Tarantula
Onursal Üye
- 9 Ağu 2010
- 661
- 2,978
İster burası olsun, ister diğer internet üzerindeki insanların karşılıklı etkileşimde bulunduğu ortamlar olsun hepimiz bir süre sonra belli konularda tecrübe kazanıyoruz. Burası sanal bir dünya ve gerçek dünyada bile o dünyanın kurallarını öğrenmemiz yıllar sürebiliyor. Hatta farklı bir ortama (bir köy ortamına, küçük bir ilçeye, başka bir ülkeye) gittiğimizde dahi bu öğrenme sürecinin devam ettiğini görebiliyoruz.
Bu başlığı açmamdaki sebep, sanal dünyada ve bu tür ortamlarda hepimizin kazandığı tecrübeleri birebir yazmamız için bir vesile olmasıydı. Birbirimizden öğrenebileceğimiz çok şey var ve bu başlık buna yardımcı olabilir diye düşündüm. Herkes edindiği tecrübeleri karınca kararınca yazsın istedim.
- Büyük harfle yazmak bağırma anlamına geliyor
- Fotoğraf paylaşacağın vakit bunu her yaştan insanın göreceğini unutma
- Her zaman nazik olmaya çalış.
- Yazdığın yazıyı göndermeden önce oku ! oku ! oku !
- İyi niyetle yazdığın bir yazı farklı bir şekilde algılanabilir. Gelecek tepkileri buna göre değerlendir.
- Özele çok girme.
- İnsanlar sanal hayatı reele taşımak istemeyebilirler, saygı duy.
- Herkesin birer birey, ve onuru olduğunu unutma.
- Burada okuduğun ve yazdığın şeyleri birebir gerçekleştiremeyebileceğini hatırından çıkarma.
- Öfkelendiğinde, kırıcı olmaya başladığında bilgisayarı kapat. Belli bir süre sonra gir.
- Seninle aynı şeylerden hoşlanan insanlar, senin gibi olmak zorunda değil.
Benden bu kadar
Bu başlığı açmamdaki sebep, sanal dünyada ve bu tür ortamlarda hepimizin kazandığı tecrübeleri birebir yazmamız için bir vesile olmasıydı. Birbirimizden öğrenebileceğimiz çok şey var ve bu başlık buna yardımcı olabilir diye düşündüm. Herkes edindiği tecrübeleri karınca kararınca yazsın istedim.
- Büyük harfle yazmak bağırma anlamına geliyor
- Fotoğraf paylaşacağın vakit bunu her yaştan insanın göreceğini unutma
- Her zaman nazik olmaya çalış.
- Yazdığın yazıyı göndermeden önce oku ! oku ! oku !
- İyi niyetle yazdığın bir yazı farklı bir şekilde algılanabilir. Gelecek tepkileri buna göre değerlendir.
- Özele çok girme.
- İnsanlar sanal hayatı reele taşımak istemeyebilirler, saygı duy.
- Herkesin birer birey, ve onuru olduğunu unutma.
- Burada okuduğun ve yazdığın şeyleri birebir gerçekleştiremeyebileceğini hatırından çıkarma.
- Öfkelendiğinde, kırıcı olmaya başladığında bilgisayarı kapat. Belli bir süre sonra gir.
- Seninle aynı şeylerden hoşlanan insanlar, senin gibi olmak zorunda değil.
Benden bu kadar