İstanbul Fethinin 569. Yılı Kutlu Olsun.

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,888
140,285
file


Peygamber efendimizin; “İstanbul muhakkak fethedilecektir.
Bu fethi yapacak hükümdar ne güzel hükümdar ve onun askerleri ne güzel
askerlerdir” hadîs-i şerîfine mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Hân ve
muzaffer ordusunun ruhu şâd, İstanbul'un Fethinin 569. Yılı Kutlu Olsun.
 

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
391
4,418
Evren
Keşke her şey bir fetihle bitseydi. Derler ki Fatih İstanbul'u aldığında ilk işi Bizans'tan kalan zindandaki mahkumlara af ilan etmek olmuş. Bu zindanlardan birinde çok ünlü bir papaz bulunmuş ve sultanın huzuruna getirilmiş. Bu papaz aynı zamanda bir kahinmiş ve imparatora danışmanlık yaparmış. Fatih Sultan bu bilgileri edindikten sonra bu papazın neden zindana atıldığını merek etmiş ve papaza sormuş. Papaz demiş ki, Kostantinos beni çağırdı ve şehrin akıbetini sordu, bende dedim ki "kuşatılacak ve fethedilecek, imparatorluğunuz yıkılacak", çok hiddetlendi ve beni bu yüzden zindana attırdı.

Fatih, papazı affettikten sonra İstanbul'un geleceği hakkında bir kehanette bulunmasını ister. Bunun üzerine papaz der ki "Bu şehri sizden savaş yoluyla alamayacaklar ama siz parça parça satıp elinizden yitireceksiniz."

Uzun zaman önce sanırım bir dergide okumuştum, hikayenin aslı var mıdır bilemem, ama günümüzde yaşananları çok iyi özetliyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,706
35,979
İstanbul
Bu kadim kenti bize miras bırakan Fatih Sultan Mehmet'i ve "geldikleri gibi giderler" inancıyla İstanbul'u işgalden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle anıyorum. Bir de İstanbul'u günümüzde adeta Arap istilasına maruz bırakanları esefle kınıyorum..
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
303,209
İstanbul'un fethinin 569. yılı kutlu olsun.
Dostlar hislerimize tercüman olmuşlar...
Fetihler kadar fethedilene sahip olabilmek de önemlidir.
Selamlar...
 
Üst