Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Introducing..." serisi bilimden felsefeye, edebiyattan sanata, psikolojiden politikaya pek çok ana başlık altında yüzlerce grafik rehber içeriyor ve ele aldığı konularda "hap" bilgiler vererek oldukça başarılı bir şekilde okuyucunun bir fikir edinmesini sağlıyor. Bende de "hard-copy" olarak 3-4 tanesi mevcut. Değerli @balkan üstadım, bendeniz de neleri yüklerseniz talibim. Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Amerikalıların dünyayı kendilerinden ibaret sanmasına bayılıyorum! Koca ansiklopedi içinde Avrupa çizgi romanı namına hiçbir şey yok! Yine de, Amerikan çizgi ve grafik romanları hakkında önemli bir başvuru kaynağı. Değerli @balkan üstat, paylaştığınız için teşekkür ederim.
Çok teşekkürler değerli @balkan . Bu kitap hem içerdiği biyografik bilgiler hem de efsane çizer Crumb'ın çizgileriyle , mutlaka her arşivde bulunması gereken eserlerden . Sayfaları karıştırdığım kadarıyla , aynı zamanda usta yazarın eserlerinin adeta görsel sergisini görüyorum karşımda . ( Bu açıdan arşivimdeki adresi belli oldu ,'' Kafka Çizgi Romanları '' !!! ) Sağ olun , var olun @balkan .
Tam ben de Crumb'ın çizgilerinin Kafka'ya ne kadar yakıştığından bahsedecektim ki, @eankara üstadımız söylemek istediklerimi aynen ifade etmiş. Bana da değerli @balkan üstada teşekkür etmek kalıyor...
Her zaman olduğu gibi , dostum @Calligrapher'in mesajı benim de düşüncelerimi yansıtıyor. Amerikalıların dünyayı kendilerinden ibaret sanmaları konusu , geçenlerde rastladığım ' Sanat Tarihi '' ansiklopedisi'ni gördüğümde yeniden dikkatimi çekmişti . Kıtanın son derece sınırlı tarihine karşın , her alandaki '' hegamonik '' yaklaşımı doğrusu çizgi roman ansiklopedisi konusunda da görülüyor. Kitabın adı , son derece genel olmasına karşın , içerik değerli @Calligrapher'in işaret ettiği gibi , biz çizgi roman severler açısından '' kabul edilebilir gibi değil '' . Ama , her kaynak kitabın önemi olduğu gibi , bu ansiklopedinin de en azından kapağındaki isimin karşılığı gibi olmamasına rağmen '' Amerikan Çizgi Romanları '' konusu açısından güzel bir bilgi kaynağı . Çok teşekkürler @balkan .