Teknoloji özürlü birisi olarak sormak istiyorum: Sayın karlıova, bu eserleri nasıl indirebiliriz? Linklerin açtığı sitede satın alarak indirme dışında benim bilemediğim, göremediğim bir yer var mı? Her halükarda bu ilgi çekici çalışmalardan haberdar ettiğiniz için teşekkürler.Vay vay, bu ne sürat Osidi dostum anında görüntü denir buna. Arşivde mevcuttu sanırım. Tiburce Oger'nin ÇD koleksiyonu oldukça gelişti, Western sevenleri mest edecek diğer bir sanatçı önerim Patrick Prugne. Suluboya çalışmaları muhteşem. Genellikle erken dönem, henüz Doğudan Batıya çok geçilmeyen ABD kurulmadan önceki dönemi anlatıyor son dönem eserlerinde.
Kronolojik sıraya göre aşağıda listeledim. Herbiri kendi içinde bir öykü olmasına rağmen karakterler sonraki albümlerde tekrar karşımıza çıkabiliyor. Hatırladığım kadarıyla Frenchman-Pawnee-Iroquois bir üçlemeydi. Bunların maalesef İngilizcesi yok bildiğim kadarıyla.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Evet, bazıları sitede var. Sağ olsunlar Osidi ve büyük beyaz paylaşmışlar. Ben de bir nebze frankofon sayılırım, o yüzden orijinalden okuma sıkıntım yok, fakat önceki mesajda belirttiğim gibi indirme, "online" okuma gibi şeylerde zorlanıyorum. İlginize teşekkür ederim.Meminca dostum beğendiğinize sevindim. Bunları ben orijinal albüm halinde okudum. Fransız lisesi mezunuyum ve yılın yarısını Québec - Montreal'de geçiriyorum. Orada belediye kütüphanelerinde çoğu albümlere erişmek mümkün. Bunların dijital versiyonları bazı paylaşım sitelerinde bulunabiliyor, Osidi dostum da indirip foruma külliyat olarak yüklemiş zaten. İrokua'nın Türkçe çevirisi de yüklenmiş. Umarım ileride Türkiye'de yayınlanma imkanı olur, şimdilik hayal gibi olsa da.