Hicri Yılbaşınız Kutlu Olsun!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
961
Bursa
Tüm İslam Aleminin ve siz sevgili diyar dostlarımın Hicri Yılbaşı Kutlu Olsun. Hayırlı ve Bereketli bir yıl dileğiyle...

Hicri Yılbaşında okunacak dua:

Elhamdülillâhi Rabbi'l-âlemin.

Vassalâtü vesselâmü alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn.

Allahümme ente'l-ebediyyü'l-kadîm, el-hayyü'l-kerîm, el-hannân, el-mennân. Hâzihî senetün cedîdetün. Es'elüke fîhe'l-ısmete mineşşeytânirracîm, vel avne alâ hâzihinnefsi'l-emmâreti bissûi ve'l-iştiğale bimâ yukarribünî ileyke, yâ ze'l-celâli ve'l-ikrâm, birahmetike yâ erhamerrâhimîn. Ve sallallâhu ve selleme alâ seyyidinâ ve nebiyyinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve ehl-i beytihî ecmaîn.

mnyyf1453

Süper Üye
9 Tem 2009
500
137
kardeşim emeyine sağlık..

İnan.!............ama yalnızca bildiğin gerçeklere

Güven.!...........ama yalnızca içinde bağlandıklarına.

Sev.!.............ama yalnızca hak edenleri.

paylaş.!..........ama yalnızca değerini bilenlerle

alasur

Aktif Üye
7 Haz 2011
329
155
Teşekkürler
hatırlattığın için Allah razı olsun
1433. yıl idi galiba di mi ... :89:

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
961
Bursa
lütfen Türkçe kullanın, Türkiye'de yaşıyoruz

Vay be! Günün birinde bu lafla karşılaşacağımı rüyamda görsem inanmazdım valla. Hem de Türkçeyi bazı zamanlar aşırı itici olacak derecede savunmama rağmen.Cidden şu dünya da herşey gelebiliyormuş insanın başına. Size şunu sormak istiyorum hayatınızda hiç ok, bye, tmm vb. kullanmıyorsanız bir şey diyemem ama kullanıyorsanız ve bunu diyorsanız, bu laf size göre ne derece doğru? Türkçemizi savunmak sadece ingilizce dışında ki tüm dillere karşı değil ingilizcenin dilimize sinsice soktuğu ok leri, bye ları da görmezden görmeyip karşı çıkmakla olur. Şimdi hemen biri çıkacaktır otobüse de çok oturgaçlı göttürgeç diyelim o zaman diye. Benim niyetim bunlar değil öncelikle bunu belirteyim. Nasılsa zamanında computerı çok güzel bir şekilde Bilgisayar olarak dilimize sokmuşsak otobüste, telefonda, fax da öyle girdi artık bunlara Türkçe değil demek tuhaf olur. Tamam fax yanlış örnek olmuş olabilir ama kimseninde belge geçer dediğini duymuyorum.Neyse lafı lazma uzatmaya gerek yok ayrıca dualar tek dilde olur o yüzden yazabileceğimiz en Türkçe hali bu bende onu yazdım. Anlamı zaten duanın açıklaması olduğu için aynı etkiyi yapmayacaktır. Cuma namazında, bayram namazında falan Fatiha okuyacağımız zaman Besmele çekerken "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla" diye mi başlıyoruz yoksa Arapça daha doğrusu Kur'an da yazıldığı gibi mi okuyoruz?
Bunları bir düşünmek gerekir ;)
Allah'a emanet olun.

Son düzenleme:

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,899
141,098
Tüm islam aleminin ve müslüman kardeşlerimizin hicri yılı hayırlara vesile olur inşaallah.
Arkadaşlar bunun türkçesi veya arapçası diye polime girmemenizi rica ediyorum,bu konunun forumumuzda tartışma konusu olmaması lazım.
Kutlamak isteyen kutlar.

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
961
Bursa
Merak etme abi zaten benimde niyetim polemik yapmak değil bende senin dediğini diyorum Dua'nın Türkçesi, İngilizcesi, Almancası, Japoncası olmaz dua her yerde aynı duadır.

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Anlamı zaten duanın açıklaması olduğu için aynı etkiyi yapmayacaktır. Cuma namazında, bayram namazında falan Fatiha okuyacağımız zaman Besmele çekerken "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla" diye mi başlıyoruz yoksa Arapça daha doğrusu Kur'an da yazıldığı gibi mi okuyoruz?

Keşke bu yazdığın gibi olsa. Yanlış anlaşılmasın ama yukarıda yazan duadan Arapçasını okuyupta bir anlam çıkarabilen kaç kişi var yada cumaya gittiğimizde imamın okuduğu ayetleri anlayabilen? Keşke her ayet, dua vs. Arapça değil de Türkçe okunsa da insanlar inandıkları dinin kutsal kitabında yazanları anlayıp kafa yorabilse.

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,375
Konunun gereksiz tartışmalara gitmemesi için şu andan itibaren kilitlenmiştir.
Saygılarımla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...