Jules Verne - Jean-Marie Cabidoulin'in Öyküleri 33 Tane Renkli Resimli

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
822
12,761
Jules Verne - Jean-Marie Cabidoulin'in Öyküleri
33 Tane Renkli Resimli

ZBnUCy.jpg

Jean-Marie Cabidoulin'in Öyküleri - Les Histoires de Jean-Marie Cabidoulin-, Jules Verne tarafından 1901 yılında yayımlanan bir romandır. Ayrıca 1937'den 1980'e kadar Le Serpent de mer (Deniz Yılanı) başlığı altında da yayımlanmıştır.


Saint-Enoch, Kaptan Bourcart tarafından komuta edilen ve yaklaşık otuz kişilik mürettebatı olan bir balina avlama gemisidir. Gemi Le Havre'dan Pasifik Okyanusu'na doğru yola çıkar. Mürettebat arasında, doğası gereği kötümser olan, her zaman en kötüsünü tahmin eden ve arkadaşlarına sürekli okyanus ve canavarları hakkında en korkunç öyküleri anlatan gemide fıçıcı olan bir denizci vardır.

Balina avcılığı bazen başarılı, bazen de kasvetlidir. Gizemli olaylar giderek artan bir sıklıkta meydana gelmektedir: Bunlar doğal fenomenler midir? Yoksa deniz canavarları mıdır?

ZB9gFh.jpg

Mediafire

PdfCs 4,6Mb:
PdfRcs 4,7Mb:

Yandex
PdfCs 4,6Mb:
PdfRcs 4,7Mb:


ZB9KRM.jpg


ZB9YnQ.jpg

 

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,369
8,179
Daha önce değerli @agartan da aynı kitabın (yine Ferid Namık Hansoy çevirisi), (sanırım orjinal kitaba zarar vermemek adına) fotoğraf makinasıyla çekilmiş ve resimleri siyah beyaz halini paylaşmıştı. Değerli @Otacı 'nın bu paylaşımında ise resimler renklendirilmiş ve metnin tamamı yeniden yazılarak düzenlenmiş, ortaya keyifle okunacak harika bir Jules Verne kitabı çıkmış. Bu harika paylaşımınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım üstadım, elleriniz dert görmesin...
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,906
5,309


Sayın Otacı ;

Değerli dost öncelikle merhaba...

Senin sundukların hiçbir zaman sadece tara sun şeklinde olmamıştır. Hiçbir ek çalışma yapmasan bile sunumun harika olur ...

Senin gibileri izleyince hep içimden ; Keşke.... Keşke... Keşke... ler geçer...

Bu keşkelerden birini sorarsan ; Keşke senin gibi birisi bir yayınevine sahip olsa , keşke .....

Geçen pazar günü
12 yaşındaki torunum Barış Şen beni alıp odasına götürdü. Kitaplığını işaret ederek "Dedo , kitaplığım doldu. Ne yapayım... Çözüm için bir önerin var mı?" diye sordu. Birkaç öneri sundum. Bu arada kitaplığındaki kitapları anlatmaya başladı. Sıra Jules Verne'ye gelince ;
--
Balım ( Ben Barış'ıma balım derim. ) , Ençok ilgimi çeken bölüm Jules Verne ve Jack London vb. bölümüdür. ( Benim kitaplığımda da bu bölüm oldukça zengindir. Yaşı küçük diye Gorki vb. lerini eklemiyorum yorumuma ) Bu yazarları ben sadece sevmem adeta onların hayranıyımdır. Döner döner eserlerini büyük bir zevkle okurum.
Dedim. O da ,
-- Ben de dedo ...
Dedi...

Bunu şunun için anlattım. Reel kitaplığım ( bu sözcüğü sevmiyorum ama e-kitaptan ayırmanın başka yolunu şimdilik bulamadığım için kullanıyorum. ) oldukça zengindir. Buna rağmen şu an sunduğun Jules Verne'nin bu eseri bende yok. !!!
Sayende hiç olmazsa e-kitap olarak edinmiş oldum. İlk fırsatta kitaba da erişip satın almaya çalışacağım...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...




 
Üst