İnternet Dolandırıcılığı.

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,228
4,845
Sevgili site arkadaşlarım ve site yöneticileri,
Size dün yaşadığım bir tatsızlığı haber vermeyi uygun buldum ki başka arkadaşların da başına gelirse dolandırılmasınlar ve benim yaşadığım sinir bozukluğunu yaşamasınlar.Bu sitedeki arkadaşlardan gelen mesajlara bakarken, mesaj altında gördüğüm bir site (ÇROP) için yaptığım bir tık sonucu bilgisayarıma virüs girdi. Normak virüslerden farkı Emniyet Teşkilatımızın tam bir logosuyla desteklenerek, web kameramın benim isteğim dışında devreye girmesiydi. Biligisayarımın muhtelif suçlar içeren sitelere girmesi sebebiyle kilitlendiğini ve 200 lira parayı belirtilen hesaplara yatırmazsam iki gün içinde hakkımda cezai işlem başlatılacağı yazıyordu. Giriiş yaptığım iddia edilen konuları saymaya benim yüzüm tutmuyor. Bir bayan olarak kendimi ekranda takipte görmek de cabası, sağ olsun kankam hemen duruma el koydu. Savok'a verdiği hukuki destek ve açıklama için çok teşekkür ederim. Para ödemedim tamam ama can sıkıcı ve tacizkâr bir durum ve de vakit kaybı yaşadım. Bunu sizlere de yazma amacım da kanmayın arkadaşlar. Türk Polisi bir suç varsa internetten para istemez doğrudan gelir, tesbit edilen bir suç varsa gereğini yapar.Dikkat edin, saygılar :(.

savok

Admin
30 Eki 2009
20,016
85,147
Kasımpaşa
Öncelikle geçmiş olsun. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Özellikle masum insanlara yönelik olması ve genellikle bu saldırıya uğrayanların pek fazla şikayet etme yanlısı olmamaları nedeni ile bu tür insanlar vahşice saldırmaktadırlar. Pandora'nın da yazdığı gibi Emniyet Teşkilatı asla para istemez. Trafik cezalarını bile tahsile yetkisi ve görevi yoktur. Bu tür gelen mesajlara kanmayın. Bir de içeriğinde kandırmaya ve sizin ilginizi çekmeye yönelik mesajlara hiç girmeyin.Tekrar geçmiş olsun.

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,738
İnsaları kendi bilgisayarlarının kameralarını bazı proğramlarla ve gizlice çalıştırıp izlemeye alanların olduğunu öğrendiğimden beri..

Daha artistik çekiyorum..

Kapının kolunu tabii..:d

grifit

Aktif Üye
21 Ağu 2011
271
332
Geçmiş olsun Pandora1972.
Dolandırıcıların ÇROP etiketi kullanması ise ayrı bir faciya.

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,805
2,656
metu
İnternet ortamı çok ilgi çekici olmakla beraber,oldukça fazla tehlikeli durumda içeriyor,dikkatli olmak çoğu zaman yetmiyor.Ben bu halimle kaç kere bilgisyara format attım.Fakat bilgisayarların en kalitelisinden virüs programları ile korunması şart.Diğer durumlarda ise bilgili arkadaşlardan yardım istemek ve yardım edecek arkadaşı bulmak ise büyük şans.Geçmiş olsun kardeşim.

prestij16

Süper Üye
9 Ağu 2010
2,575
3,397
bu sıralar çok çoğaldı bunlar
cep telefonuna hergün mesaj geliyor
okumadan siliyorum

benim anlamadığım şey şu
şu çete çökertildi bu çete çökertildi
iyide yine yenileri çıkıyor
demekki çökertilen çeteler tekrar salınıyor
cezaların katsayısı artırılmalı bence

11 Nis 2010
593
587
Başka dolandırıcılar da var.
Mail atıyorlar sitemize üye oldunuz ücret ödeyeceksiniz,
Yoksa hakkınızda yasal işlem başlatacağız diyen.

İnternet dolancıların mekanı oldu, daha neler göreceğiz bakalım.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,746
44,832
denize sıfır

Bana da 2-3 ay önce bi telefon geldi ben çeşme emniyet müdürü zeki dedi sizin telefonunuzdan terör örgütüyle görüşme yapılmış dedi (arka fonda telsiz sesi efektleri bol miktarda:))
Ee nolmuş ben her gün görüşüyorum sende gel katıl bize dedim biipppppppppppppppppppppppppppp..
Kapattı kereviz.:D

savok

Admin
30 Eki 2009
20,016
85,147
Kasımpaşa
Sevgili BB
üstte yazmış olduğunuz mesajı
ve hazır cevaplılığınızı pek beğendim.
Çok latifsiniz.
Dediğiniz gibi maili de açmıyorum.
Sevgiler.

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,738
Telefon hususunda benim gibi yapın sevgili çizgi roman severler.

Telefonla arayana "Alo" demeden ana avrat düm düz gidiyorum.

Bunu da nasıl öğrendim?

Bizim sülale geniş.Tam cuma günü ezan vakti arayan arayana..Kendi kendime dedim ki:"Jean Marcel sen her hangi bir çıkar için ki bu çıkar ne olursa olsun bunlar gibi yapar mısın?"

Değil dünyayı kainatı verseler ben böyle bir şey yapmam..

Netice de arayana bastım kalayı..

Geçen gene kim bilir kim aradı?

Ana avrat..

Son düzenleme:
11 Nis 2010
593
587
37495736030766072598743347810n.jpg

Böyle bir ekran çıkıyormuş.

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,228
4,845
37495736030766072598743347810n.jpg

Böyle bir ekran çıkıyormuş.

Aynen bu çıktı arkadaşım; durumu idrak edene kadar yaşadığım kamera stresi beni paranoyak yaptı. Bilgisayarların kamera gözlerini iptal ettim, bayansanız taciz hissi dolandırılmanın önüne geçiyor; yapanı bulsam neyse bulursam gazetede okursunuz.