Hepinizi seviyorum

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,221
2,305
LÜLEBURGAZ
bu kez ne bir kitap
ne şiir
ne resim ne karikatür
sadece duygularımı paylaşmak istiyorum...

insanlar bazen en sevdiğine bile "seni seviyorum" diyemezler...
seni seviyorum demek zor gelir bazen insanlara
ben
bense içimden geldi
şimdi söylemek istiyorum
tüm çizgi diyarını
burada tanıştığım tüm dostlarımı
hepinizi
hepinizi çok seviyorum...
bu yaz geçirdiğim böbrek ameliyatım sırasında arayıp, halimi soran dostları, aramayıp ta sadece aklından geçirenleri bile
hepinizi çok seviyorum

bilemem neden zor gelir insanlara "seni seviyorum" demek
ben
ben tüm çizgi diyarı üyelerini
hepinizi
hepinizi seviyorum...
:46:

hanefi

Süper Üye
13 Şub 2010
3,143
843
Sevgili Kardeşim,

İnsanlara "Seni seviyorum" demek, Peygamberimizin bir emridir. Bu nedenle, bir kişiye seni seviyorum dediğinizde doğrudan sevap kazanmış olursunuz.
Demek ki insanlara"seni seviyorum" diyebilmek gerçekten de çok önemli bir iş.
Böyle önemli ve de içinde bulunduğumuz zamanda gerçekten çok ihtiyacımız olan bir konuyu gündeme getirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
(Ne de olsa şair gönlü başka oluyor ve böyle incelikleri daha kola yakalayabiliyor.)

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,221
2,305
LÜLEBURGAZ
sevgili hanefi çok teşekkürler... "Seni seviyorum" demek veya başka duyguları ifade etmekten nedense sakınıyoruz... çoğu zaman biz insanlar yüreğimizden geçen ve hatta dilimizin ucuna gelen duygularımızı söylemeyiz... sonra... sonra bazen pişman oluruz keşke deriz... keşke söyleseydim... bilmiyorum işte ben bu konuyu içimden gelen duyguları mümküm olduğunca kelimelere dökmeye çalışarak açtım... yüreğimden gelen hisleri paylaştım sadece... ve söyleyemedikleri, dile getiremedikleri duygular yüzünden pişmanlık duymamaları için tüm insanların duygularını ifade edebilmelerini diliyorum...

hanefi

Süper Üye
13 Şub 2010
3,143
843
Sevgili Gürsel Kardeşim,

Hissettiğim kadarıyla, o ince rûhun yine cuş u huruşa (kaynayıp taşma) gelmiş. Yûnus gibi çağlıyorsun. Bence şiir yazmanın tam zamanı.
Keşke herkes senin şu an yaşadıklarını, hissettiklerini hayatlarında zaman zaman yaşayabilseler, sevmenin ne kadar güzel bir şey olduğunu kavrayabilseler, anlayabilseler.

2005 yılında kaleme aldığım naçizane bir şiir denememi buraya almak istiyorum.
Asla bir iddiam yok, sadece içimden gelmişti, öylesine yazdım. (Hatalarım için peşinen özür diliyorum.) Konu sevmek olunca çam sakızı çoban armağanı, seni gönüllemek istedim.

Selam ve saygıyla.

Seni makâmlar kadar seviyorum

Saçların sanki Muhayyer, savruluyor rüzgârda,
Dişlerin sanki Mâhûr, parıldıyor karanlıkta,
Dudakların sanki Hüzzâm, kavuruyor bu soğukta,
Sevgilim seni makâmlar kadar seviyorum.

Dilin sanki Bestenigâr, uğraştırır sâzendeyi,
Boynun sanki bir Gül-i zâr, bakıştırır âvâreyi,
Nazarın sanki Sâzkâr, ötüştürür hânendeyi,

Kürdi’li hicâzkâr şal olmuş omuzuna,
Muhayyer kürdî gül olmuş topuzuna,
Sultân-î yegâh bal olmuş ağızına

Râst, Uşşâk, Hümâyûn, hepsi seni çağrıştırır,
Hüseynî, Garip hicaz, gözyaşımı akıştırır,
Sabâ ile Şevkefzâ gönlümü yatıştırır,

Âşığım sana sevgilim içli Hicâzkâr kadar,
Aramızda ayrılık var Vech-i arâzbâr kadar,
Aşkımız süzülsün Ferah-fezâya kadar,

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,228
4,845
"Seni seviyorum" diyebilmekten ziyade sevdiğinin yanında olmaktır bence önemli olan.
Zamanında özel ya da dostluk ya da aile ilişkilerimde sevdiğimi sandığım pek çok kişi için bu duygunun karşılıklı yanılsama olduğunu gördüm.
Şimdi bu kadar savurgan kullanmıyorum bu cümleyi ama sevdiğim insanlara bunu hissettirmeye çalışıyorum;onlar için emek harcıyorum,dertlerinde yanında oluyorum,sevinçleri sevincim oluyor.
Bence bu içi doldurulmamış bir kuru cümleden daha ısıtıcı.
Ve yanlış anlama sevgili Gürsel bunlar senin içtenliğini sorgulamak amacıyla değil kendi hayat tecrübemin sonucu olarak paylaşıldı.
Bir zamanlar "seni seviyorum"diyenler şimdi sevgisini şarta bağlıyorsa bilsinler ben "Pavlov'un köpeği" değilim.,
Yaratanı sevsem de her yarattığını sevemiyorum.