scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,210
- 75,902
İlginç ve Yapısal Olarak Mükemmel Bir Pdf Dosyası
109 MB'lık pdf Dosyadan 3 GB jpeg Çıktı (her biri 6975 pixel ve 300 dpi!)
Üstelik Hiç Kalite Kaybı yok
Ben Bir Açıklama Bulamadım
Aşağıdaki "puro reklamı" sayfasını "Playboy" dergisinin Aralık 2015 sayısından jpeg formatında çıkarttım. Resmi içinden çıkarttığım "pdf" formatındaki dosya sadece 109 MB olmasına rağmen, içinden çıkan tek bir sayfa "22 MB". Dergi hacimli, yani tam 132 sayfa. Bu hesapça sayfaların hepsini jpeg olarak açığa çıkartsak yaklaşık "3 GB" yer kaplayacak! Oysa tekrarlıyorum pdf dosya 109 MB'tı. Bir de jpeg dosyalar "6975x9375 pixel" gibi devasa bir boyutta çıkıyor. Photoshop'ta çözünürlüğüne baktım: 300 dpi! İndirip bakarsanız görüntünün de olağanüstü mükemmel bir kalitede olduğunu göreceksiniz. Buradan şu anlam mı çıkıyor? Pdf oluşturma yazılımlarının kullandığı sıkıştırma algoritmaları bu kadar mükemmel olabilir mi? 3 GB'ı 109 MB'a sıkıştırıyor, ama tekrar açınca hiç kalite kaybı olmuyor (Photoshop'un "Smart Object"leri gibi, ya da tıpkı bir vektör görüntü gibi, büyütüp küçültürken aynı kalitede kalıyorlar), görüntü cam gibi, yazılar jilet gibi! Bu mümkün olabilir mi? Anlaşılan mümkün olmuş!. Bu pdf oluşturma yazılımını merak ettim, "belge özellikleri" (info) bölümünde "PDF-XChange Viewer [Version: 2.0 (Build 41.5)" ibaresi var. Hem hayran oldum, hem kıskandım. Acaba bu şekilde pdf oluşturabilmek için ne yapmalı? Bu pdf yazılımı hakkında bilgisi olan var mı? Harika bir şey bu. En yüksek çözünürlükte tara, sonra dosyayı pdf yap, bunu yaparken dosyayı 25-30 kez sıkıştır. Hem az yer kaplasın, hem hiç kalite kaybı olamasın. İstediğin zaman da tekrar jpeg formatına çevir, ilk taradığın kalitede sonuç elde et. İnanılmaz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(Mega)Daha büyüğünü doğrudan buraya alamadığım için bir fikir verebilsin diye 1800 dpi'a düşürdüğüm versiyon (o bile mükemmel!)
Photoshop'un gösterdiği gibi, pixel ve çözünürlük bilgileri ve dosya boyutu
Son düzenleme: