çok müteşekkir olurum
nasil kendiniz ciltliyosunuz ve nasil kagitlara basiyorsunuz olay onun kagidinda hocam bilmem anlatabildim mi Spiderman ler gicir gicir
Zagorlar saman saman(sacmaladim) olmali bunu saglayabiliyo mu o makine?
aynı cihazdan bahsediyorum ben de. elbetteki sağlıyor. sen yazıcıya hangi kağıdı koyarsan o kalitede baskı alırsın. baskı kalitesi iyidir. ama tavsiyem A4 kullanmaktır. zira diğer türlü maliyet aşırı artar. A4 teki baskı kalitesi yeterlidir.
ben yazıcıdan The Flash v3'ü çıkarıp (toplam 12 sayı) ciltletmeyi düşünüyordum.
ilk 3 sayı çıktı daha sonra kartuş bitti. öyle ucuza bastırıp ciltlettirebileceğimiz bir yer olsa başta The Flash, Daredevil ve Raven üstadımızın çevirdiği "Son Kızılmaske olmak üzere çeviri ve balonlama yapılmış bazı çizgiromanların ciltlerle elimde olmasını istiyorum. ama malesef böyle birşey yapmaya kalkarsak sanırım oldukça maliyetli olur.
ben yazıcıdan The Flash v3'ü çıkarıp (toplam 12 sayı) ciltletmeyi düşünüyordum.
ilk 3 sayı çıktı daha sonra kartuş bitti. öyle ucuza bastırıp ciltlettirebileceğimiz bir yer olsa başta The Flash, Daredevil ve Raven üstadımızın çevirdiği "Son Kızılmaske olmak üzere çeviri ve balonlama yapılmış bazı çizgiromanların ciltlerle elimde olmasını istiyorum. ama malesef böyle birşey yapmaya kalkarsak sanırım oldukça maliyetli olur.
Mantıklı fakat bence basmayabilirler, telif
hakkı falan yüzünden.
Mantıklı fakat bence basmayabilirler, telif
hakkı falan yüzünden.
Hayır bastırmamalarının nedeni yine de telif haklarını bilmedikleri için
başları belaya girmesin diye basmazlar. Çünkü
iki dakkada basılmıyor ki gören olur, şikayet eder
(ve Şükrü Polat roman yazmaya kaldığı yerden devam etti )
basım yapan 50-60 yaşındaki küçük esnaf ne anlasın telif hakkından,o sadece parasına bakar
Bitmeyen murekkepli mi ne varmis 97 TL ye satiyolar bir tane ondan
kagit parasi 1 bilemedin 2 lira ama ciltletme maliyeti konusunda herhangi bir bilgim yok maliyet 30-40 tutar mi acaba?
ciltleme konusunda şöyle bi çözüm mümkün olabilir. A4 yerine daha büyük boyutlu kağıda yanyana çift sayfa çıktısı alınır ortadan katlanır ve ortadan zımbalanır. türkiyede çıkan tek sayılık çr lerin tamamı bu sistemdir. burda dikkat edilecek husus sayfaları birbirini takip eder şekilde değil de birbirine denk gelecek şekilde basmaktır. mesela; birinci sayfayla sonuncu sayfayı yanyana basmak aynı kağıdın arka yüzüne de ikinci sayfayla sondan bir önceki sayfayı basmak gibi... tüm sayfalar bu şekilde ayarlanırsa mükemmel sonuç elde edilir.
( aslında hiç bunun üzerinde kafa yormadığım için bu çözüm hiç aklıma gelmemişti. ben de basayım bir kaç sayıyı. nasıl olsa bitmeyen kartuşlu yazıcım var.yarın büyük boyutlu kağıt (B5 miydi neydi) alıp deneyeyim.kapaklar için de parlak kuşe kağıt aldım mı tamamdır.)
sonucu yazarsan sevinirim
Ciddi bir konu diye bende tüm yazılanları okudum.Çok gereksiz sayfa açılmış bu günlerde nedendir bilinmez sıradan konular açılıyor. :d
Yapabilecegim birsey yok bir soru sordum cevap ariyoruz siz de cizgi romanlarinizi elinizde okumayi ozlemediniz mi?
Sevgili genç arkadaşım ben yıllarva(50 yıla yakın) çizgi roman okudum şimdi bu paylaşımlarda aradığım herşeyi bulabiliyorum bu şekildede mutluyum, senin isteklerinede saygı duyuyorum fakat bu isteğin size + masrafı gerektirir...Bence elinizdeki o çizgileri bizlerle paylaşın hepbirlikte hangisinin kitap olabileceğini tartışırız.
Sakın mesajımda kınama aramayın yanıt verdiğime bile üzülürüm.
Evet arkadaşlar benim elimde çizgi romanlar var jpeg olarak tabii ki pc den okumak elinde okumak kadar zevk vermiyor bildiğiniz şöyle kaliteli çizgi roman basan ciltleyen elinize orjinaliymiş gibi veren bildiğiniz matbaalar varsa çok müteşekkir olurum