Jack London - Meksikalı Devrimci Pdf Cs

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
822
12,761
Jack London - Meksikalı Devrimci Pdf Cs

SEeKRL.jpg


SEbPeK.jpg


Kitabın kapak resmi en altta verdiğim resimdir. Ayrıca 2 kapak resmi oluşturdum ve siyah beyaz resimlerden oluşturduğumu bir de renklendirdim.

Trajik ve Destansı Jack London Hikayeleri
Yaşamı boyunca 200’e yakın hikayeyi kaleme alan Jack London’ın hayatın kavgasına dair öykülerinin yer aldığı Meksikalı, okunmazsa olmaz kitaplardan biri...

Yaşadığı dönemin toplumsal karmaşalarına duyarsız kalmamış ve tıpkı romanları gibi hikâyelerinde de bu meselelere eğilen yazar, Meksikalı’da da bireyin sınıfsal kavgasını, toplumsal olayları ve insan-sistem çelişkisini anlattığı 9 öykü yer alıyor. Anlatış tarzında trajik ama bir yandan da destansı bir ton tutturan London’ın bu hikayelerinde de diğerlerinde olduğu gibi deniz tutkusu karşımıza çıkıyor.

Kitabımız; Meksikalı Devrimci, Yaşamak Hırsı, Tarihten Bir Yaprak, Yalancı Nam-Bok, Lit-Lit'in Evlenmesi, Hayatın Yasası, Dönek, Çinli ve Krala Bir Burun isimleriyle 9 öyküden oluşuyor.

Kitaptaki 9 kısa öykünün ilki olan ve aynı zamanda kitaba adını veren bu kısa öykü, Jack London'ın Teksas'ta bulunduğu Meksika Devrimi sırasında 1911'de yazılmıştır. Öykünün kahramanı olan Felipe Rivera, bokstaki zaferleriyle bir grup sürgün devrimciyi finanse ederek devrimi önemli ölçüde etkileyen 'Joe Rivers' lakaplı Meksikalı bir boksördür.

Meksikalı Joe Rivers (19 Mart 1892 - 26 Haziran 1957) , Amerikalı hafif siklet boksörüdür. Kariyerinde 1910-1923 yılları arasında faal boks icra etmiştir.

Jose Ybarra doğum adıyla 19 Mart 1892'de Los Angeles'ta yarı Hint yarı İspanyol bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Ailesi 4 kuşaktır Kaliforniya'da yaşamaktaydı. Kendiside burada yaşamış ve büyümüştür.

22 Şubat 1911'de Jimmy Reagan adlı boksörü nakavtla yenerek şampiyon olmuştur.

Yine 1 Ocak 1912'de Dünya Hafif Siklet Boks Şampiyonu Frankie Conley'i yenerek bu unvanı eline geçirmiştir.

Latin kökenli olması nedeniyle Meksikalı Joe Rivers adıyla bilinen boks efsanelerinden olan sporcu 26 Haziran 1957'de Los Angeles'ta ölerek Calvary Mezarlığı'na gömülmüştür.


SEbnhM.jpg


Mediafire
Pdf Cs 3Mb:

Yandex
Pdf Cs 3Mb:



SEb7bF.jpg
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,906
5,309

Sayın Otacı (Şifacı) ;
Jack London'un "Meksikalı Devrimci" öyküsünü galiba ilk olarak ortaokulu bitirene kadar yaşadığım Ceylanpınar'da ( 1969-1970) okumuştum ( Elbette ki bu baskısını değil ). Kitap kitaplığımda da var. Aklımda kalan en önemli olan devrimci örgütte ilk giren kişinin yerleri süpürmesi vb. ayak işlerinin yaptırılması ( Bu hem devrimci disiplin için hem de alçakgönüllülük için , görevde seçiçilik olmaması için , sabır ) önemliydi. O zaman öyle algılamıştım. Şimdi bu notu yazarken aklıma ne geldi biliyor musunuz ? Elbette ki ben yanıtlayacağım : Yunus'un Tapduk Emre dergahındaki yaptığı işler geldi. Ne kadar benzeşiyor değil mi ? Uzun uzun bu konuda düşünmeye başladım...
Kısacası öyküden çok etkilenmiştim. İyi dersler çıkarmıştım. Baktım hala dersler çıkarmaya devam ediyorum...
Nitelikli kitaplar sunuyorsun...
Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...
 

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,468
4,817
Osmaniye
Jack London'un okumadığım kitaplarındandı. Paylaşım için teşekkürler üstat. Eline emeğine sağlık.
Devamını bekleriz.
 
Üst