Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben Karadenizli'yim ama çalıştığım firmalarda en iyi arkadaşlarım hep İzmirliler olmuştur. Antalyalılar ve İzmirliler, futbol takımları arasındaki rekabet dolayısıyla birbirlerinden pek hazzetmez gibi görünür ama, çok fazla ortak paydaları olduğu da malum. Bu yüzden herhangi bir ortamda bir araya geldiklerinde sıkı dost olmaları garantidir.
Boyoz'u da İzmir'i de İzmirliler'i de seviyoruz... Büyükbeyaz'ı da tabii ki...
Karadeniz erkeği, aç gezmez ne bulursa yer, ama şık da gezmez, ne bulursa giyer. Askerde kolay gaza gelir, bütün angaryalar, gönüllü işler ona kalır. Sünnetten önce kıyıda yaşıyorsa sandalla, tepede yaşıyorsa eşekle tur atar. İstanbul'a gitti mi ya apartman yapar ya gecekondu, ancak bayramlarda döner memlekete. Kaba adamdır salatalık demez, hıyar der. Sabah kahvaltıda taze mısır ekmeği yer ya da bayat mısır ekmeği. Sinemaya gitmez, gitse de son seans bitmeden çıkmaz. Sylvester Stallone gibidir, yaşlansa da hep aksiyon adamıdır. Yediği hamsiden, düşmanı olduğu rakip takımdan ve sevdiği kadınlardan asla vazgeçmez. Geliyorum dedi mi, bir gün gelir, gidiyorum dediğinde ise asla gitmez. Nereye giderse gitsin karadeniz'i över, bir gün belki dirisi dönse de ölüsü nadiren Karadeniz'e döner, malum denize gömülmek biraz zor...