scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,889

Hayat Tarih Gazetesi - 25
Günlük Gazete Tarzında Hazırlanmış
Dünya Tarihi

İnsanlığın Başlangıcından Kore Harbine Kadar
Orijinali: News of the World: A History of the World in Newspaper Style (Prentice-Hall, Inc. ABD), 1953
Türkçesi: Tifdruk Matbaacılık Sanayii A.Ş. Basımevi, 1956
Türkçe ilâveler: Yılmaz Öztuna
Fasiküller: 4'er sayfa, tabloid boy
Bittiğinde toplam 208 sayfa olacak (toplamda 52 sayı)

3k0WO6J.jpg

axnADQz.jpg

fyflerK.jpg

BlT1NVn.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
12 Şub 2010
15,006
545,544
Son bir kaç paylaşımın bu da dahil, resimleri bende görünmüyor.

Teknik işlerden de pek anlamıyorum:)

Yılmaz Öztuna katkısıyla Türkçe yayınlanan bu gazete, tarih sevgimin oluşmasında rol oynamıştır.

Tekrar teşekkür ediyorum üstadım.

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,889
Son bir kaç paylaşımın bu da dahil, resimleri bende görünmüyor.

Teknik işlerden de pek anlamıyorum:)

Yılmaz Öztuna katkısıyla Türkçe yayınlanan bu gazete, tarih sevgimin oluşmasında rol oynamıştır.

Tekrar teşekkür ediyorum üstadım.

Sevgili "profesör" üstadım, bende resimler görülüyor. Farklı bir bilgisayardan da girdim yine görülüyor. Ama bu sorun bana hiç de yabancı değil, ve zaman zaman da yeniden hortluyor. Bu yazıyı Hayat Tarih'in 14. sayısında da yazmıştım (o zaman da bir kez daha ortaya çıkmıştı). Aynı sorundan muzdarip katılımcılar da buraya yazarlarsa bilgimiz olabilir. Sorun DNS erişimiyle ilgili olabilir (bir tür sansür). DNS değiştirerek sorun çözülüyor. Erişim engellemesi bölgesel de de olabilir (servis sağlayıcılarla ilgili). Konu daha önce ÇD'nda birkaç kez tartışılmıştı (aşağıda linki var). Önce DNS ayarlarınızı değiştirmeyi deneyebilirsiniz (önce önbelleği de boşaltın-F5'le). Genelde DNS ayarlarını 8888 ve 8844 yaparak sorun çözülüyor. Bu da sorunu çözmezse ücretsiz VPN sunucularından birini ("Zenmate" gibi) kullanmayı deneyebilirsiniz. Aşağıda ilgili mesajların linkleri var. şurada ve şurada

Sevgi ve saygılarımla.

12 Şub 2010
15,006
545,544
DNS ayarım 8888 8844 zaten sevgili scanfan.

Bir ara benzer durumda ZENMATE yi denedim. Sonra süresi doldu ve paralı üyelüe zorladı. Uzun süre beni delirrti ZENMATE. Olur olmaz zamanda bilgisayarımı taciz etti durdu. Sonunda bilen birine komple sildirip engel koydum da rahatladım. Aynı macerayı bir kez daha yaşamak istemem:).

Bir ara başka paylaşımlarda da resimleri göremiyordum. Sonra kendiliğinden düzeldi. Eski Hayat Tarih Gazetelerinin resimlerini halen görüyorum da şu son bir kaç gündekileri göremiyorum.

Şimdilik bekleyeceğim. Sonra bir çaresine bakmaya çalışırım:)

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,201
İstanbul
Paylaşım için çok teşekkürler sevgili scanfan dostum.
Diyar kütüphanemize yaptığınız katkı çok büyük. Bir kocaman teşekkür de bunun için ediyorum...

Bazı resimlerin görünmemesi sorununa gelince; Bu durum, biraz da resimleri yüklediğimiz siteyle alakalı sanırım...
Bu sitelerle ilgili çok bir bilgim olmamasına karşın, bu konuda kendi kullandığın siteyi hepinize önerebilirim...
Ben, "Photobucket"i kullanıyorum ve şimdiye değin resimlerimin görülmemesi gibi bir sorunla karşılaşmadım.
Hepinize selam ve sevgilerimle...
.
.

kadirnip

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Kas 2014
4,653
22,385
Adana
Sevgili Scanfan, Hayat Tarih Gazetesi paylaşımlarınız, benim gibi tarih severler için, bulunmaz bir nimet açıkçası... Gerçek anlamda, büyük keyif alarak takip etmekteyim... Çok teşekkürler... Elinize sağlık...