Jim Al-Khalili _ Johnjoe McFadden - Kuantum Sınırında Yaşam Pdf Cs

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
822
12,761
Jim Al-Khalili _ Johnjoe McFadden - Kuantum Sınırında Yaşam
Yaklaşan Kuantum Biyolojisi Çağı Pdf Cs


127242375_1329315777407770_4337850753063668474_n.jpg


KRALİYET AKADEMİSİ BİLİM KİTABI ÖDÜLÜ 2015 FİNALİSTİ
YILIN EN İYİ BİLİM KİTABI - Amazon

“Kuantum teorisi karşısında hayrete düşmemiş bir kimse, onu anlamamış demektir.” Niels Bohr

Yaşam bilinen evrendeki en olağanüstü fenomen. Peki ama nasıl işliyor? İçinde bulunduğumuz klonlama ve sentetik biyoloji çağında dahi şu gerçekle yüz yüzeyiz: bugüne kadar hiç kimse tamamen cansız bir maddeden canlı yaratabilmiş değil. Yaşamı oluşturmanın tek yolu hâlâ yaşamın yine kendisi. Öyleyse yaşamın mayasına dair hayati bir bileşeni gözden kaçırıyor olabilir miyiz?

Richard Dawkins’in, evrime bakışımızı tümden değiştiren kitabı Gen Bencildir gibi Kuantum Sınırında Yaşam da yaşam dinamiklerine dair anlayışımızı baştan şekillendiriyor. Jim Al-Khalili ve Johnjoe McFadden, birikimlerini benzersiz anlatım yeteneğiyle bir araya getirerek, gözden kaçırdığımız bileşenin, varlıkların aynı anda iki farklı yerde bulunabildiği, hayaletimsi bağlantılar kurabildiği ve geçilmez görünen engellerin içinden geçebildiği kuantum mekaniği dünyasında gizli olduğunu ortaya koyuyor. Bizleri göz alıcı bir hızla gelişen ve uygulamalarıyla çığır açması beklenen kuantum biyolojisi ile tanıştırırken muammaların en büyüğü olan “Yaşam nedir?” sorusuna yepyeni bir bakış getiriyor: Yaşam kuantum sınırında yaşar.


Pdf Cs:

Taramayı yeniden düzenledim... kitabın içindeki resimler yenilendi... ayrıca yeni bir kapak oluşturdum. Eski taramayı indirmiş olanlar da bende var demesin indirsinler pişman olmazlar... tam düzenleme yaptım hatta eksik bir sayfayı çevirip ekledim... Kapağı ve adını özgün olana göre yeniden oluşturdum...
 

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,314
5,463
Bilim kitapları, Bilim-Kurgu kitapları, Walter Isaacson'un biyografileri, öykü antolojileri, çok güzel harika seçme kitaplar paylaşıyorsunuz. Hepsi ilgimi çekiyor. Ellerinize sağlık. Çok teşekkürler. :)

(Walter Isaacson'un Einstein, Steve Jobs, Geleceği Keşfedenler kitaplarını da düşünün derim. (Eğer Internet'te yoksa.) )
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,906
5,309

Sayın Otacı ;

Kitabın başına sayende gelen kalmamış.
Sen kitapların "Otacı"sı mısın ?
Sunduklarını görünce bunun yanıtı bende kocaman bir EVET tir..

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim ....

 
Üst