Jean Van Hamme

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,254
7,317
Doğal olarak , okuduğumuz çizgi romanların oluşma sürecinde , çizerler kadar senaristlerin de payı büyük . Çizgi roman okumaya başladığım yıllarda , çizgi roman sanatçılarımızı hem yazıp hem de çizdikleri maceralarla tanımıştım. Ama daha , sonraları okuduğum yabancı kaynaklı çizgi romanları ve de mizah dergilerimizi kalabalık kadrolu görmeye başlayınca , senaryo yazarının önemini yavaş yavaş kavramaya başladığımı hatırlıyorum. @Osidi'nin yukarıda örneklerini verdiği eserler başta olmak üzere , oldukça önemli eserlerin senaryolarını yazan Van Hamme , tıpkı Alfredo Castelli gibi çok sevdiğim sanatçılardan. Önceki mesajlarımda da değindiğim gibi , @Osidi'nin bir '' sanatçı '' ortak temasını esas alan detaylı araştırmaları sonucu , çizgi roman ya da sanat kitapları paylaşımlarının oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Zira , bu tür yaklaşımlar , ele alınan sanatçı hakkında belki de bilmediğim eserleri okumamı , o sanatçıyı bir çok açıdan tanımamı sağlıyor . Ancak , bu kez @Osidi dostumuzu takdir etme nedenim daha farklı . Kendisi gördüğüm kadarıyla ortak tema olarak , şimdi de bir efsanevi sanaryo yazarını seçmiş . Üstelik seçtiği ilk örnek , yine bilmediğim ve de birçok çizerin bulunduğu ( Fransız , İspanyol vs. ) ekip çalışması . Van Hamme ile ilgili , bizlerle paylaşacağınız eserleri merakla bekliyorum @Osidi . Çok teşekkür ediyorum.

kayıntı

Yeni Üye
19 Haz 2022
117
536
Teşekkürler Osidi.
Jean Van Hamme çağımızın en büyük çizgi-roman senaristlerinden biri, belki de birincisi. Aynı zamanda velut bir yazar ve kitaplarının konuları çok farklı alanlarda olabiliyor. Bu arada yazarımızın 1939 doğumlu, yani 84 yaşında olduğunu hatırlatırım.

Birçok eseri film veya dizi de yapılmış:

karlıova

Yeni Üye
9 Ocak 2019
110
661
BD'nin halen hayatta olan en kıymetli sanatçılarından biri olan Van Hamme, senaristi olduğu Thorgal, XIII ve Largo Winch gibi kült serileri son 4-5 yıl içerisinde başka kalemlere emanet ederek yarı emekliye ayrılmış ancak ilgilendiği projelerle çizgi roman dünyasından tam kopmayacağını ifade etmişti. Ekim 2023'te yayınlanan "Misericorde" (Merhamet) albümünün kısa tanıtımını Sonbahar sezonu hit BD'ler başlığındaki devam mesajımda yazmayı düşünüyordum. Tam isabet oldu Osidi dostum.

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,615
19,517
@karlıova dostumuzun yeni sezon BD'ler tanıtımından sonra Largo Winch'den devam etmek şart oldu ....

99blz12to6q98915g.jpg

tl7qhubdkvrvmnb5g.jpg

hi9imhwxim32aui5g.jpg

vpyqi0odia74g985g.jpg

oguzoguz

Çeviri & Balonlama
26 Ocak 2010
64
912
Çok teşekkürler @Osidi . Ben de dostlarımızın çeviri dileklerine aynen katılıyorum . Üstelik seri Largo Winch olunca , bu istek daha da artıyor . Ayrıca , detaylı çalışma tarzınızı tanıdığımdan , sıradaki Van Hamme eserlerini şimdiden merakla beklemekteyim !!!
Arkadaşlar Largo Winch'in forumda Türkçe çevirisi zaten mevcut... Sevgili Honeybadger'in çevirisi ve benim görsel uygulamam ile birlikte tam 22 albüm... İlk iki albümün linki aşağıda, diğer sayılar Honeybadger&Oguzoguz başlığında... Keyifli okumalar.

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/largo-winch-philippe-francq-jean-van-hamme.34810/

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,254
7,317
Mesajınız ve içeriğindeki açıklama için çok teşekkür ederim sn. @oguzoguz . Benim ve sanırım diğer dostların mesajlarındaki dilekler , dilimize çevrilenlerin dışındaki eserler içindi. Ben de , bir çok arkadaş gibi , bu serideki maceraları diyarımızdan okudum . Bu arada sizin ve belirttiğiniz diğer dostların emeklerinin önemi tartışılmaz. Sağ olun , var olun .

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,615
19,517
Arkadaşlar Largo Winch'in forumda Türkçe çevirisi zaten mevcut... Sevgili Honeybadger'in çevirisi ve benim görsel uygulamam ile birlikte tam 22 albüm... İlk iki albümün linki aşağıda, diğer sayılar Honeybadger&Oguzoguz başlığında... Keyifli okumalar.

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/largo-winch-philippe-francq-jean-van-hamme.34810/
Üstad, bildiğim kadarıyle nette İngilizcesi bile olmayan son sayıları sayenizde okuduk. Hakkınız ödenmez. Sıra 23 ve 24 de mi acaba ? ... :):):)

karlıova

Yeni Üye
9 Ocak 2019
110
661
I
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim sayın Osidi... Largo maceraları ikişer sayıda tamamlandığı için 24. sayıyı bekliyoruz, çıkınca elbette...
Işık hızında çalışan arkadaşımız Osidi 24. sayıyı yukarıda 5. mesajda paylaştı. Largo uzayda heyecanlı işlere karışmış görünüyor, milyarderler klübüne üye bazı ayrıcalıklı kişiler bugün albümde yapılan yolculuğun benzerini deneyimleme şansına sahip.

Dupuis albüm tanıtım klibi

Bu arada, Le Mariage de Largo, Introduction a la finance ve La Methode de Largo seri dışı albümler. Fanlar pek bayılmamış BedeTheque'ten gördüğüm kadarıyla.

Son düzenleme:

thorgal

Aktif Üye
18 Ocak 2018
439
1,533
İstanbul
Harikasınız 👏 👏 👏 bilgisayarımı bugün açınca takip ettiğim postlardan gelen bildirim maillerinden siteyi araştırmaya başlamıştım harika oldu.
İlk kitabı Brüksel seyahatimizde bir Comics Shop da görür görmez hemen almıştım halen arada açar bakarım.
Dijitali de iyi oldu. Emeğinize sağlık üstadım :)👏👏:)

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,615
19,517

mh6t3vpiieq3sq65g.jpg

hbaiva0qxxxk1e05g.jpg

b68crtirfwaw1dn5g.jpg

23huhman6nhimcr5g.jpg

mriaxrolisqir9o5g.jpg

2il6iyqsikkyfu25g.jpg

lbuhphepu004ozt5g.jpg

q69azw7iauiw6x85g.jpg

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,615
19,517
@gandor08 üstadın paylaşımları burada. Boyutları daha küçük.

doj4pzincrdwnur5g.jpg

u6nx0jhbvh9r7xp5g.jpg

u9n6pzzdugzkggy5g.jpg

83paqxj0rox5so95g.jpg

fxyowjglk4d7s5i5g.jpg

dzbus26mjx6grol5g.jpg

f3vjhjvl12xro2n5g.jpg

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,615
19,517

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,615
19,517

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,254
7,317
'' Van Hamme '' külliyatı araştırma ve emeklerinizle devam ediyor. Gördüğüm kadarıyla ''Manara '' ve diğer külliyatlar gibi , yine devasa kolleksiyon oluşmuş durumda . Sizi tanıdığım kadarıyla , devamı da her an gelebilir !! Teşekkürler @Osidi