J.R.R. Tolkien - Sigurd ve Gudrun Efsanesi

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,654
18,402
qoDudLvP_o.jpg




J. R. R. Tolkien’in Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi’ni yazmadan evvel kaleme aldığı ve daha önce yayımlanmamış ünlü eseri Sigurd ve Gudrún Efsanesi nihayet Türk okurlarıyla buluşuyor. Tolkien’in şimdiye kadar yayımlanmış tüm eserlerine kaynaklık eden bir niteliğe sahip olan bu epik eser, okuyuculara Tolkien’in yarattığı dünyayı daha yakından tanıma fırsatı sunuyor.

“Gömülü hazine arama ya da korsanlarla savaşma arzusu duymuyordum, bu yüzden Hazine Adası beni pek açmadı. Kızılderililer daha iyiydi: Bu tür hikâyelerde oklar ve yaylar (iyi bir okçu olma konusunda tatmin edilememiş bir arzuyu o zaman da duyuyordum, şimdi de duyuyorum), yabancı diller, arkaik bir yaşam tarzına dair tasvirler ve, her şeyden öte, ormanlar vardı. Ama Merlin ile Arthur’un diyarı bunlardan daha iyiydi. En iyisi de Sigurd ile Völsungların isimsiz Kuzey’i ve tüm ejderhaların prensiydi. Bu tür diyarlar hepsinden daha cazipti.”​
 

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
593
3,760
istanbul
Özel olarak aradığınız bir kitap veya seri var mı hocam?
valla 5 - 6 yıldır çıkan hemen hemen hiçbir kitaba ulaşamadım, malum kitap fiyatları emekli maaşı paritesi hep negatif :) . bu yüzden elinizde ne varsa talip olabilirim.
bunun dışında eğer fantastik/bilim kurgu edebiyata gerçekten ilginiz varsa size son dönemde yakaladığım " honor harrington " serisini gönderebilirim. gerçi türkçeye maalesef çevrilmedi ama ingilizce okurum derseniz bence deneyin. fanları yıllardır dizisini istiyor ama halen bir çalışma yok.
 
Üst