Hanımlara Çizgi Roman Önerileri, Düşünceleriniz Gözlemleriniz

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
662
2,970
Merhabalar. Bugün internette birbirine manga sitesi tavsiye eden iki hanım arasında bir yazışmaya şahit oldum. Aklıma takıldı. Malum sitemizde bildiğim kadarıyla Asuman Demir isminde bir hanım çizgi roman sevdalısı var, onun dışında bilmiyorum. Hanımlar o kadar çizgi romana düşkün değil. Sorum şu

Çevrenizde tanık olduğunuz çizgi roman okuyan hanımlar (Eşleriniz, kızlarınız, arkadaşlarınız, anneniz vs) hangi çizgi romanları seviyor ? Ki buna göre biz de çevremizdekilere tavsiyelerde bulunabilelim, satın almaya teşvik edebilelim. Benim ilk aklıma gelen yenilerden Julia (Bana göre +16 - + 18 yaş üstü için uygun) ve eskilerden serseri ruhuyla kadınların hoşuna gittiğini düşündüğüm Mister No'muz (+16 yaş üstü) :) Sizin gözlemleriniz ne yönde ?

Tavsiyede bulunurken lütfen yaş baremini mutlaka belirtin.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,098
37,241
İstanbul
Hocam, sen de işaret etmişsin; açık ara Julia. Çizgi romanla münasebetleri Julia'dan ibaret olan iki kadın arkadaşım var. Bir başka arkadaşım da ben ne okursam çoğunu okuyor. Doğrusu özellikle kadınların ilgisini çekecek başkaca bir çizgi roman da gelmiyor aklıma. :)
 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,907
Şu adreste diye bir haber var. "Cennetteki Yabancılar" dünya çapında kadınların en çok okuduğu çizgi roman olarak gösterilmiş. Bana azıcık reklam gibi geldi, ama yine de ilgilerinize sunmak istedim.
Bizim çocukluğumuzda kızlar "Tina" okurlardı. Sırf bu nedenle kötü (!) izlenim vermemek için oğlan çocukları herkesin içinde bu dergiyi okumazlar, hatta ellerine bile almazlardı.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
20,016
85,147
Kasımpaşa
Üzülerek ve de sıkılarak hatta yerin dibine girerek çevremde bir tane bile çizgi okuyan kadın, kız dişi bir varlık olmadığını söyleyebilirim... Ne zaman bahsetsem ooo biz hepsini biliyoruz, ne güzel diyerek heyecanlanıyorlar, ancak okumaya gelince ıııh!.. İşte böyle!
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,061
20,585
Kamlançu
Kızılmaske'yi sevmediklerini söyleyebilirim sadece. Annemden biliyorum :)
Oğlumun doğumu için geldiğinde evdeki Dylan Dog, Thorgal ve Tom Miks'i okudu, Kızılmaske'yi biraz okuyup "bu hiç güzel değil, öbürleri süperdi" dedi :)
 

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
594
3,771
istanbul
anneme sordum en sevdiği çizgi romanlar şu sıralamada:
1. teksas
2. tommiks
3. zagor
4. fatoş
5. tenten

( hımm. annem fumetticiymiş resmen. )
bence ken parker da bayanların hoşlanabileceği bir karakter.
 

atilkurt

Onursal Üye
4 Ocak 2010
334
1,383
Amcamın kızı eskiden bilka yayınlarından çıkan maskeli kadın'ı okuyordu, şimdi ne yapıyor bilmiyorum.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,141
77,482
hiçbiryerde :)
İlyas bir ara Kızılmaske'yi kadınlar da alıyor demişti.
Okumak için mi, hediye için mi bilmem :)

Kadın erkek ayırımından çok
"bu toplum neden okumuyor?"
sorusu daha çok aklıma takılıyor.

Kaliteli basılmış, iyi bir çizgi öyküyü herkes okumak ister,
o herkesi de etrafımda göremiyorum, son sözüm bu :)
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,907

ABD'de şöyle bir site kurmuşlar "women read comics in public" (Halka açık Yerlerde Çizgi Roman Okuyan Kadınlar). Bir "Tumblr" sitesi, yani genelde fotoğraflardan oluşan bir sosyal ağ sitesi. Amerikan sitesi olduğu için haliyle fotoğraflarda kadınların okudukları çizgi romanlar hep "Amerikan comics'leri".(Not: Bu sitenin 14 milyon kullanıcısı varmış)


 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,098
37,241
İstanbul

ABD'de şöyle bir site kurmuşlar "women read comics in public" (Halka açık Yerlerde Çizgi Roman Okuyan Kadınlar). Bir "Tumblr" sitesi, yani genelde fotoğraflardan oluşan bir sosyal ağ sitesi. Amerikan sitesi olduğu için haliyle fotoğraflarda kadınların okudukları çizgi romanlar hep "Amerikan comics'leri".(Not: Bu sitenin 14 milyon kullanıcısı varmış)



İlginç. Öncelikle neden böyle bir siteye ihtiyaç duyuldu acaba? ABD'de de bizdeki gibi çizgi roman okuyanlara karşı bir "hafife alma" algısı mı var ki? Site bu algıyla mücadele etmek için kurulmuş olabilir mi? 14 milyon kullanıcının varlığı ya bu algının çok gerçekci olmadığını ya da zaman içerisinde 14 milyon üyeye ulaşarak iyi yol kat ettiklerini gösteriyor. :)

Aynı site bizde olsa kaç üyesi olurdu acaba? 400? 500?

Sitenin ismi Halka açık Yerlerde Çizgi Roman Okuyan Kadınlar değil de Halka açık Yerlerde Çizgi Roman Okuyanlar olsa bu sayı 2000'e ulaşır mı?

Bir ara şöyle bir başlık açmıştım: Çizgi Romanı Yaygınlaştırmak İçin "Naif" Öneriler

Bu başlıktaki önerilerimden birisi de kamuya açık yerlerde çizgi roman okumaktı. Ben ısrarla bunu uygulamaya çalışıyorum. :)
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
59
144
denizci

ABD'de şöyle bir site kurmuşlar "women read comics in public" (Halka açık Yerlerde Çizgi Roman Okuyan Kadınlar). Bir "Tumblr" sitesi, yani genelde fotoğraflardan oluşan bir sosyal ağ sitesi. Amerikan sitesi olduğu için haliyle fotoğraflarda kadınların okudukları çizgi romanlar hep "Amerikan comics'leri".(Not: Bu sitenin 14 milyon kullanıcısı varmış)



diren11'e katılıyorum; çok ilginç :Z

Fakültedeyken bir sevgilim vardı; Conan manyağı idi ve kaçırdığı sayı yoktu, tabii ben de bedavadan okurdum ;)

Bu arada; ben fotoromanı, kıllık olsun diye söyledim"di" :Ğ
 

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
1,012
3,343
Tespit edilemedi
Hanımlara hitap eden çizgi konusunda manga olarak shoujo ve josei sayılan çizgileri referans alıyorum. Bunların ortak özellikleri ise aşk, dram, komedidir genelde. İçerisinde vurdulu kırdılı şiddet unsuru falan içeren çizgileri tercih etmezler kanısındayım. Çevremde çizgi okuyan birisi yok. Sadece yorumum bu yönde.

Örnek olarak; Cat Street, Love Com, Strobe Edge'i gösterebilirim. Bu tip okuduğum birkaç tane çizgiyi ben bile beğenmiştim. İlk aklıma gelen çizgiler bunlar.

Ortak nokta bayan karakter, duygusal konular, hayattan kesit vs. olan tüm çizgiler. Bunların yanı sıra bayan yazarların çizdiği bir şey varsa onlar bile olabilir belki.


 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,210
75,907

.....(Not: Bu sitenin 14 milyon kullanıcısı varmış)



Küçük bir bilgilendirme hatası yapmış olabilirim. Yabancısı olduğum bu tür sosyal iletişim ağlarını kullanmadığım için olmalı. Sitenin 14 milyon kullanıcısı olmayabilir. Yahoo!nun sahibi olduğu Tumblr., bu ve benzeri birçok küçük blogu barındıran büyük bir sosyal ağmış. Bu gün itibariyle bünyesinde "200 milyon (!) mikro blog" varmış. "women read comics in public" de bu bloglardan biri olmalı. Aslında bu 'mikrobloğun' tam kullanıcı sayısını bilmiyorum. Sizleri yanıltmış olmak istemem. Herhalde "14 milyon kullanıcı" Tumblr'ın ilk kurulduğu yıllardan kalan bir bilgiydi, ve tüm sosyal ağın kullanıcılarını gösteriyordu muhtemelen. Şimdi bu rakam çok daha fazla olmalı. ÇD'da her zaman doğru bilgileri vermek adına bu düzeltmeyi yapmak istedim.
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
514
3,760
Maalesef çizgi roman esasen bir erkek hobisi. Tabii istisnai örnekler kaideyi bozmaz. Kendiliğinden çizgi roman okuyan kadın okura rastlamak pek nadirdir. Kalan çizgi roman okuyan kadınlarımız ise genellikle eşinin, abisinin vs zorlamasıyla ve biraz da hatır gönüle binaen bir kaç bir şey okur geçer. Ben eşime geçmişte Büyülü Rüzgar okutmuştum. Okurken beğenmişti ama sonradan konusunu bile hatırlamadı. Günümüz kadınlarının esas çizgi roman okurları genellikle ilkokul, bilemedin ortaokul seviyesindeki genç kızlarımızdan oluşuyor. Çünkü bu yaş grubu için çalışan bir yayıncı güruhu var. Efendim The Witch, ki ben kendime aldığım için ülkemizde çıkmış tüm sayılarına sahibim(topu topu 99 sayı çıktı zaten), Winx Club, Barbie vs piyasası ve kazancı bol, bazıları müthiş marka olan çizgi romanlar çıkıyor ve küçük kızlarımız tarafından hem okunuyor, hem izleniyor, hem de yan ürünleri çokça satın alınıyor. Winx çantası olmayan kızlarımız kendilerini eksik hissederlerdi bir ara. Hatta çok bilmiş eğitim bakanlığımız, dış kaynaklı kültür rüzgarına karşı iç kaynaklarımıza yönelik kültür atakları yapacağına, çizgi roman figürlü çantaları yasaklama yoluna gitmeyi denemişti! Şimdi yazarken farkettim, böylesine sığ insanlara bakanlık, milletvekilliği mevkileri sağlayan biz vatandaşların da bu andavallıkta payımız var. Neyse..

Az miktardaki gerçek kadın okurlarımızı bir kenara bırakalım. O başka bir tartışma konusu. Genel kadın okur kitlemiz, maalesef güdümlü yayıncılığın esiridir. Ahmet Altan gibi bir vatan haininin Aldatma vb başlıklı kitapları, sırf güdüm, reklam veya okumayan kadınlarımız kendilerini eksik hissediyor diye neredeyse milyona yakın satmıştır. Daha milyonlarca örnek sayabilirim. Çoğu kadınımız kendi okuma keyfine uygun kitap türünü bile bilmez. Kitap okumak için "trendleri" izler. Çoğu zamanda yemek yerken arkadaş toplantılarında "altta kalmamak" ya da hava atmak için günlük güdümlü yayınları pek bir takip ederler. Hmmm çevremdeki çok konuşan kokona tipleri düşününce, bu sevimsiz detayı yazmak bile sıkıntı verdi bana. Geçelim...

Halkımın %90'ından fazlası gerçek anlamda kitap vs okumaz. Kalan %10'unun kadın okur tarafı da azınlığı temsil ettiği için aslında çokta üzerinde durulası bir konu değildir!

Son olarak 80 öncesi döneme kendi arşivimden bir göz attım. 1965-1974 arası Hayat Resimli Roman ciltlerimi inceledim. Oradaki kadınlara yönelik magazin moda haberlerinde bile bir kültür birikimi hissediliyor. Şimdiki tablet-telefon okuyucusu kadınlarımızın o dergilerin bir iki sayısını okumaya çaplarının yeteceğini sanmıyorum. O yıllarda genç kızlarımız için Ceylan'dan Tina, Çiğdem vb bir dolu kızlara yönelik çizgi roman yayınlanmış ve yok satıyormuş. Sonrasında Pembe Seri vb çizgi roman dizilerine de rastladım sıkça. Ancak bu örnekler 80 sonrası bıçak gibi kesilerek günümüz "güdümlü kadın okur kitlesi"ne dönüşülmüş. Sanırım bir milletin içten içe çürümesi için okur oranının-özellikle kadın-düşük olması gerektiğini o zamandan hesaplayıp günümüze kadar getirmişler milletimi. Son bir kaç yıldır ülkenin haline bakınca müthiş başarılı olduklarını da itiraf etmem lazım!

Selamlar
Lami Tiryaki
 

Julien Sorel

Kıdemli Üye
10 Eki 2010
177
948
Maalesef çizgi roman esasen bir erkek hobisi. Tabii istisnai örnekler kaideyi bozmaz. Kendiliğinden çizgi roman okuyan kadın okura rastlamak pek nadirdir. Kalan çizgi roman okuyan kadınlarımız ise genellikle eşinin, abisinin vs zorlamasıyla ve biraz da hatır gönüle binaen bir kaç bir şey okur geçer. Ben eşime geçmişte Büyülü Rüzgar okutmuştum. Okurken beğenmişti ama sonradan konusunu bile hatırlamadı. Günümüz kadınlarının esas çizgi roman okurları genellikle ilkokul, bilemedin ortaokul seviyesindeki genç kızlarımızdan oluşuyor. Çünkü bu yaş grubu için çalışan bir yayıncı güruhu var. Efendim The Witch, ki ben kendime aldığım için ülkemizde çıkmış tüm sayılarına sahibim(topu topu 99 sayı çıktı zaten), Winx Club, Barbie vs piyasası ve kazancı bol, bazıları müthiş marka olan çizgi romanlar çıkıyor ve küçük kızlarımız tarafından hem okunuyor, hem izleniyor, hem de yan ürünleri çokça satın alınıyor. Winx çantası olmayan kızlarımız kendilerini eksik hissederlerdi bir ara. Hatta çok bilmiş eğitim bakanlığımız, dış kaynaklı kültür rüzgarına karşı iç kaynaklarımıza yönelik kültür atakları yapacağına, çizgi roman figürlü çantaları yasaklama yoluna gitmeyi denemişti! Şimdi yazarken farkettim, böylesine sığ insanlara bakanlık, milletvekilliği mevkileri sağlayan biz vatandaşların da bu andavallıkta payımız var. Neyse..

Az miktardaki gerçek kadın okurlarımızı bir kenara bırakalım. O başka bir tartışma konusu. Genel kadın okur kitlemiz, maalesef güdümlü yayıncılığın esiridir. Ahmet Altan gibi bir vatan haininin Aldatma vb başlıklı kitapları, sırf güdüm, reklam veya okumayan kadınlarımız kendilerini eksik hissediyor diye neredeyse milyona yakın satmıştır. Daha milyonlarca örnek sayabilirim. Çoğu kadınımız kendi okuma keyfine uygun kitap türünü bile bilmez. Kitap okumak için "trendleri" izler. Çoğu zamanda yemek yerken arkadaş toplantılarında "altta kalmamak" ya da hava atmak için günlük güdümlü yayınları pek bir takip ederler. Hmmm çevremdeki çok konuşan kokona tipleri düşününce, bu sevimsiz detayı yazmak bile sıkıntı verdi bana. Geçelim...

Halkımın %90'ından fazlası gerçek anlamda kitap vs okumaz. Kalan %10'unun kadın okur tarafı da azınlığı temsil ettiği için aslında çokta üzerinde durulası bir konu değildir!

Son olarak 80 öncesi döneme kendi arşivimden bir göz attım. 1965-1974 arası Hayat Resimli Roman ciltlerimi inceledim. Oradaki kadınlara yönelik magazin moda haberlerinde bile bir kültür birikimi hissediliyor. Şimdiki tablet-telefon okuyucusu kadınlarımızın o dergilerin bir iki sayısını okumaya çaplarının yeteceğini sanmıyorum. O yıllarda genç kızlarımız için Ceylan'dan Tina, Çiğdem vb bir dolu kızlara yönelik çizgi roman yayınlanmış ve yok satıyormuş. Sonrasında Pembe Seri vb çizgi roman dizilerine de rastladım sıkça. Ancak bu örnekler 80 sonrası bıçak gibi kesilerek günümüz "güdümlü kadın okur kitlesi"ne dönüşülmüş. Sanırım bir milletin içten içe çürümesi için okur oranının-özellikle kadın-düşük olması gerektiğini o zamandan hesaplayıp günümüze kadar getirmişler milletimi. Son bir kaç yıldır ülkenin haline bakınca müthiş başarılı olduklarını da itiraf etmem lazım!

Selamlar
Lami Tiryaki

Hay ağzına sağlık!
 

atilkurt

Onursal Üye
4 Ocak 2010
334
1,383
Öyle bir yazmışsınız ki özellikle kadınların okur yazarlığı bıçak gibi kesilmiş diyorsunuz. Sanmıyorum kadınlar her türlü okur-yazar olurlar yeter ki istesinler. Ailesi engellemedikten sonra paşalar gibi okurlar ve kültürlü olurlar bunun 80'ler öncesiyle sonrasıyla hiç alakası yok, yayıncılığın altın dönemini görmüşsünüz zamanla bu yayınlar çeşitli sebeplerle (ki en önemlisi dağıtım tekeli yay-sat idi hala var mı bilmiyorum) yayın hayatına veda etmişlerdir, daha sonra kaliteli dergi çıkmıyorsa bunda kimin ne gibi bir suçu olabilir ve toplumumuzu içten çürütmek ister? Genelleme yapmayınız.
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
514
3,760
Öyle bir yazmışsınız ki özellikle kadınların okur yazarlığı bıçak gibi kesilmiş diyorsunuz. Sanmıyorum kadınlar her türlü okur-yazar olurlar yeter ki istesinler. Ailesi engellemedikten sonra paşalar gibi okurlar ve kültürlü olurlar bunun 80'ler öncesiyle sonrasıyla hiç alakası yok, yayıncılığın altın dönemini görmüşsünüz zamanla bu yayınlar çeşitli sebeplerle (ki en önemlisi dağıtım tekeli yay-sat idi hala var mı bilmiyorum) yayın hayatına veda etmişlerdir, daha sonra kaliteli dergi çıkmıyorsa bunda kimin ne gibi bir suçu olabilir ve toplumumuzu içten çürütmek ister? Genelleme yapmayınız.

Dikkatinizi çekmek istediğim noktayı kaçırmayın. Sadece kadınlar değil, "bu ülkenin %90'ı okumaz, okumayı sevmez" diye yazdım. Bahsini ettiğimiz muhabbet %10'luk bir okuyucu kitlesi üzerinedir. Bu genelleme milliyetçi gururunuzu incitmiş olabilir ama gerçek böyle maalesef. Biz niye böyle kesin yazıyoruz? İşin içindeyiz de ondan. Bir yayıncı dostum, büyük yayınevlerinden birinin rekor bir satışla bir kaç kitabının yıllık 3000'den fazla sattığını ve o akşam kutlamak için bir yerlere ıslatmaya gideceklerinden bahsetmişti(güdümlü yayınlardan bahetmiyorum). Aylık Mister No'nun 133. sayısındaki Manfredi söyleşisinde usta, Büyülü Rüzgar'ın iki aya geçişinin ardından hemen 5000 kişilik bir okur kaybı olduğundan bahsetmiş ve bunu önemli gördüğünü belirtmiş. O 5000 kişilik kayıp bizde tüm Türkiye'nin çizgi roman piyasasını neredeyse kökten kurtarabilecek bir rakamdır! Ben bu gülünç durumumuzu görüpte, öyle "ailesi izin verseydi filan" gibi züğürt tesellilerine sığınamam maalesef. Durumumuz bu.

Bir ülke, içten içe bilim ve kültür yok edilerek çürütülür. Bununla ilgili Eflatun'un(Platon) Devlet'i, Thomas Moore'un Ütopya'sı ve Frnacis Bacon'ın Yeni Atlantis'inden başlayarak günümüz örnek kültür bazlı devlet modellerini okumanızı öneririm. Kültür bazlı çürüme ve bunların siyasi yansımaları ve okumanın yozlaştırılmasının ve siyaseten gölgelenmesinin anlaşılması için Doğan Avcıoğlu ve benzerleri bilim insanlarımızın yaptığı araştırmaları incelemenizi öneririm.

"Ailesi izin verseydi" lafıyla toplumsal çürümüşlüğü zaten güzel özetlemişsiniz. İşe ailelerden, ebeveynlerden başlamış namussuzlar. Oysa kapatılan Köy Enstitüleri'nden vakti zamanında Mozart çalan kız yaylı çalgılar toplulukları çıkıyordu bu memlekette.

Selamlar
Lami Tiryaki
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
142,848
Bende sayın adminime katılıyorum, bizim kadınlarımız her zaman okur kardeşlerim sıkıntı yok o konularda.
 

atilkurt

Onursal Üye
4 Ocak 2010
334
1,383
İyi güzel de durumumuzu unutuyorsun. Toplumsal olarak italya ile türkiye arasında ekonomik duruma bakarsak uçurum var diyebiliriz, şimdi bir italyan 6 aylık maaşıyla son model bmw mercedes vb. rahatça alabilirken bizim vatandaş alsa alsa motosiklet alabilir. O halde 3000 satışı öpüp başlarına koymaları lazım yayıncılarımızın. 5000 ve daha fazla satış içinse ülke olarak ekonomik ve sosyal durumumuzu iyileştirmemiz gerekir, yoksa insan geçim derdindeyse nasıl rahatça satın alıp okuyabilsin kitapları? Hiç almaz mı vatandaşımız, alır tabii %85 korsan kitap alır, kalanı da e-kitap indirip okur. Şimdi de namussuzlar diyorsunuz :) aile önemlidir arkadaşım, bana eski kafalı diyebilirsiniz ama bu bir şeyi değiştirmez. Teşekkürler.
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
514
3,760
İyi güzel de durumumuzu unutuyorsun. Toplumsal olarak italya ile türkiye arasında ekonomik duruma bakarsak uçurum var diyebiliriz, şimdi bir italyan 6 aylık maaşıyla son model bmw mercedes vb. rahatça alabilirken bizim vatandaş alsa alsa motosiklet alabilir. O halde 3000 satışı öpüp başlarına koymaları lazım yayıncılarımızın. 5000 ve daha fazla satış içinse ülke olarak ekonomik ve sosyal durumumuzu iyileştirmemiz gerekir, yoksa insan geçim derdindeyse nasıl rahatça satın alıp okuyabilsin kitapları? Hiç almaz mı vatandaşımız, alır tabii %85 korsan kitap alır, kalanı da e-kitap indirip okur. Şimdi de namussuzlar diyorsunuz :) aile önemlidir arkadaşım, bana eski kafalı diyebilirsiniz ama bu bir şeyi değiştirmez. Teşekkürler.

Heh hee.. Ben kendime eski kafalı derdim, atılkurt benden eski kafalı çıktı :) Konu hakkında yeterli mesaj verdim sanıyorum. Hedefe varmıştır herhalde. Başka lafım yok. Yalnız;

Bir detayı irdelemek isterim. Ekonominin ne kadar iyi olduğu değil, nasıl yönetildiğidir önemli olan. Benim cep telefonum naçizane 200-250 liralık "akıllı olmayan gayet aptal" bir telefondur. Ama işimi görür. Bir ara merak edip araştırdım. İşyerimdeki asgari ücretli çalışanların dahil tümünün cep telefonları piyasa değeri minimum 500TL olan cihazlar. Bir tane küçük model bulamadım insanların kullandığı. İlkokul bebelerinde bile milyarlık telefonlar tabletler geziyor. Ben üniversite öğrenicsiyken öğlen yemeklerimden feragat edip bazan müzik kasedi ve kitap alıyordum. Bir gün derste açlıktan bayılmışım bir kaç saniye. Uyuyorum diye hoca bana epey bir söylenmiş :) .

Bizim insanlarımız canı isteyince her şeye para bulur. Yeterki kafayı çok zorlayacak şeyler olmasın.

Selamlar
Lami Tiryaki
 

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
662
2,970
.....Toplumsal olarak italya ile türkiye arasında ekonomik duruma bakarsak uçurum var diyebiliriz, ......

Sevgili Atilkurt olay ekonomi olayı değil bence. Zihniyet sorunu. Tüm arap dünyasında çevirisi yapılan kitap sayısı Yunanistan'da çevirisi yapılan kitap sayısının üçte biri. Yunanistan'ın nüfusu 10 milyon diye biliyorum. Arz talep olayı olduğuna göre biraz bu çeviri işi, arap dünyasındaki insanların yaklaşımını tahmin edebiliyorsun.

Elit olmak, okumuş olmak, kültüre yatırım yapmak bir ülkede aşağılanıyorsa o ülkeden bir cacık olmaz. Neyse nerden geldiysek buraya :)

Hanımlar çizgi roman okumalılar çünkü ellerine yakışıyor diyerek sözümüzü tatlı bitirelim. :D
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
514
3,760


Elit olmak, okumuş olmak, kültüre yatırım yapmak bir ülkede aşağılanıyorsa o ülkeden bir cacık olmaz. Neyse nerden geldiysek buraya :)

Hanımlar çizgi roman okumalılar çünkü ellerine yakışıyor diyerek sözümüzü tatlı bitirelim. :D

Ya dostum, benden kaynaklandı biraz. Konu "okuma" olunca tutamadım kendimi daldım biraz mevzuya, konu saptı. Kusura bakmayın.

Tüm yazdıklarına ve özellikle son cümlene gönülden katılıyorum :)

Selamlar
Lami Tiryaki
 

colossus

Aktif Üye
29 Ocak 2012
325
426
USA
Kız arkadaşıma Amerika'dayken DC Comics'ten Catwoman alıyordum. Ama sevip sevmediğine emin değilim. Herhangi bir sayı üzerine yorum yapmışlığı yoktur ama hepsini okudu. :)
 
Üst