scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,210
- 75,903
Great Drawings and Illustrations From Punch, 1841-1901
Punch Dergisinden Önemli Çizimler ve Resimler
Dover Pub. New York,1981
166 sayfa, 185 MB, CBR
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
İngilizlerin ünlü ve köklü mizah dergisi, şimdi artık yayımlanmayan "Punch" hakkında yakınlarda ansiklopedi bölümüne bir yazı eklemiştim (şurada). Bugün de internette bir yerlerde bu dergiyle ilintili bir karikatür albümüne rastladım. Albüm "Punch"ın 1841-1901 yılları arasında çıkmış bazı sayılarından derlenmiş 192 adet karikatür ve illüstrasyondan oluşturulmuş. Kitap pdf formatındaydı. ABD'deki "Boston Halk Kütüphanesi"nin damgasını taşıyor. Pdf dosyasında bazı hantallıklar ve sakillikler vardı. Sayfalar çok ağır açılıyordu, sayfa boyutları eşit değildi vs. Ben de dosyadaki sayfaları jpeg olarak çıkarttıktan sonra CBR formatına çevirdim. Boş sayfaları çıkarttım. Photoscape'te biraz makyaj yaptım. Albüm şimdi daha kolay okunuyor. Tarayan (Amerikalı?) kitapsevere de teşekkür ediyorum, bir şekilde nette dolaşırken kendi taradığı kitaba başka bir formatta rastlarsa ve bu sayfayı "Google Translate"e çevirtirse bu teşekkürü görür sanırım. Pdf çok mükemmel değildi ama tarama güzel olmuş.
Sevgili "direnc11", geçen hafta (13 Ocak'ta), ansiklopedideki ilgili yazının altına eklediği mesajında:
Tam benim kalem bir dergiymiş bu. Keşke bir numunesini bulsak da incelesek....
yazmıştı. Bir "Punch" dergisi örneği bulamadım (aslında bende 15-20 tane vardı, kitaplığımı karıştırdım ama bulamadım. Nette ararken de bu albüme rastladım.
Bu albümü "direnc11" üstadımın şahsında tüm çizgisever diyardaşlarım için sunuyorum.
saygılarımla...
Not: "Yabancı dilde Mizah Dergileri" başlıklı bir bölüm bulamadığım için "Yabancı dilde çizgi romanlar" başlığı altına ekliyorum. Aslında böyle bir başlık açılabilseydi, Mad, Cracked, Punch vs gibi yabancı mizah dergileri burada toplanabilirdi.
Son düzenleme: